E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKapalıçarşı'da dolar 2 lira---

Kapalıçarşı'da dolar 2 lira

Kapalıçarşı'da dolar 2 lira
14 Şubat 2014 - 02:36 borsagundem.com

Dolar kurunun yükselmesiyle kirada zorlanan Kapalıçarşı esnafını rahatlatan gelişme. Dolar kuru yıl sonuna kadar 2 TL ile sabitlendi

Dolar kurunun hızlı bir şekilde yükselmesinin ardından dolarla kira ödediği için zor duruma düşen Kapalıçarşı esnafı için çare bulundu. Hürriyet'in haberine göre Kapalıçarşı'da ödenecek kira bedelleri için dolar kuru Ocak 2014-Aralık 2014 dönemi boyunca 2 liradan sabitlendi.

Kapalıçarşı Esnaf Derneği Başkanı Hasan Fırat, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, esnafın kurlardaki hızlı artış nedeniyle zor duruma düştüğünü ve konu ile ilgili bir yol aradıklarını söylemişti. Hatta kurlardaki şok artış nedeniyle bir çok esnafın kira ödemelerinde zor duruma düştüğü ve maliyetleri karşılayamayacak hale geldiği belirtiliyordu.

Kapalıçarşı esnafı için beklenen müjdeyi ise yine dernek başkanı Hasan Fırat verdi. Fırat'ın hurriyet.com.tr'ye verdiği bilgiye göre çarşı esnafının ödeyeceği kira için dolar kuru Ocak 2014-Aralık 2014 dönemi boyunca 2 liradan sabitlendi. Fırat, yıl sonunda döviz yükseldikçe stresi artan Kapalıçarşı esnafının da bu anlaşma ile birlikte biraz rahatladığını söyledi.

22 BİN 500 TL TASARRUF

Kapalıçarşı'da en işlek alan olan Nuruosmaniye girişinden Beyazıt'a kadar olan caddede metrekare başına kira bedeli yaklaşık 5 bin dolar civarında bulunuyor. Eğer bu bölgedeki esnaf ortalama 30 m2 olan bir dükkan için 2013 sonu itibariyle 2.15 TL olan kurdan ödeme yapsaydı yıllık 22 bin 500 TL daha fazla para ödemek zorunda kalacaktı.

1461 yılında yapılan Kapalıçarşı'da 64 cadde ve sokak, 16 han ve 22 adet kapı bulunuyor. 45 bin metrekarelik kapalı bir alan üzerine kurulan ve 3600 dükkana sahip olan Kapalıçarşı'yı günde 300 bin civarı müşteri ziyaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)