E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKoca'dan, iller arası kontrollü giriş-çıkış açıklaması---

Koca'dan, iller arası kontrollü giriş-çıkış açıklaması

Koca'dan, iller arası kontrollü giriş-çıkış açıklaması
02 Mart 2021 - 20:27 borsagundem.com

Sağlık Bakanı Koca, iller arası kontrollü giriş-çıkış hakkında, "Yeni normalin etkisi en az iki hafta gözlemlenecek, olumsuz bir tablo ortaya çıkarsa bu tedbire başvurulması gündeme gelebilecek" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de kontrollü normalleşme başladı ama virüsün mutasyonlu halinin yayılımı hız kesmedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutasyonlu virüsün görüldüğü il sayısının 70'e ulaştığını duyurdu. Önlem olarak yüksek riskli illerde giriş çıkışların kontrollü yapılması gündemde.

MUTASYONLU VİRÜSÜN YAYILMA HIZI VE BULAŞICILIĞI HIZLA ARTTI

Ülkemizde bazı kısıtlamaların kaldırılmasıyla kontrollü normalleşme geçildi ama vaka sayıları halen istenilen düzeyde değil. Vaka sayılarının 9 binin üstünde seyretmesinin yanı sıra koronavirüsün mutasyonlu hali de hızla yayılıyor. Sağlık Bakanı Fahretttin Koca, kabinede yaptığı sunum sonrası gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Koca, "Virüsün mutasyona uğramış halinin görüldüğünü il sayısı 70'e ulaştı" dedi. Koca, daha çok İngiltere varyantı görülen mutasyonlu koronavirüsün yayılma hızı ve bulaşıcılığının ise hızla arttığına işaret etti.


"MUTASYONUN ETKİNLİĞİ, YAYILMA HIZI GİBİ DEĞİL

"Mutasyonlu korona hızla yayılırken sevindirici bir gelişme de var. Mutasyonlu virüsün etkinliği, bulaş ve yayılma hızı ile aynı oranda değil. Koca, virüsün bulaştığı kişiler arasında, ağır hasta olma oranın oldukça düşük olduğunu ifade etti. Yani vaka sayısı ve ağır hasta sayısı aynı oranda artmıyor.

"İLLER ARASI KONTROLLÜ GİRİŞ ÇIKIŞ TEDBİRİ GÜNDEME GELEBİLİR"

Mutasyonun yanı sıra Bakan Koca'ya birbirine komşu olan illerin risk durumları da soruldu. Yüksek riskli illerden düşük riskli illere geçişle ilgili kontrollü giriş çıkışa vurgu yapan Koca, "Bu karar hemen uygulanmayacak. Yeni normalin etkisi en az iki hafta gözlemlenecek, olumsuz bir tablo ortaya çıkarsa bu tedbire başvurulması gündeme gelebilecek" değerlendirmesini yaptı.Aşı sorularını da yanıtlayan Koca, bir hafta-10 gün içerisinde Almanya'dan aşının Türkiye'ye getirileceğine işaret etti.

Koca açıkladı! 100 bin nüfusa düşen vaka sayısı güncel haritası

 

Bakan Koca'dan 'kademeli normalleşme' açıklaması

 

Türkiye'de günlük vaka sayısında korkutan artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim04 Mart 2021 00:19

    Coronavirusde de artik merdiven altı uretim başladı galiba

  • acacu02 Mart 2021 23:44

    Hocam biraz daha gözlemlerseniz, zaten virüs mutasyona uğraya uğraya kendiliğinden etkisizleşecek, sorun çözülecek size gerek kalmayacak. 1 yıldır gözlemliyorsunuz hala anlayamadınız mı ne olacağını? 1 ay sonra 40-50 binleri göreceğiz. Tabi siz yine bizden saklamazsanız. 3 hafta tam kapanma ile zamanında çözecektiniz bu işi.

  • Yav geç02 Mart 2021 21:59

    Bugun vaka sayısı 11.500 haftaya muhtemelen 30binler bir sonraki hafta 50 binler konuşulacak ölen ölsün moduna geçtik

  • Türkiyem02 Mart 2021 21:15

    Sayın Bakanım merak ediyorum Bilim insanlarından oluşan Bilim kurulu normalleşme yapılacak kararı alırken ve sizde başkanlık yaparken bu kadarıda almadınız bir sürü bilim insanı bunu zaten günlerdir dile getiriyor iller arası izolasyon peki bu vaka artışları zaten bilinen birşey idi mutasyon zaten başlı başına sorun iken neden birden bire bütün ilk ve ortaokulları açtınız özel okullarda bütün sınıflar haftada 5 gün lokantalar yüzde elli kapasite neye göre Kime göre istirhamım bu hatalı kararların biran önce gözden geçirilmesi ve daha sağlıklı ve sonuç odaklı bir eylem planı geliştirilmesidir. Çok geç olmadan saygılarımla