E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 24/08/2020---

Günün önemli şirket haberleri 24/08/2020

Günün önemli şirket haberleri 24/08/2020
24 Ağustos 2020 - 09:05 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

ANACM Anadolu Cam’ın 1 TL Nominal değerli paya brüt 0,03909 TL temettü ödemesi bulunuyor. 

Halk GYO'nun 1 milyarlık borçlanma aracı ihraç başvuru onaylandı!

HLGYO Halk GYO'nun çıkarılmış sermayesinin, tamamı 2019 yılı dönem karından karşılanmak suretiyle 928.000.000 TL'den 970.000.000 TL'ye artırılması için ihraç edilecek 42.000.000 TL nominal değerli paylara ilişkin ihraç belgesi, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı.

Albaraka Türk Non-deal Roadshow'a çıkıyor

ALBRK Albaraka Türk Katılım Bankası, Bağlı ortaklıklarından biri olan Albaraka Teknoloji Bilişim Sistemleri ve Paz. Tic. A.Ş.'de yer alan tüm hisselerini 21 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla Albaraka Portföy Yönetimi A.Ş. İnovasyon Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na satıldığını duyurmuştur. Satılan payların nominal tutarı 18mn TL'dir.

KARSN Karsan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Eshot Genel Müdürlüğü tarafından açılan "170 Adet Solo Tip Dizel Otobüs ve 134 Adet Körüklü Tip  Dizel Otobüs Alımı" ihalesine Şirket tarafından teklif verildiği 11 Haziran 2020'de duyurulmuştu. İhale merciinin değerlendirmesi sonucunda; ihalenin en düşük fiyat teklifi veren, birinci sıradaki katılımcı lehine sonuçlandığı öğrenilmiştir.

Zorlu Enerji Filistin'de şirket kurdu

ZOREN Zorlu Enerji'nin de dahil olduğu Zorlu Grubu'nun yatırım politika ve stratejileri çerçevesinde, Grup içindeki iştirak yapısının etkin gözetim ve yönetiminin sağlanması ve elverişli biçimde yeniden yapılandırılması amacıyla, Zorlu Grubu şirketlerinden doğal gaz tedariki alanında faaliyet gösteren Zorlu Doğal Gaz Tedarik Ticaret AŞ'nin paylarının tamamının Zorlu Enerji'nin %100 oranında bağlı ortaklığı olan Zorlu Enerji Dağıtım AŞ tarafından, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından lisanslı Ernst&Young Kurumsal Finansman Danışmanlık AŞ'nin hazırladığı 15 Haziran 2020 tarihli değerleme raporu çerçevesinde, toplam 208,5mn TL (ikiyüzsekizmilyonbeşyüzbin Türk Lirası) bedel karşılığında Grup şirketlerinden Zorlu Holding %85 (177,2mn TL), Zorlu Dış Ticaret AŞ %5 (10,4mn TL), Linens Tekstil Ürünleri Pazarlama AŞ %5 (10,4mn TL), Zorlu Gayrimenkul Otelcilik İnşaat Taahhüt ve Turizm AŞ %5 (10,4mn TL), EPDK mevzuatı gereğince alınması gereken pay devir izni ve devir işlemi için diğer kurum ve kuruluşlar ile bankalardan gerekli onayların alınması kaydıyla devralınmasına ve satış bedelinin Grup içi yapılandırma çerçevesinde, pay devir tarihi itibarıyla Zorlu Enerji'nin Zorlu Holding AŞ'den olan alacağından mahsup edilmek suretiyle ödenmesine karar verilmiştir.

IHYAY İhlas Yayın Holding, bağlı ortaklıklarından İhlas Haber Ajansı A.Ş. Yönetim kurulu, halka arz süreciyle ilgili işlemlerinin devam ettiği, bu kapsamda mevcut ortakların kabul etmesi durumunda halka arz öncesinde mali yapısını daha da güçlendirerek, hizmet çeşitliliğini ve teknolojik alt yapısını geliştirerek, faaliyet alanını gerek yurt içinde gerekse yurt dışında genişletmek ve bu sayede karlılığını arttırabilmek adına sermaye artırım kararı alacağını, söz konusu sermaye artırımının tamamlanması akabinde gerekli işlemleri tamamlayarak halka arz başvurusunda bulunulmasına karar verdiklerini bildirmiştir.Şirket bağlı ortaklığının 40mn TL'ye kadar yapacağı sermaye artırımlarına katılma kararı almıştır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • arzuman0724 Ağustos 2020 14:27

    İhlas yayın holding in mecburen bedelli sermaye artışına katılacak. bu durumda kasan yaklaşık 60 milyon tl para çıkışı olacak. kısa vade de hisseyi olumsuz etkilese de İHA halka arzı ile ihlas operasyonunun başlayacağını tahmin ediyorum. çünkü grup şirketleri ihlas ev aletleri, ihlas gayri menkul, ihlas gazetecilik ve ihlas yayın sermaye artış ve birleşmeleri tamamladıktan sonra elbette operasyon ihlas holding te olacaktır. bu süreç ne zaman olacaktır onu operasyonu yapacak olanlar karar verecektir. YTD.