E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKar realizasyonu isteği ağır bastı---

Kar realizasyonu isteği ağır bastı

Kar realizasyonu isteği ağır bastı
24 Ağustos 2020 - 09:10 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Avrupa kıtasında takip edilen PMI verilerinin sürpriz şekilde negatif performanslara işaret etmesi haftanın son işlem günü öncesindeki Amerikan doları pozisyonlarının konsolide edilmesi eğilimini destekledi. DXY 24 Ağustos fiyatlamalarında 22 günlük hareketli ortalamasına yakın seyrederken, şu an için aşağı yönde gitme eğiliminden de vazgeçmiş durumda. JH toplantıları öncesinde pozisyonlanmalarda majör bir değişiklik olacağı beklentisi içerisinde değiliz. Fed Başkanı Powell’ın 27 Ağustos günü gerçekleştireceği konuşma Eylül ayı toplantısına dek geçecek süredeki risk iştahı eğiliminde etkili olacak.

EMFX grubu içerisindeki eğilimin hafta kapanışı işlemlerinde genel olarak Amerikan doları karşısında değer kayıplarına işaret ettiği ortamda Türk lirası performansı ise -%0.25 düzeyinde takip edildi. Kar realizasyonu isteğinin ağır bastığı BİST 100 endeksinde kapanış -%1.5 ile 1109 seviyesinden gerçekleşirken, 10 yıl vadeli tahvil ise %14.19 ile değişim göstermedi. 5 yıl vadeli CDS cephesinde ise son işlemler -%2.3’lük performans ile 548bp seviyesinden geçti.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışlarının tamamına yakını (İsveç grubu hariç) değer kayıplarına işaret etti. Bölge PMI verilerinin yakından izlendiği ve zayıf sürpriz yaptığı ortamda Euro
Stoxx 50 -%0.43, FTSE 100 -%0.19, DAX -%0.51 ve Rusya (RTS, USD) varlıkları ise -%0.85 düzeyinde performanslar sergiledi.

Amerika kıtası işlemlerinde Avrupa seansına kıyasla daha olumlu bir tablo takip edildi. Majör ABD endekslerinin önderliğindeki iyimserlik bu kez Dow Jones nezdinde de +%0.69’luk kapanış ile desteklenirken, kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıklarının da katılım sağladığı görüldü.

Bovespa endeksi BRL’deki baskılanmanın izlendiği günde %0.05, Merval ise -%0.68 oldu. Kolombiya COLCAP endeksi %1’lik yükselişi ile pozitif tarafta ayrışmada dikkat çekti.

Asya’da haftanın ilk fiyatlamaları iyimser yaklaşımın korunduğunu gösteriyor. TSİ 08.15/ NKY 225 %0.24, Hang Seng %1.47, CSI 300 %0.84 ve KOSPI %0.70 ile takip edilmekte. PBOC tarafından fixing kur ayarlaması ise 6.9194 ile yuanda değer kaybına işaret etmekte.

Günün önemli şirket haberleri 24/08/2020

Yabancıların en fazla aldığı hisseler

Ege Seramik ve Sanel sorusu

1125 direncini kıramayan BIST-100’de haftanın önemli destek ve dirençleri neler?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)