E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: "kendisi etkisiz eleman"---

Kılıçdaroğlu: "kendisi etkisiz eleman"

Kılıçdaroğlu: kendisi etkisiz eleman
23 Ağustos 2015 - 14:53 borsagundem.com

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:
 
"Parti meclisimiz dedik ki Türkiye'yi yöneteceksek, partiler ilkelerini belirlesinler. İlkeleri uyuşanlar bir araya gelsinler ve koalisyon kursunlar. Yargı bağımsızlığından tutun yeni bir anayasa oluşturulması, cumhurbaşkanının anayasal sınırları içine çekilmesi gibi 14 ilkemizi belirledik. Ve dedik ki bu ülkeleri kim kabul ediyorsa, elbette biz oturur koalisyon görüşmelerini yaparız.
 
Bu çağrılarımıza bütün çağrılarımıza olduğu gibi MHP hayır dedi. Her şeye hayır diyen bir siyasal parti vatandaşın önüne nasıl çıkacak? Her şeye hayır, evet dediği hiçbir şey yok. Biz ne dedik? İLkelerimiz var, kurallarımız var. Neden? Türkiye için.
 
Siyasetçilerin, siyasal partilerin de görevi budur dedik. Hayır dedi. Ve adalet ve kalkınma partisine olağanüstü bir moral avantajı sağladı. Siz uyuşamıyorsunuz bana mahkumsunuz demeye başladı.
 
32 gün sonra seçimlerden, sayın AHMET DAVUTOĞLU CHP'yi ziyarete geldi. Sizinle koalisyon görüşmesi yapmak istiyoruz diye. 13 Temmuz 2015 tarihinde geldiler, genel merkezimizi ziyaret ettiler. Kendilerine şunu söyledim. 14 ilkemiz var, sizler de bunu biliyorsunuz. Kabul ediyorsanız bir sorunumuz yok. Ve şu tabloyu çok net Davutoğlu'nun önüne koydum. Eğer bir koalisyon kurulacaksa, bir yüksek profilli bir koalisyon olması lazım. Yani parlamentoda sayısal ağarlığı yeterli olması lazım. Bu var mı, var. İki, koalisyon hükümetinin 4 yıl süreyle kurulması lazım.
 
Yani biz daha birinci gün, 13 Temmuz günü bu görüşlerimizi Davutoğlu'nun önünde dile getirdik. Bunun sonunda bize görüşmelere başlayabiliriz denildi.
 
Dış politikanın 180 derece değişmesi gerekiyor dedim. Ekonomi büyük sorunumuz. O zaman dolar bu kadar yükselmemişti. Yanlışları biliyoruz, hataları biliyoruz. Bu politikayla bu ekonomi gidemez. Üç, eğitim sorunu... Hiçbir anne baba bu eğitim sisteminden memnun değil. Çocuğunu okula gönderiyor ama memnun değil. Durumu iyi olan aileler çocuklarını özel okullarına gönderiyorlar, ama devlet okulları eğitim düzeyi açısından iflas etmiş durumda.
 
Derin görüş ayrılıklarının ortaya çıkması için bu konularda müzakere yapılması lazım, bu konularda görüş ayrılıkları olması için bu şart.
 
Biz ne söylüyorsak, sonuna kadar arkasındayız.
 
MERAKIMIZ YOK
-Bizim zaten kırmızı plaka hevesimiz, koltuk, makam hedefimiz hiç yok, bizim hedefimiz daha iyi bir Türkiye yaratmaktı.
 
"AÇIK VE NET ÇAĞRI YAPIYORUM"
-Eğitime takılmışlar. Burada açık ve net bir çağrı daha yapıyorum. Hiç bir CHP yetkilisi, İmam Hatipler kapatılsın diye bir şey söylememiştir. Neden böyle bir şey diyelim. Bir kere daha söylüyorum, İmam Hatip liselerinde okuyanların güvencesi biziz.
 
"ŞEHİT OLMAK İSTİYORUM DİYEN BAKAN..."
-Şehit cenazeleri üzerinden prim yapar hale geldiler. Bunlardan birisi çıkıp dedi ki ben de şehit olmak istiyorum. Ülkeyi bu hale getirdier. Şehit olmak istiyorum diyen bakan da 20 koruma ile geziyor. Kurşun geçirmez arabalara biniyor.
 
-Onların derdi senin çocuğun değil, onların derdi kendi makamları, kendi koltukları. Bunu çok iyi bilmeni isterim sayın vatandaşım.
 
