E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Vekalet savaşının maşası olmak istemiyoruz---

Kılıçdaroğlu: Vekalet savaşının maşası olmak istemiyoruz

Kılıçdaroğlu: Vekalet savaşının maşası olmak istemiyoruz
11 Şubat 2020 - 14:53 borsagundem.com

Kılıçdaroğlu, "Devleti yönetenlerden istirham ediyorum; yeni şehitlerimiz gelmesin. Ölenler bizim insanlarımız. Suriyeli komşumuzla kavga etmek istemiyoruz. Hele hele vekalet savaşının maşasının konumuna gelmek istemiyoruz." dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye rejimi unsurlarının İdlib'de Türk askerlerine yönelik saldırısına ilişkin "Devleti yönetenlerden istirham ediyorum; yeni şehitlerimiz gelmesin. Ölenler bizim insanlarımız. Suriyeli komşumuzla kavga etmek istemiyoruz. Hele hele vekalet savaşının maşasının konumuna gelmek istemiyoruz. Türkiye, egemen güçlerin Orta Doğu'daki taşeronluğuna soyunmamalıdır, bedelini bizim asker ödememelidir." dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Kılıçdaroğlu, dün İdlib'de şehit olan piyade uzman onbaşılar Davut Özcan, İbrahim Albayrak, Enes Alper, İbrahim Halil Açıkgöz ve Fatih Saylak'a Allah'tan rahmet diledi.

"Onlar bizim onurumuz, bizim gururumuz." diyen Kılıçdaroğlu, şehitlerin ailelerine, yakınlarına, sevenlerine ve bütün millete başsağlığı dileklerini iletti.

Türkiye'nin son 2 haftada 13 şehit verdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Suriye konusunda geçen salı günü 5 madde halinde bir yol haritası çizdiğini ve bunu kamuoyuyla paylaştığını anımsattı.

Kılıçdaroğlu, "Devleti yönetenlerden istirham ediyorum; yeni şehitlerimiz gelmesin. Ölenler bizim insanlarımız. Suriyeli komşumuzla kavga etmek istemiyoruz. Hele hele vekalet savaşının maşasının konumuna gelmek istemiyoruz. Türkiye, egemen güçlerin Orta Doğu'daki taşeronluğuna soyunmamalıdır, bedelini bizim asker ödememelidir." diye konuştu.

"Sözüm söz"
Kemal Kılıçdaroğlu, astsubayların çalışma hayatında sorunlarının bulunduğunu, ancak iktidarın bunlara duyarsız kaldığını öne sürdü.

Emekli astsubayların yoksulluk sınırının 2 kat altında maaş aldığını anlatan Kılıçdaroğlu, bu kişilerin, "Üstlere emekli maaşı bağlama oranı yüzde 70-85 iken bizlere yüzde 40-55 olması gönlümüzü çok incitiyor, ağrımıza gidiyor. Bizler siyasileri sadece şehit merasimlerinde değil ekonomik, sosyal, hukuksal sorunlarımız olduğunda da yanımızda görmek istiyoruz. Her defasında sözler verilen sorunlarımıza bile insani hassasiyet göremiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin omurgası bizler, ayrıcalık değil, sadece adalet istiyoruz." dediklerini aktardı.

Astsubayların kendisine bu konuda hazırladıkları bir kitapçık verdiğini bildiren Kılıçdaroğlu, söz konusu metinde sorunlarının ve kendilerine "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından verilip tutulmayan sözlerin" aktarıldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan 17 Ocak 2020'de, 'CHP gibi vaat yağmuruna tutup seçim sonrası unutanlardan olmadık.' diyor. Seçim sonrası değil, yıllardır unuttun, sömürdün, vaat verdin, gereğini yapmadın ama benim size sözüm söz, CHP'nin iktidarında öncelikle sizin sorununuzu çözeceğiz. Bir yere grup toplantısının tarihini de yazın, göreceksiniz bütün bu sorunlar çözülecek." diye konuştu.

"Herkesi vicdan muhasebesi yapmaya çağırıyorum"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Hatay Valiliği önünde kendisini yakan vatandaşı anımsatarak, bu kişinin bir baba olduğunu ve işsiz olması nedeniyle çocuklarına yiyecek alamadığını ifade etti.

