E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKavurucu sıcaklar gidiyor, yağmur geliyor---

Kavurucu sıcaklar gidiyor, yağmur geliyor

Kavurucu sıcaklar gidiyor, yağmur geliyor
09 Eylül 2023 - 15:39 borsagundem.com

Türkiye'de kavurucu sıcaklar yerini yağmura ve soğuk havaya bırakacak. Hafta sonu da kıyı ve iç kesimlerde yağış görülecek.

Yağışlar hafta başında yurt genelinde etkisini artırdı. Hafta sonu da yurdun kıyı ve iç kesimlerinde yağış etkili olacak.

Türkiye'de yaz aylarında art arda sıcaklık rekorları kırıldı. Son günlerde ise yağışlı ve serin bir hava hakim.

Hafta sonu da yağışlar yurdun kıyı ve iç kesimlerinde etkili olacak. Sıcaklık mevsim normallerinin altında seyredecek. Pazartesi günü İstanbul 26 derece, İzmir 27 derece ve Ankara'da 25 dereceler hissedilecek.

Salı gününden itibaren ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerine gelmesi bekleniyor.

RİZE VE ARTVİN İÇİN SAĞANAK UYARISI

Rize ve Artvin için turuncu kodlu, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Mersin için de sarı kodlu uyarı yayımladı.

MGM'den yapılan uyarıya göre Rize çevreleri ile Artvin’in kuzeyinde kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışın Cumartesi akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırarak yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun Kuzeydoğusu ve Eskişehir ve Bolu çevreleri ile Ankara'nın batı ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Rize çevreleri, Artvin’in kuzeyinde, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Adana, Osmaniye, Mersin’in kuzeyi, Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi ile Hatay’ın kuzeyinde, Ağrı çevreleri, Van'ın kuzey kesimleri ve Iğdır'ın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul cumartesi parçalı bulutlu ve rüzgarlı, 28 derece. Pazar günü semt semt yağmur geçişleri olabilecek. Ankara'da ise 2-3 ilçede yağmur geçişi olabilir. Sıcaklık 27 derece.

İzmir'de çok sert ve kuru esen poyraz serinlik sağlıyor. İzmir 33, Bursa parçalı bulutlu 29 derece. Antalya ise nemin etkisiyle sıcaklık 36 derece hissediliyor.

Marmara'da kuvvetli esen rüzgar akşamları üşütüyor. Sıcaklıklar 27-28 dereceye iniyor. Cumartesi hava parçalı bulutlu, pazar kısa süreli orta şiddette yağmurlar görülebilecek.

İç Anadolu'da Sivas, Kayseri biraz kapalı, Eskişehir'de yerel yağmur var. Eskişehir 25, Konya 28, Kayseri 29 derece. Gece ise Kayseri 11 dereceye iniyor.

Ege'nin Ayfon, Denizli civarında, Pazar günü Muğla'da yine yağış var. Manisa çevresinde poyraz kuvvetli ve serin esiyor. Denizli 34, Manisa 32, Afyon 28, Bodrum açık 34 derece olacak.

Akdeniz sahillerinde sıcaklık hala 35 derece civarında hissediliyor, Isparta ve Burdur'da gök gürültülü yağış var. Pazar Adana, Hatay, Mersin kesimi de yağış alacak. Güneydoğu'da Gaziantep 35, Diyarbakir 36 derece, Pazar günü sıcaklıklar düşmeye başlayacak.

Karadeniz'de Bolu da yağış var. Giresun, Trabzon, Rize, Artvin hattında ise yağmur daha şiddetli ve uzun süreli yağacağından, dere taşkınlaırna karşı tedbirli olunmalı. Bolu 24, Trabzon 27 derece. Doğu Anadolu'da Erzurum 24, Malatya 31 dereceye geriliyor. Erzurum, Kars, Ağrı kesiminde şiddetli yağmur bekleniyor.

10 EYLÜL PAZAR HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

11 EYLÜL PAZARTESİ HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

12 EYLÜL SALI HAVA DURUMU NASIL OLACAK?


 13 EYLÜL ÇARŞAMBA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji açıkladı: Sıcaklıklar bugünden itibaren düşecek

 

Sıcaklıklar yarından itibaren düşecek

 

Meteoroloji'den 'yüksel sıcaklık' alarmı!

 

Özhaseki: Türkiye sıcaklık rekoru kırıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)