E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKashkari'den ABD'de istihdam açıklaması---

Kashkari'den ABD'de istihdam açıklaması

Kashkari'den ABD'de istihdam açıklaması
06 Mart 2019 - 07:45 borsagundem.com

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, "Ücretler işgücü piyasasında hala atıl kapasite olduğuna işaret ediyor" dedi

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, ücretlerdeki yavaş büyümeye ve son yıllarda milyonlarca Amerikalının işgücü piyasasına yeniden girdiklerine işaret ederek ABD işgücü piyasasında hala iyileşme için alan olduğu görüşünü dile getirdi.

"İşgücü piyasasında hala atıl kapasite olduğunu düşünüyorum ve ücretlerde büyümede gerçekten bir toparlanma görene kadar hala daha fazla iş arayan Amerikalı olduğuna inanmayı sürdüreceğim" diye konuşan Kashkari, "İşgücü piyasasının ne kadar sıkı olduğu konusunda en iyi gösterge olarak
ücretlere odaklıyım" dedi.

Ekonomide büyümeyi sona erdirecek faiz artırımlarından kaçınmak için elinden gelen her şeyi yapmakta olduğunu belirten Kashkari, "ABD'nin önünde ılımlı bir büyüme var, ufukta resesyon görünmüyor" diye konuştu.

Kashkari ayrıca Fed'in ABD ekonomisinde etkileri olabilecek olan Brexit'i ve Euro Bölgesi'nin nereye gittiğini izlemekte olduğunu da vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)