İşsiz olduğu için çocuklarına yiyecek dahi alamayan babanın intihar etmesi konusunda herkesi vicdan muhasebesi yapmaya çağıran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Beni üzen ne biliyor musunuz? Bu acı olayı dahi istismar edip bir vicdansızlığın altına bir kadının imza atmış olmasıdır. Kişi kendisini işsizlik ve açlık nedeniyle yakıyor. AK Parti'li Ağrı Belediye Meclis üyesi, 'Böyle ucuz siyasi manevraları millet yemez.' diyor. İnsan öldü gitti. 'Yuh olsun.' diyeceğim de hafif kaçıyor. Bunlarda vicdan, ahlak, din, iman var mı? Kişi aylardır işsiz, 'Çocuğuma borç alarak kola aldım.' diyor. Sen hala bunu siyasi manevra olarak görüyorsun. Milyonlarca gencimiz işsiz. Senin karnın tok, köşeyi döndün, her türlü istismarı yapıyorsun biliyoruz. Bari ahlaksızlık yapma."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZIR cahil prof11 Şubat 2020 22:21

    yiğit lider kılıçdaroğlunun söylemleri Türkiyeyi 22.yüzyıla taşıyan projelerdir.dikkat ettim  tüm grup toplantılarında hamasi konuşmalar yapmıyor,vizyon içeren,hiç kimsenin aklına gelmeyen müthiş projeler açıklıyor,bunu gören yiğit yurttaşlarda haklı olarak ona güveniyor ve oyunu veriyor.Kendisi üstün meziyetleri ile bazı kategorilerde mesela muhalefet yapmada Atatürk'ten bile  üstün bir liderdir.

  • ..11 Şubat 2020 20:07

    Fetonun siyasi ayağını herkes biliyor. muhterem hoca efendi diyor google ve youtube yazınca siyasileri çıkıyor. Nasıl savunuyorlar fetoyu. ama 24 aralıkda feto - hukumet karşı karşıya geldi. sonrasında birbirlerine karşı hamle yaptılar aralıksızca... 17 temmuzz dada en büyük mücadele gerçekleşti. sornasonda feto terör örgütü kabul edildi. ama birlikte türkçe olimpiyatları düzenlediler. devlet+feto cemaati ortaklığı ile. sonra , bank asya bismillahlı açılış yapıldı. resımlerı internette var. sonra kurban dedileri toplama yetkisi verildi fetoya siyasilerce, sonra  fetonun düşman gördüğü bir çok asker paşa görevden alındı mahkemeye çıktı, mahkeme sivil mahkeme kurduldu, çuınku feto ve siyasi ayak, askeri mahkemeye adam sokamadı. sivil mahkemler paşaları içeri tıktı. mahkum etti. feto ve siyasilar bu durumdan rahatsız olmadı. taaa 24 aralıkda tapeler çıkınca, feto ve siyasi ayak birbirlerine düşman oldu. öncesinde dosttu.  

  • Misafir 11 Şubat 2020 20:33

    Fetönün deşifre edimesi kötü mü oldu. 40 yıllık planları deşifre oldu. Ülkemizdeki fetöcüler temizlendikçe dahada güçleniyoruz. Her zaman devletimizin, askerimizin yanındayız.

  • yazık11 Şubat 2020 19:18

    aktroller bu kadar kudurduğuna ve ana akım medya fetonun siyasi ayak açıklamsını örtbas ettiğine göre ciddi sorunlar var demektir. yazık bu memelekete

  • .......11 Şubat 2020 19:12

    Kılıçtaroğlu fetö nün siyasi ayağı Recep Tayyip Erdoğan dır demiş. Onun için mi darbeciler didik didik Recep Tayyip Erdoğan ı ararken, kılıçtaroğlu na yol açtılar. Chp li eski milletvekili chp nin fetö ye teslim olmasa 15 temmuz gerçekleşmeyecekti dedi. Aslında şu fetöcü bu fetöcü demeyi bırakmak gerekir. Bu örgüt bütün her yere sızan bir oluşum. Burada önemli olan onlarla en çok mücadeleyi kim veriyor ona bakmak lazım.

  • ______,______11 Şubat 2020 17:57

    su adamı bir analiz edermisiniz lütfen.ancak milleti kandırmak yalan dolan kriz iç savaş çığırtkanlığı . sen bize projelerini ve vizyonlarını söyle.senin kadar aciz birisi daha var meral ve hdp liler.sen bize ülkemize ne yapacaksın yakın orta ve ileri tarihte .mesala otomobil savaş ucağı tank hava savunma sistemleri askeri araçlar ve gereçler.ilaç sektörü  vs.vs.yok.yok yok.bunlara oy verenler yazıklar olsun.