"YETER DE YETER...."
-Değerli vatandaşım bunlar sana, "neden oyunu bana vermedin" deyip, ülkeyi kaos ortamına sürüklüyor.
 
-Benim de görevim var. Hatam varsa bana söyle, sorunum varsa bana söyle. Eğer yoksa artık yeter de, elini vicdanına koy ve sandığa gidip, artık bu duruma yeter de yeter.
 
-Her vatandaşın şunu bilmesini isterim, daha düne kadar inanç üzerinden, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapıyorlardı, izin verme!
 
DOLAR YORUMU
-İşte buyrun dolar yükseldi. Diyorlar ki doların yükselişinde kaygılanacak bir şey yok. Tabiki de öyle dersin, senin bir sorunun yok, döviz hesabı olan sensin, vatandaşın dolar hesabı yok ki...
 
-Toplumsal barışı da biz yaparız. Koltuk sevdalısı değiliz biz.
 
-Bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum, iyi düşünün. Türkiye'de hukuk yok şu anda. Demokrasi askıya alınmış şu anda, anayasa çalışmıyor şu anda. Bir sivil darbeyle karşı karşıyayız.  Beştepe'nin yolunu bulamayana diyor... Senin yolunu bulduğun gibi biz yolumuzu bulmayız.
 
-Senin paraları nasıl sıfırladığını biz çok iyi biliyoruz. Biz namuslu insanlarız. Bir ahlaklı insanlarız. Biz senin gibi değiliz. Ahlak yoksunu hele hele hiç değiliz. Kul hakkı yemek, hele hele bizim kitabımızda yoktur.
Devletin teamüllerini anayasasını ayaklar altına almaya kimsenin hakkı yoktur. Bir mağduriyet edebiyatı da yapmıyoruz. Biz hakkımız olanı istiyoruz. Vermiyorlarsa sevgili yurttaşım sana havale ediyorum. Sen verdireceksin.
 
"ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM ETKİSİZ ELEMAN"
-Eğer bir koalisyon olsaydı içerde ve dışarda saygın bir Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olacaktı, bunlar olmadı. Diyecek ki vatandaşlarımız, bu ülkede bir başbakan var. Sayın Davutoğlu var, doğru. Doğru bir başbakan var, doğru başbakanlık koltuğunda da oturuyor. Ama üzülerek söyleyeyim, etkisiz eleman. Boynunda davuluyla geziyor, tokmak başka yerlerde. Türkiye bu tabloyu hak etmiyor.
 
SORU: CHP'nin içinden de bazı isimlere teklif götürülebileceği iddiaları var. Böyle bir teklif gelirse nasıl değerlendirirsiniz?
Kılıçdaroğlu: CHP'de o kadar karaktersiz insan yoktur.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (31)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gizliarşiv24 Ağustos 2015 01:09

    kim etkisiz eleman öğrenmek isteyen chpden istifa eden ihsan özkesin açıklamalarına baksın.

  • reis23 Ağustos 2015 22:44

    secimden sonra ingiliz lobisi halk partiyi niçin acele ziyaret etti bubnu bilmek isteriz

  • reis23 Ağustos 2015 22:44

    secimden sonra ingiliz lobisi halk partiyi niçin acele ziyaret etti bubnu bilmek isteriz

  • kurt23 Ağustos 2015 22:43

    bazıları zurnaile egeziyor nefesini başkaları veriyor bunun farkındalar fakat vatandaş bunu görüyor akparti ve cunhur başkanımız elinden geleni yaptılar kırmızı cizgim sartım var demediler

  • ahmet23 Ağustos 2015 22:17

    bu adam çok komik

  • halil23 Ağustos 2015 22:12

    allah bu ülkeyi chp den korusun .chp iktidarı 6 ay sürmez batırır bu memleketi.çünkü kapasite yok.hep boş laf yapıyorlar

  • munci23 Ağustos 2015 21:04

    baronların temsilcisi chp genel müdürü aynaya bakmış anlaşılan.

  • Nur23 Ağustos 2015 20:25

    Etkisiz eleman olduğunu sizin sayenizde öğrendik teşekkürler kılıçdaroğlu.

  • akan23 Ağustos 2015 18:56

    sanki sen partinde yetkilisin de !

  • Marko paşa23 Ağustos 2015 18:51

    RTE en çok korktuğu adam bu yolsuzluğu ve arsizligi bu lider temizliyeçek halk bu adamı seviyor ve gönülden destekliyor ...

  • c223 Ağustos 2015 18:27

    chp gelse 2 sene sonra ulkeyi batırsa dicekler ki batık olarak aldık bizim sucumuz yok hep aynı terane .. yabancı fon yöneticileri rezidans ofisinden ülke yönetilmiyor sayın kılıcdaroğlu..

