E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 18/11/2020---

Günün önemli şirket haberleri 18/11/2020

Günün önemli şirket haberleri 18/11/2020
18 Kasım 2020 - 09:24 borsagundem.com

Günün şirket haberleri



#AKSEN Aksa Enerji'nin Mali'deki 40 MW kurulu güce sahip Akaryakıt Enerji Santraline ilişkin Energie Du Mali S.A. ile olan ve süresi sona eren mevcut sözleşme, yeni sözleşme şartlarının belirlenmesi için 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatılmıştır. Santral, halen mevcut sözleşme şartlarına göre faaliyetlerine devam etmektedir.


#CLEBI Çelebi Hava Servisi, bazı basın yayın organlarında ve internetteki bazı haber sitelerinde; Şirket'in Afrika'da bir havacılık şirketinin sermayesini oluşturan hisselerin %51'ini satın alacağına dair haberlere yer verilmiştir. Şirketin söz konusu haberlerde konu edilen çerçevede herhangi bir hisse satın alma girişimi bulunmamaktadır. Diğer taraftan, Şirket ana ortağı Çelebi Havacılık Holding A.Ş. ("Havacılık Holding") tarafından Şirkete verilen bilgiye göre, iş geliştirme faaliyetleri kapsamında Afrika'da yatırım fırsatları araştırılmakta olup, hali hazırda söz konusu haberlerde belirtilen yatırım fırsatı ile ilgili Havacılık Holding tarafından alınmış bir karar bulunmamaktadır.


#GARAN Garanti Bankası, Türk Lirası cinsinden, 7 milyar TL tutara kadar, Katkı Sermaye hesaplamasına dahil edilecek, yurt içinde, TL cinsinden farklı tutar, vade ve faizlerde, tertipler halinde nitelikli yatırımcıya satış yöntemiyle sermaye benzeri (katkı sermaye) borçlanma aracı ihraç edilmesi için SPK'ya başvuruda bulunulmuştur. Ayrıca, Türk Lirası cinsinden, 30 milyar tutara kadar, farklı tür ve vadelerde, bir veya birden fazla defada ve yurt içinde, halka arz yöntemi ile satılmak üzere sabit veya değişken faizli bono, tahvil ile tahsisli olarak veya nitelikli yatırımcılara satılmak üzere sabit veya değişken faizli bono, tahvil ve/veya kredi riskine dayalı ve diğer yapılandırılmış borçlanma aracı dahil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın borçlanma aracı ihraç etmesi için BDDK ve SPK'ya başvuruda bulunulmuştur.

Emlak Konut GYO'dan satış ve kar tahminleri açıklaması

#EKGYO Emlak Konut GYO, İstanbul Esenyurt Hoşdere 6. Etap 2. Kısım Konut ve Ticaret İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi ihalesi, Emlak Konut GYO A.Ş. İnşaat Yapım İşleri İhale ve Sözleşme Yönetmeliği'ne göre, 03.12.2020 tarihinde saat 11:00'de belli istekliler arasında ihale usulü (davet) ile yapılacağı bildirildi.

#ORGE Orge Enerji'nin İstanbul'da inşası devam etmekte olan Başakşehir- Kayaşehir Metro Hattı Uzatması Projesi, Kirazlı-Bakırköy İDO Metro Hattı Uzatması Projesi ve Ataköy-İkitelli Metro Hattı Projelerinin, kontrol ve haberleşme taahhüt kapsamı işçilik işlerine ilişkin 740.000 Euro+KDV tutarındaki teklifi kabul edilmiş ve sözleşme görüşmelerine başlanmıştır. İşin 36 ayda bitirilmesi planlanmaktadır.

#KAREL Karel Elektronik bugün için ikincil bir halka arz veya bedelli bir sermaye artışı için alınmış herhangi bir yönetim kurulu kararı olmadığını ve büyüme hızına bağlı olarak oluşacak kaynak ihtiyacını iç kaynaklardan ve finans kuruluşlarından karşılarken oluşan ihtiyacın büyüklüğüne göre stratejik bir ortak almak veya stratejik ortakla birlikte yatırım yapmak, bir girişim sermayesinden fon sağlamak veya borsadan yeni kaynak temin etmenin de seçenekler arasında var olmaya devam ettiğini açıklamıştır.

Küresel piyasalarda mart ayı mı tekrarlanıyor

Endekste yatay açılış bekleniyor

Piyasada satış baskısı yeni dönem algısı ile dengeleniyor

Piyasada kar satışı sonrası tepki alımları bekleniyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)