  • M.G11 Şubat 2020 18:21

    neyin kafasındasın kardeşim kaldır kafınıda bir bak körleri sağırları oynama işimiz siyaset değil ama kafamızı kaldırıp şöyle bir bakmalıyız ne söyleniyor diye ha bu arada siyasetçimi al birini vur ötekine hepsi aynı

  • KEREM KIRBIZLI11 Şubat 2020 17:57

    bu mu Türkiye yönecek .inanmak istemiyorum.

  • ______,______11 Şubat 2020 17:56

    su adamı bir analiz edermisiniz lütfen.ancak milleti kandırmak yalan dolan kriz iç savaş çığırtkanlığı . sen bize projelerini ve vizyonlarını söyle.senin kadar aciz birisi daha var meral ve hdp liler.sen bize ülkemize ne yapacaksın yakın orta ve ileri tarihte .mesala otomobil savaş ucağı tank hava savunma sistemleri askeri araçlar ve gereçler.ilaç sektörü  vs.vs.yok.yok yok.bunlara oy verenler yazıklar olsun.

  • abdullah11 Şubat 2020 17:28

    chp ve derin devlet önce güneydoğudaki vatandaşlara işkenceler edip devleti kötü gösterdiler ırak ve suriyeye götürüp devlete karşı terörist olarak yetiştirdiler şimdide birbirimizle savaşıp gücümüzü zayıflatmaya çalışıyorlar bu oyundan da israili genişletme sonucu gözüküyor engel olunmazsa sıra kime gelecek

  • M.G11 Şubat 2020 18:22

    ne yiyip ne içiyorsun abdullah   :o)  :o)  :o) 

  • infinitiye11 Şubat 2020 18:14

    Ortalığı karıştırmak için iktidar olmaya gerek yok. Ayrıca eskiden seçilenlerin ülkeyi yönetmediğini bilmediğine göre ya yaşın küçük ya da cahilsin. Eskiden devlet memurları, aydın geçinenler hep sol görüşlüydü nedenini hiç sorguladın mı?

  • infiniti11 Şubat 2020 17:31

    chp ne zaman iktidardı 70 sene önce mi yapmış bunları

  • A. A.11 Şubat 2020 17:23

    Pyd terör örgütü değildir dedi. Sonra Pyd askerlerimizi öldürdü. Utanmadan cenaze namazına gitti. 15 temmuzda kahvesini içti, "hani tank nerede" dedi. Afrine girmeyelim dedi, girdik. Şimdi de cani, katil Esad'la komşu olalım diyor. Şehitlerimizin üzerinden siyaset yapıyor. Esad 3 milyon Suriyeliyi daha Türkiye'ye doğru süpürüyor. Buna bir şey desene. Tayyip Erdoğan kötü, başkaları hep iyi. Bu nasıl bir siyaset. Türkiye'ye rağmen bu topraklarda operasyon yapılmasına izin vermemeliyiz.

  • sorun ne11 Şubat 2020 17:16

    ee fetönün siyasi ayağını da açıkladı kendince, onu neden manşet yapmıyorsunuz. bırakın vatandaş tartışsın bunu sorun ne

  • Mehmet Ali. 11 Şubat 2020 16:43

    Buna kalsa PKK. Pyd esat rum Iran herkes masum. Buralarda öldürülen halk suçlu. Fetö ün kupasıyla CHP nin Başın geldigi için fetöye Bi şey diyomiyor. Yoksa 15 temmuzda tankların arasından kaçamazdı. Bunda gayış boş dönüyor. 

  • Namık Kemal11 Şubat 2020 16:01

    Lan mal sınıra girdikte ne oldu,ne yapabildik,Rusya ya güvenerek onlara sormadan ne yapabildik boş toplantılardan başka.2 ayda 13.cü şehit bize kitlenen 5 milyon Suriyeli den başka ne fayda oldu.mal

  • yami b 11 Şubat 2020 17:19

    suriyelilerin türkiye oraya girmeden önce geldiği gerçeğiyle ne zaman yüzleşeceksin.N amık KeMAL.

  • EMEKLİ ASKER11 Şubat 2020 15:51

    Eset e ne diyorsun pkk yı destekliyor,SENDE HDP Yİ.