  • EMEKLİ23 Ağustos 2015 17:29

    ACABA BU YAPABİLİRMİ TANAL NERDE HİÇ BASINDA GÖZÜKMÜYOR

  • şahin23 Ağustos 2015 17:15

    hee buarada 15 bin kişil secmen oyumuz var.isteyen

  • KARTALY32323 Ağustos 2015 17:00

    bu ülkee sermaye araçları baz alındığında ülke ekonomisine verilen borç kaşılığı kreditörün sermayesine yabancı yatırımcı diyen akabinde her daim iç piyasasının yatırımcısına spekülatörüne ve kendi kurum ve kuruluşlarına dahi karşı olan ama kreditörlerin para akışına yabancı yatırımcı diyen zihniyetin bilgi ve tecrübesi dahi tartışılır.

  • ak partiyi ovenler...23 Ağustos 2015 16:58

    13 yilda borsa da reel getiri var mi?ekonomi ne buyumus....akp oldugu surece zenginler ve rantcilar kazanir...hala ne konusuyorsunuz?halk kazanmaz...halkin sirtindan gecinirler

  • KARTALY32323 Ağustos 2015 16:31

    bu ülkede finans terörizm var.....akabinde bu finans teröröizm den beslenen yapılaşma..ekonomi ve siyaset bilgisi şart..

  • KARTALY32323 Ağustos 2015 16:30

    yeterki sermaye araçlarını baz almış sömürü politikalarının yapılaşması olan üretim nedir .kalkınma politikaları nedir.iş güçü nedir ,tüketim ve tasarruf nedir ekonomi baz alındığında bilmeyen napolyon gibi para para diyen ama ülkesini sömüren yapılaşma zengin ve huzurlu olsun...hırsız çokk ama farkında değil..iyiki parasal borçum yok.

  • Leo23 Ağustos 2015 16:27

    Zihinleri kapalı insanın Kılıçdaroğlu'nu anlamı çok zor...biz adamları değil madamları iktidar yapıyoz

  • Leo23 Ağustos 2015 16:27

    Zihinleri kapalı insanın Kılıçdaroğlu'nu anlamı çok zor...biz adamları değil madamları iktidar yapıyoz

  • KARTALY32323 Ağustos 2015 16:22

    bu ülkede 17 aralık baz alındığında hırszı var ise yada akp nin yapısal politikaları baz alındığında hırsız var ise bu hırsızlardan bır taneside benim.sermaye araçlarına ülkenin çıkarına olsun ülkenin borç yönetimi baz alındığında yabancı sermaye nin kazançından 3 kuruş çalabilmek için yatırım yapıyor ve bu yatırımdan hala zarar ediyor ve ülke ekonomisi baz alındıında üretimden yana değilde parasal politikaların vaatlerine secmen oyu veriyorsam hırsızlardan bırtanside benim.

  • KARTALY32323 Ağustos 2015 16:10

    hee buarada yansanayi ithalat ve bankacılık yada partizanlığa karşı değilim yanlış anlaşılmasın.tam tersi olması gerektiğini düşünen ama bu sektörler baz alındığında desteğini ülke vatandaşının birikimlerinden yada tüketimi baz alındığında borçlanmasından değilde ülke ekonomisi baz alındığında ülkenin kalkınmaya dayalı üretim politikalarından alması gerektiğini düşünenlerdenim....önce üretime dayalı ekonomi ve kalkınma politikaları.sonra parasal vaatler....ülkenin vatandaşı akabinde yatırımcısı gelir kaynağı değildir

  • ert23 Ağustos 2015 16:07

    sen bu zihniyetinle ve yalanlarınla ancak chp'yi yönetirsin onu da becerebiliyor musun acaba soru işareti

