E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatları yükselişte---

Altın fiyatları yükselişte

Altın fiyatları yükselişte
12 Eylül 2022 - 11:18 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 1.011 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.660 lira, Cumhuriyet altını 6.775 liradan satılıyor

Geçen haftanın son işlem gününde, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,5 artışla 1.007 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya da yükselişle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,4 üzerinde 1.011 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.660 lira, Cumhuriyet altını da 6.775 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 0,5 üzerinde 1.726 dolardan işlem görüyor.

Analistler, geçen hafta önemli merkez bankalarının para politikalarına ilişkin belirsizliklerin büyük oranda azalmasıyla doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kaybettiğini söyledi.

Bu hafta ABD'de enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündeminin piyasalara yön vermesinin beklendiğini aktaran analistler, halihazırda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yüzde 90 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artırımına gideceğinin fiyatlandığını kaydetti.

Analistler, bugün veri gündeminin sakin olduğunu belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.700 ve 1.680 doların destek, 1.740 ve 1760 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Geçtiğimiz hafta FED Başkanı Jerome Powell bir konferansta konuşma gerçekleştirdi ve piyasalar bu konuşmayı yakından takip etti. Powell; enflasyonda istenilen sonucu alana kadar izledikleri stratejinin devam edeceğini belirtti. Powell’ın bu konuşması ile birlikte FED’in önümüzdeki hafta gerçekleştireceği para politikası kurulu toplantısında 75 baz puanlık faiz artışı yapabileceğine yönelik beklentiler de arttı. Yeni günde altını etkileyecek bir ekonomik veri akışı bulunmuyor. Genel olarak haftaya baktığımızda yarın ABD kanadından gelecek olan TÜFE verisi önemli bir ekonomik veri olarak karşımıza çıkıyor. Çarşamba ise yine ABD’den ÜFE verisi açıklanacak. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1730 – 1740 - 1755 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 1712 – 1693 - 1680 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde,' Ons/Altın’da Cuma günü zayıf tepki alımları etkili oldu ve %0.51 oranında değer kazanımı ile 1708.49$’dan kapanış gerçekleşti. Geçtiğimiz haftanın genelinde 1681$ desteğinin üzerinde taban oluşumu görülürken, kısa vadeli göstergelerde toparlanma dikkat çekiyor. Ayrıca ikili dip formasyon oluşum ihtimalide hafta içinde alım iştahının artabileceğini gösteriyor. 1735$ seviyesinin aşılması harekete ivme kazandıracaktır. Bu seviyenin üzerinde alım pozisyonları artırılabilir.
Haftanın son işlem gününde hafif pozitif bir seyir izleyen Gram/Altın günü %0.47 oranında değer kazanımı ile 1006.62 seviyesinden kapattı. Orta vadeli trend desteğinin üzerinde tepki denemeleri zayıfta olsa etkisini sürdürüyor 988TL desteğinin üzerinde tepki denemelerinin devamı beklenebilir. Yükseliş hareketlerinde 1018 ve 1042 seviyeleri ilk dirençler olarak takip edilebilir.' denildi.

Dolarda kısmi düşüş

 

Borsa güne yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)