E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKar satışlarının devam etme riski yükseldi---

Kar satışlarının devam etme riski yükseldi

Kar satışlarının devam etme riski yükseldi
06 Ocak 2021 - 09:20 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne dünkü kayıplarını geri alarak alıcılı bir eğilimle başlaması bekleniyor

Güne negatif eğilimle başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde 1.506,89 ile yeni tarihi zirve test ederken, gelen kar satışlarıyla günü %0,39 düşüşle 1.489,56 seviyeden tamamladı. ABD’de vaka sayılarının artmaya başlaması sonrası kısıtlamaların artabileceği beklentisi ve İngiltere’nin virüsün yayılma hızının artmasıyla ulusal karantina uygulaya hazırlanması, global risk iştahının zayıflamasına neden oldu. Majör borsalar günü karışık bir görünümle kapattı. BIST gün içinde dalgalı bir seyir izlerken günü bankacılık hisseleri öncülüğünde düşüşle tamamladı. BIST’te satışların önceki günlere göre yükselen hacimle gerçekleşmesi kar satışlarının devam etme riskinin yükseldiğine işaret ediyor.

Dolar endeksi zayıflamaya devam ederken, TL sınırlı pozitif ayrışma ve değer kazancıyla günü tamamladı. CDS’ler 300 seviyelerini test ettikten sonra hafif yükselişe geçerek günü 317 seviyelerinden kapattı. CDS’ler 370 seviyesi altında kaldıkça TL varlıklardaki olası satışların kar satışı olarak kalması ve orta vadede TL varlıklara yönelik risk iştahının güçlü kalmaya devam etmesi beklenmektedir. VIX endeksi günü 25 seviyesi üzerinde kaldıkça kısa vadede ABD borsalarında kar satışlarının ve volatilitenin artabileceğine işaret edecektir. Ancak endeks 33 seviyesi altında kaldıkça global risk alma iştahında büyük bir bozulma oluşması beklenmez ve satışların kar satışı olarak kalması beklenir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri artıda seyrederken,
Asya borsalarında karışık seyir var. Endeksin güne dünkü kayıplarını geri alarak alıcılı bir eğilimle başlaması beklenirken, endekste yükseliş eğilimi devam etse de satışı fırsatı olarak kullanılabileceğini ve endekste kar satışı riskinin yükseldiğini düşünüyoruz.

Kar satışlarına dikkat, risk iştahı sürüyor

Küresel piyasalar Fed'i bekliyor

Geri çekilmeler düzeltme mi?

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

Günün önemli şirket haberleri 06/01/2021

Hürriyet Gazetesi ve Uşak Seramik sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)