E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadede yükselişler satış fırsatı olarak kullanılabilir ---

Kısa vadede yükselişler satış fırsatı olarak kullanılabilir

Kısa vadede yükselişler satış fırsatı olarak kullanılabilir
25 Ocak 2021 - 09:09 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne tepki alımlarıyla başlaması bekleniyor

BİST: Güne yatay eğilimle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde bankacılık endeksi öncülüğünde güçlü kar satışlarıyla karşılaşırken, gün sonuna doğru kayıplarının bir kısmını geri alarak günü %0,59 düşüşle 1.542,45’den tamamladı. Bankacılık endeksi %2,26 düşüşle negatif ayrışmasını devam ettirirken, bankacılık endeksi BIST-100 endeksine göre Kasım ayında güçlenmeye başladığı dip seviyelere geriledi. Yurtdışı borsalar haftanın son gününde kar satışlarıyla karşılaşırken, majör borsalar haftayı karışık görünümle kapattı.

BIST’te haftanın son iki günündeki kar satışlarına rağmen haftayı yurtdışına paralel yükselişle tamamladı. EM para birimlerindeki değer kayıplarına rağmen TCMB’nin şahin duruşunu devam ettirmesinin desteğiyle TL haftanın son günü sınırlı değer kaybı ile kapandı.

CDS’ler ise haftayı 330 seviyelerinden tamamladı. Global risk alma iştahı güçlü kalmaya devam etse de kısa vadede risk iştahında zayıflama yaşanabilir ve uzun süredir düzeltme gerçekleştirmeden yükselen borsalarda bu hafta kar satışları görebiliriz. BIST’te geçen haftanın son iki günündeki dalgalı ve zayıf seyrini bu hafta da devam ettirebilir. Yurtdışı borsalarda kar satışlarının devamı durumunda BIST’te kısa vadeli daha güçlü kar satışları görebiliriz. Endekste güçlü yükseliş sonrası momentum kaybı ve zayıflama eğilimi var.

Bankaların relatif olarak Kasım ayı dip seviyelerine gerilemesi de buna destekliyor. Bugün yurtiçinde kapasite kullanım oranı verileri ve Almanya’da açıklanacak Ifo endeksi takip edilecek. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri hafif pozitif seyir izlerken, Asya borsaları yeni haftaya genel olarak pozitif eğilimle başladı.

Endeksin güne tepki alımlarıyla başlaması beklenirken, son günlerde olduğu gibi endekste dalgalı seyrin devam etmesi beklenmektedir. Hafta içinde tepki alımları devam etse de kısa vadede yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılabileceğini ve kar satışı riskinin devam ettiğini düşünüyoruz.

Para ve Döviz Piyasaları:

Cuma günü 7,3764-7,4034 bandında işlem gören Dolar paritesi gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,31 oranında değer kazanarak 7,3941 seviyesinden tamamladı. Döviz sepeti karşısında ise Lira %0,43 oranında değer kaybetti. Haftanın son işlem günü borçlanma araçları piyasasında %13,29-%13,40 seviyeleri arasında hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 7 baz puan düşüşle gün içinde gördüğü en düşük seviye olan %13,29’dan günü tamamladı.

Yurt İçi Gündem:

Bugün makro ekonomik verilerden Ocak ayı Kapasite Kullanım Oranı ve Reel Sektör Güven Endeksi açıklanacak. Aralık ayı değerleri sırasıyla %75,6 ve 106,8 değerlerini alan verilerde, son dönemdeki politika uygulamaları sonucu yataya yakın ve hafif yukarı yönlü bir seyir beklenmektedir.

Fiyatlamalarda hafta başlangıcı olumlu

Haftanın açılışında görünüm olumlu

Küresel piyasalar yeni haftaya yükselişle başladı

Günün önemli şirket haberleri 25/01/2021

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)