E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadede kar satışı baskısının devam etmesi bekleniyor---

Kısa vadede kar satışı baskısının devam etmesi bekleniyor

Kısa vadede kar satışı baskısının devam etmesi bekleniyor
18 Kasım 2020 - 09:40 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne tepki alımlarıyla başlaması bekleniyor.

Güne sınırlı negatif eğilimle başlayan BIST-100 endeksi bankacılık endeksi öncülüğünde kar satışlarıyla karşılaşarak günü %2,57 düşüşle 1.259,72’den kapattı.

Bankacılık endeksi geçen haftaki sert yükseliş sonrası %5,31’lil düşüşle negatif ayrıştı. Moderna’da gelen ikinci aşı haberi sonrası yurtdışı borsalarda pozitif eğilim devam etse de piyasaların tepkisi ilk aşı kadar güçlü olmadı ve yurtdışı borsalarda sınırlı kar satışları yaşandı. ABD’de ek teşvik paketine ilişkin belirsizlik, zayıf veriler ve vaka sayılarındaki artış kar satışlarında etkili olurken, kısa vade de yurtdışı borsalarda düşük momentumla kar satışları devam edebilir. BIST hem yurtdışı borsalardaki satışlara paralel hem de yurtiçinde artan vaka sayıları sonrası yeniden kısıtlayıcı tedbirlere başvurulacağı beklentisiyle bankacılık endeksi öncülüğünde kar satışları yaşandı. TL, EM para birimlerine paralel günü sınırlı değer kaybı ile kapattı. Yurtiçi piyasaların odak noktası yarın yapılacak TCMB faiz kararı olacak.

Artan vaka sayıları son ası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni tedbirler açıklandı. Buna göre hafta sonu 10:00-20:00 saatleri dışında sokağa çıkma yasağı, restoran ve kafelerin paket servisi dışında kapalı tutulması, okulların yılsonuna kadar uzaktan eğitim vermesi gibi kısıtlayıcı tedbirler geldi. Açıklanan kısıtlayıcı tedbirlerin piyasalar üzerindeki etkisinin sınırlı kalması beklenirken, BIST’te dünkü güçlü kar satışları sonrası bugün tepki alımları oluşması beklenir. Ancak geçen haftaki güçlü yükseliş sonrası tepki alımları oluşsa da belli seviyelerde satış fırsatı olarak kullanılması ve kısa vadeli kar satışı baskısının devam etmesi beklenir. Son iki haftada oluşan sert yükseliş sonrası BIST’te kar satışlarının devam etmesinin yükselişin orta vadede devamı için sağlıklı olacağını düşünüyoruz.

Bugün ABD’de açıklanacak konut ve inşaat başlangıçları verileri takip edilecek. CDS’ler günü 412 seviyelerinden kapatırken, CDS’lerde Kasım ayında oluşan sert düşüş yabancı yatırımcıların yeniden TL varlıklara yönelmeye başladığına iş ret ediyor. Bu yöneliş TCMB’nin güçlü bir faiz artışı yapması sonrası artarak devam edebilir. VIX endeksi 23 seviyelerinde seyrederken, endeks 30 seviyesi altında kaldıkça ABD borsalarındaki satışların kısa vadeli kar satışı olarak kalması ve yükseliş trendinin korunması beklenmektedir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri hafif pozitif seyrederken, Asya borsalarında karışık bir seyir var.

Endeksin güne tepki alımlarıyla başlaması beklenmektedir. Ancak gün içinde tepki alımları devam etse de yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılması ve kısa vadede kar satışı baskısının devam etmesi beklenmektedir.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün Dolar paritesi, 7,6857-7,7394 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,39 oranında değer kaybıyla 7,6876 seviyesinden tamamladı. Sepet bazında ise Lira %0,21 oranında değer kazandı. Borçlanma araçları piyasasında dün, %12,33 -%12,35 seviyeleri arasında dar bir bantta hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 5 baz puan düşüşle gün içinde gördüğü en yükse k seviye olan %12,35’ten günü tamamladı.

Yabancıların en fazla sattığı hisseler

Günün önemli şirket haberleri 18/11/2020

Piyasada kar satışı sonrası tepki alımları bekleniyor

Küresel piyasalar yön arayışında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)