E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKoalisyon için umutlar ikinci randevuya---

Koalisyon için umutlar ikinci randevuya

Koalisyon için umutlar ikinci randevuya
10 Ağustos 2015 - 18:24 borsagundem.com

Başbakan Davutoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Resmi Konut'ta 4 saat 20 dakika süren toplantısında karar çıkmadı. Liderler bir kez daha buluşacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun saat 18:00 de başlayan görüşmesi sona erdi. Görüşme 4 saat 20 dakika sürdü. Ülkeyi yasa boğan terör haberlerinin gölgesinde gerçekleşen Davutoğlu-Kılıçdaroğlu buluşmasından Türkiye’nin beklediği haber çıkmadı. Ancak ikinci turun yapılacak olması umut verdi.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçimden 63 gün sonra, Başbakanlık Konutu'nda bir araya geldi.

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşen görüşme sona erdi. Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki görüşme, yaklaşık 4 saat 20 dakika sürdü.

5 BAŞLIKTA PAZARLIK

İki liderin Başbakanlık Konutu’ndaki kritik buluşmasına, ‘istikşafi’ görüşmelerde heyetlere başkanlık eden Ömer Çelik ve Haluk Koç katıldı. Yüksek profilli bir koalisyon talep eden Kılıçdaroğlu’nun, ‘dış politika, ekonomi, eğitim, yeni anayasa ve Kürt sorunu’ başlıklarında köklü değişiklik istediği öğrenildi.

KONUŞULAN BAKANLIKLAR

Görüşmede, parti heyetlerinin hazırladığı “Uzlaşılan, uzlaşılmayan ve uzlaşmaya yakın konular” başlıklı raporlar üzerinde duruldu. Görüşmeye girerken CHP’nin İçişleri, Adalet, Milli Eğitim ve Dışişleri bakanlıklarından en az üçünü istediği biliniyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cemal11 Ağustos 2015 08:57

    Koalisyonun önündeki en büyük engel cumhurun başı maalesef. bu ne hırs ya. Ülke yangın yerine dönmüş hala kişisel çıkar hesabı, başkanlık hesabı yapıyor ve habire anket yaptırıp duruyor.

  • Emekli11 Ağustos 2015 07:21

    Meclis tatilde,partiler alisveriste,analar kan agliyor,turkiye yaniyor,memleketi sevenler neredesiniz

  • Vatandaş10 Ağustos 2015 20:56

    Yemek bamya çorbasıyla başladığına göre koalisyon mümkün değil diye düşünüyorum.

  • .10 Ağustos 2015 19:49

    KİŞİSEL CIKARLAR ARTIK BIRAKILMALI. SADECE TÜRKİYE VE MİLLETİN CIKARLARI DÜŞÜNÜLMELİ BİR KEZ OLSUN BUNU YAPIN BARİ . HAYIRLISI..

  • Para ve guc10 Ağustos 2015 19:11

    Chp istekleri benim ve türkiyede yaşıyan insanların istekleri birileri ç alsın yolsuzluk yapsın sınavsız memur yapılsın ihaleyi yandaşa versin hukuku kendi doğrultusunda uygulasin sarayda otursun altın çilek bal kaymak yesin at yetistirsin ondan sonra chp istekleri doğrultusunda olmadı densin bu ülke kimsenin babasının mali değil sirket yönetecek sen git oğlunun şirketini yönet vatandaş aç bunların derdi para ve güç

  • Çarkçıbaşı10 Ağustos 2015 19:05

    Daha bir saat oldu yiyin Beyler zeytinyağlıları sıcakları yiyin,salatayı yağlıyarak yiyin Aç kalmayın. Saygılar.

  • Çarkçıbaşı10 Ağustos 2015 18:51

    Erken seçime giderlerse Hazine yardımına almadan gitsinler,benim cebime ellerini sokmasınlar , Kamu nerde*

  • asım10 Ağustos 2015 18:34

    olmazsa chp nin isteklerinden olmaz