  • AHMET ÖZBİR11 Şubat 2020 15:51

    SURİYE'ye karışma, FETÖ'ye dil uzatma (tiyatro canım de), PKK/HDP'ye sakın kem söz söyleme, ancak Türk'ün Liderine, Başkomutanına, Türk Devleti'nin yönetim merkezine utanmadan laf et, saldır! En iyisi mi sen çoook uzaklara basgit!..

  • Ramazana11 Şubat 2020 18:17

    Dürüst derken sürekli yalanla ortalığı karıştıran, çalışma gereği duymadan maaş alan kılıçtaroğlundan mı bahsediyorsun

  • Ramazan11 Şubat 2020 17:05

    Ahmet ozbir her açıklamaya bir yorumun var yoksa sen gorevlimisin çünkü her haberin altında ahlaksız ca yorumların var unutma dürüst adam dürüst lider KILICDAROGLU sana batıyor gibi

  • Acı...11 Şubat 2020 15:34

    Acınacak konusmalar yazıklar olsun aldığınız maaşlara...

  • abdullah11 Şubat 2020 15:28

    vekalet savaşlarının maşası pkk sapınıda hdp chp sp nin eline vermişler bir oyana bir buyana evirip çevirttiriyorlar. hala yerini anlayamamış Allah akıl fikir versin  maşa sapı aklı ermez

  • Bk11 Şubat 2020 15:18

    Lan gerizeka aç haritayı türkiyenin kuzeyini ruslar doğusunu iranlılar tutuyor .suriyeyi iranlarılara ver sonra ırak ı kaybet .onlara sattığımız 7 milyar dolarlık malı kaybet .tüm sınırlarımızı rus ve iran a bırakarak ne kazanacaksın .bunu bana açıkla kılıçdaroğlu .türkiyenin esaddan bir şey kazanacağı yoktur .castro gibi muhaliflerini soykırımla öldürmek yerine kaçırdı.ypg ile de savaşacak .muhaliflerini kaçırmak için baskı uygulayacak almanya yönetimi bize baskı uygulayacak alın diye ne yapacaksın.ypglileri mi dolduracaksın .sınırları göçten savunmanın en iyi yolu adamlar sınıra çok yaklaşmadan durdurmaktır .meksika-amerika anak birliktle çalışarak göçü durdurabilir.örnek olarak.rejim değişikliği .kaçan kişiler esaddan kaçmıştır .esad muhalifleri güvenilmezleri güneyden kuzeye sürmüştür.serbest ticaret v muhalifleri geri almadığı sürece rus ve iranlılarla bağını koparmadığı sürece anlamsız

  • Vatandaşa11 Şubat 2020 18:22

    Saygı göstermek için parti lideri değil insan olmak yeterli. Senin de kimseye hakaret etme hakkın yok. Önce öğren sonra yorum yaz.

  • lan vatandaş11 Şubat 2020 16:44

    parti lideri oldu diye strateji dehası olmuyor.10iq sahibi bile önerdiği şeyin dünyanın en saçma şeyi  olduğunu anlayabilir.taşeron olan birisi varsa o esaddır.esad türkiyenin istediği hiç bir şeyi yapmayacaktır.ve iran ile birlikte ırakı ele geçireceklerdir.7 milyar dolarlık malı da kılıçdaroğluna aldırırsınız artık .aç henry kissinger hatıraları.kıbrıs konusunda türkiyeye nasıl destek verdiğini anlatıyor.1. çıkartma sırasında ingilizler destek verdi.kıbrıs da ne yaptığını sanıyorsun.anti emperyalizm mücadelesi mi verdiğini sanıyorsun.eoka b nin ana düşmanı olan ingilizlerin türkiyeye destek verdiğini bilmiyor musun.lan 10 iq kılıçdaroğlu aç haritayı bak .aç interneti türkiye-ırak ticaretine bak.son 10 yılda 70 milyar dolar ticaret fazlası.beyni almaz ki .

  • VATANDAŞ 11 Şubat 2020 16:13

    ÖNCELİKLE BİR PARTİNİN LİDERİNE GERİ ZEKALI DİYEMEZSİN. O HAKARETİ SANA YEDİRİRLER PİSLİK.ADAM Ol SONRA YORUM YAP...

  • ... 11 Şubat 2020 15:09

    Böyle bir durumda bile bu kadar saçmalamak nasıl olur aklımız ermiyor. Her konuşması ayrı bir felaket. Muhalefet yalan söyleyip boş boş eleştirmek mi demek bunun için mi maaş alıyorsunuz. Yazıklar olsun sizin peşinizden gidenlere