E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Kızıldeniz’de artan gerilim risk iştahını baskılıyor---

Kızıldeniz’de artan gerilim risk iştahını baskılıyor

 Kızıldeniz’de artan gerilim risk iştahını baskılıyor
17 Ocak 2024 - 08:49 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor

Küresel çapta faiz artırımlarının sona erdiği ve 2024 yılında faiz indirim döngüsünün başlayacağına yönelik beklentiler genel olarak gücünü korumasına karşın son dönemde piyasalardaki iyimserliğin aşırıya kaçtığına ilişkin uyarılar da dikkat çekiyor. Faiz indirimlerinin zamanlaması ve miktarına yönelik belirsizlik devam ederken, son günlerde Ortadoğu ve Kızıldeniz’de artan gerilim risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Kızıldeniz’de denizyolu taşımacılığındaki aksamalar ve nakliye ücretlerindeki yükseliş, yeni bir tedarik krizine ve enflasyonun artış kaydedebileceğine ilişkin endişeleri artıyor.

Bugün Euro Bölgesi’nde TÜFE rakamı ile ABD cephesinde sanayi üretimi ve Fed Bej Kitap takip edilecektir. Aynı zamanda ECB ve Fed üyelerinden gelebilecek açıklamalar da piyasaların takibinde olacaktır.

Yurt içerisine baktığımızda; dün akşam saatlerinde Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emeklilere yönelik zam konusundaki açıklamaları takip edilirken, bugün önemli bir ekonomik veri akışı bulunmamaktadır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 13:00 EUR TÜFE Önem: Yüksek
• 17:15 ABD Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

BIST-100 strateji

Haftaya yükselişle başlayan ve 8.000 üzerindeki fiyatlamaların takip edildiği BIST-100 Endeksi dün dalgalı bir seyir izleyerek günü %0,15 oranında sınırlı bir kayıpla 8.032,17 puandan tamamladı. Bankacılık sektöründe ise düzeltme eğiliminin hız kazandığı görüldü. Endekste psikolojik öneme sahip 8.000 üzerinde tutunma korunduğu sürece 8.150 seviyesini güçlü bir direnç olarak takip edeceğiz. 8.150 seviyesi hacim desteğiyle birlikte aşılabilirse 8.250 - 8.270 aralığı direnç bölgesi olarak gündeme gelebilir. 8.000 puan altında düzeltmelerin yaşanması halinde 7.900 kısa vadeli ilk destek noktası olup, devamında 7.800 ve geçen hafta içerisinde güçlü bir destek olarak çalışan 7.700 seviyesine doğru geri çekilmeler yaşanabilir. BIST100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

Güçlenen dolar ons altın fiyatını aşağı çekti

 

Petrol fiyatları düşüşte

 

Günün önemli şirket haberleri 17/01/2024

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)