  • KARTALY32323 Ağustos 2015 16:05

    alt yapısı ithalata dayalı yansanayi akabinde bankaçılık ve partizanlık olan siyasi partiye secmen oyu verilmez.3+1 yıl en fazla..zaten kılıçdaroğlununda istediği yönetim 4 yıl.....neden 4 yıl diye düşündüğünüzde aslında amacı çok acık ve net.yeterki ekonomi ve siyaset konularında az çok bilgi ve tecrübeniz olsun..oki sermaye araclarında yatırımcı olup bır çok bilgi ve tecrübeye dayalı parasal birikimlerinizi sermaye araçlarında değerlendiriyor ve hala birikimlerden zarar ediyorsanız bunun nedeni üretime dayalı ekonomi ve kalkınma politikalarına endeksli olmayan sermaye piyasasına sahip olmamızdan akabinde bundan faydalanan kesimin yan sanayi ithalat ve bankacılık akabinde para havuzu olan partizanlığın sömürüsünün neden olduğunu anlamanız da hiçde zor olmasa gerek.oki sermaye araçlarının çalıştıranları ve işlemlerde ağırlığı olan siyasi partilerin sermayesi yada yandaş yapılaşmanın öz sermayesidir...her siyasi partinin alt tabanında bankacılık ve ithalata dayalı yapılaşma olduğu sürece iktidarların yönetimi genelde hırsız arayışı içinde yada ekonomi baz alındığında paralel yapı ,yani siyasi yapının bölünmesi ve eski üyelerinin diğer partiye kayışı ve kendine destek arayışı ile sonlanır akabinde iftira ve fitnecilik...kısaca alt tabanı yan sanayi ithalat bankacılık akabinde partizanlık olan hiçbir siyasi parti ülke ekonomisinin kalkınmasını yapısal olarak istemez gelir kaynağı borç ve borçlandırmaya dayalı faşizm ve anarşizm dir.paranın sektör bazlı dolaşımı baz alındığında...

  • KARTALY32323 Ağustos 2015 15:45

    chp nin secmen yada partizanlarına verdiği vaatlere de dikkat ederseniz memura ve emekliye parasal vaatlerde bulunan akabinde evlatlarına miting alanlarını tavsiye eden bır çok siyasi söylemleri vardır.....baba yı para ile satın alırım evladını sömürür çıkarlarıma köle ederim mantığı ile yurt içinde yapılaşmış mantığa secmen oyu verilmez

  • Avrupalı23 Ağustos 2015 15:35

    Sn. Kılıçdaroğlu gibi kaliteli, her zaman doğruyu haykıran ve en büyük özelliklerinden biri dürüstlük olan liderler Türk halkı tarafın dan yeterli derecede rağbet görmüyor maalesef.

  • KARTALY32323 Ağustos 2015 15:25

    günümüz baz alındığında parasal vaatlere secmen oyu verip iktidara getireceği parasal vaat lerin siyasi partisinin yönetimi baz alındığında şunu çok iyi bilsinlerki ülke ekonomisinin kalkınması parasal vaatler değil yapısal kalkınma politikalarıdır..yapısal kalkınma politikalarına karşı olup ülke yönetimi yatırımlar yapmaz bana para verir diye düşünen ve secmen oyu ile siyasi partiyi ülke ekonomisine yönetiçi getirenler akabinde parasal politikalardan yararlananlar orta vadede ülke ekonomisinin sömürü politikalarına ortak olmuş evlatlarının geleceğinden çalmış olaçaklardır.....parasal vaat lere secmen oyu verilmez

  • KARTALY32323 Ağustos 2015 15:14

    bu ülkeyi yıllarca yansanayi ye dayalı ithalat akabinde borçlanma ve borçlandırmaya dayalı bankacılık ve partizanlığa dayalı sömürü ülkesi yaptınız.....parasal vaat leriniz ülke vatandaşını sömürmekden başka hiç bir işe yaramayıp satdece ülke ekonomisini ve vatandaşını avrupanın tüketiçi ve işçi kesimi yaptınız..daha ne zırvalıyorsun parasal politikalar baz alındığında.işçi ithalatında kazanılan paralardan çıkarınız nedir

  • KARTALY32323 Ağustos 2015 15:08

    bilsemki türkiyede chp den başka secenek yok.genede seçmen oyumu chp ye vermem

  • kimler içini boşaltı bu fabrikaların23 Ağustos 2015 15:06

    fabrikalar.deri kundura..rakı fabrikası....şişe çam....kimler vatandaşı işsiz bıraktı.....

  • şahin23 Ağustos 2015 15:05

    sayın kılıçdaroğlu olası iktidar olursan bizim ilçede işletime kapanmış fabrikalar var.atatürk ün mirası olan.bu fabrikaları işletmeye açabilecek istihdama araçı olabilecekmisin yoksa merkez bankasının rezervlerini baz alıp ülke vatandaşına parasal vaatlerden sonra ekonomik krızın mucidimi olacaksın

  • KARTALY32323 Ağustos 2015 15:00

    bu ülkede chp nin parasal politikalarının sömürü para vaatlerinden başka ekonomi ve kalkınma politikalarına dayalı üretim politikası yokmu........chp olası iktidar olursa 4 yıl sürmez türkiye de ekonomik krız olur.