E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinKoç çalışanları engel tanımıyor---

Koç çalışanları engel tanımıyor

Koç çalışanları engel tanımıyor
12 Ağustos 2013 - 06:57 borsagundem.com

Koç Holding’in, ‘Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi, tüm Türkiye’ye yayılıyor

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un proje başlarken verdiği “İki yıllık süreçte Koç Topluluğu çalışanlarının yüzde 70’inin Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri’ne katılması” hedefi projenin daha ilk yılında tamamlandı. Toplam 55 bin 709 çalışana eğitim verildi ve proje kapsamında bugüne kadar engelli bireylerin hayatında kalıcı bir etki yaratmak amacıyla Koç Topluluğu bünyesindeki 35 şirket bazında da yoğun çalışmalar yürütüldü.
ENGELLİ DOSTU ŞARTLAR
Ülkem İçin Projesi, Koç Holding’in kurucusu Vehbi Koç’un “Ülkem Varsa Ben de Varım” sözünden yola çıkarak 2006 yılında başlamıştı. Mustafa Koç, Ülkem İçin Engel Tanımıyorum projesine başlarken Türkiye nüfusunun yüzde 12’sini oluşturan engelli bireylerin toplumsal hayata katılması yönünde toplumsal bilinç ve duyarlılık oluşturacak adımlar atmayı hedeflediklerini belirtti. Koç “Projenin ilk yılında Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri’ni Türkiye’ye taşımış olmanın gururunu yaşıyoruz. Tüm şirket ve bayilerimizin fiziki şartlarını engelli dostu hale getirirken, ürün ve hizmetlerimizin bu yönde geliştirilmesi için çalışmalarımıza hız kazandıracağız” dedi.
SORUMLU VATANDAŞLIK
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Ülkem İçin Projesi’nin sorumlu vatandaşlık kültürünü yaygınlaştırma yolunda tüm Türkiye’ye yayıldığına dikkat çekti. Koç, engellilerin sosyal hayatta yaşam kalitelerinin iyileştirilmesine destek olurken, engellilik konusunda toplumsal bilinç ve duyarlılığın oluşturulması amacıyla yürüttükleri Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi’nde çok başarılı sonuçlar elde ettiklerini vurguladı. Koç, tüm çalışanlarına eğitim verme sürecini tamamlayan şirketlerin, kamuoyunda algı değişikliği yaratmak için çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.
İş ve sosyal hayatta engelleri kaldırmak
KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç “Engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarına daha fazla katkıda bulunabilmek için birçok projeyi sürdüreceğiz. Koç Topluluğu, her zaman toplumun ihtiyaçlarını gözeterek faaliyet yürüttü. Çağrıyı, iş dünyası, kamu, sivil toplum ve duyarlı Türk halkının sahiplenmesi ile engellilerin iş hayatında ve sosyal hayatta karşılaştıkları engelleri kaldırma konusunda önemli yol kat edeceğimize inanıyorum” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)