E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKAP hakkında bilinmesi gerekenler---

KAP hakkında bilinmesi gerekenler

KAP hakkında bilinmesi gerekenler
06 Mayıs 2015 - 17:18 borsagundem.com

Halka açık şirketlerin duyurularıyla ilgili yaşanan tartışma nedir? KAP’ı biliyor muyuz?

Türkiye her alanda büyüyor. 2023 vizyonuyla ekonominin her alanında dev hedefler koyan Türkiye, endüstriden sanayiye şirketleriyle büyüyor. Ülkeyi ayağa kaldıran şirketler arasında halka arz olmuş şirketler haliyle daha başka bir önem kazanıyor. Çünkü onlar, sadece kendilerini değil, tasarruflarını alıp değerlendirdikleri yatırımcı ortaklarına karşı da sorumluluk taşıyor. Yani attıkları her adımı paylaşmak, ‘ortaklarına’ bilgi vermek, onları aydınlatmak, uyarmak durumundalar. Zaten yasa koyucu, uygulayıcı otorite de böyle diyor, istiyor.

Peki, yeni bir fabrika, işletme kurulacaksa, kredi kullanılacaksa, taşınmaz varlıklar nakte çevrilecekse, şirket satılacaksa, yeni bir iştirak alınacaksa, söz konusu firma yönetimi bunları kamuoyu ile nasıl paylaşacak? Hissedarlarına, sektörün aktörlerine nasıl bilgi ulaştıracak. Herkese SMS gönderilemeyeceğine göre adres belli: Kamuyu Aydınlatma Platformu yani KAP.

Ancak sektör ve yatırımcılar KAP’ı iyi tanıyor mu? İşlevi nedir, biliyor mu? Zaman zaman yaşanan “Önce KAP’ta açıklanmalıydı”, ya da “KAP’ta niye açıklanmadı?” tartışmalarına ışık tutacak önemli bir bilgi eksikliğini ortadan kaldırmak için…
 
Sermaye Piyasası araçları Borsa İstanbul’da işlem gören ortaklıkların kamuyu aydınlatma yükümlülükleri nedir, KAP kullanımının sağladığı faydalar nelerdir…TIKLAYIN, OKUYUN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SA07 Mayıs 2015 03:54

    halka arz olmuş şirketler haliyle daha başka bir önem kazanıyor. Çünkü onlar, sadece kendilerini değil, tasarruflarını alıp değerlendirdikleri yatırımcı ortaklarına karşı da sorumluluk taşıyor KEŞKE YAZILDIĞI GİBİ OLSA. AMA HALKA AÇILMANIN AMACI BELLİ ALAYININ...

  • ata07 Mayıs 2015 01:19

    Murata öğretin bunları

  • Ördek SA06 Mayıs 2015 21:33

    Şirkete yıllarca ortak olmuş biri olarak sipariş durumunu bile öğrenemiyoruz,bilanço sahibinin bilgisinde açıklama gününü bekliyoruz o zaman neden halka açıyosunuz kardeşim hani ortaktık.

  • ali06 Mayıs 2015 21:24

    devlet neden elatmıyor goldaşa

  • KAP'IN MİSYONU06 Mayıs 2015 20:32

    GOLDAŞ GİBİ KOT DIŞI KALMIŞ,MKK STATÜSÜ GEÇİCİ KAPALI OLAN ŞİRKETLER HAKKINDA NEDEN BİLGİ VERİLMİYOR?KÜÇÜK YATIRIMCI NASIL BİLGİLENDİRİLECEK?ŞiRKET YÖNETİMİ AÇIKLAMA YAPMIYOR,SPK AÇIKLAMA YAPMIYOR,BİST AÇIKLAMA YAPMIYOR...KİM AÇIKLAMA YAPIP BİLGİLENDİRECEK...???

  • Yasalar bilinmiyor, uygulanmıyor06 Mayıs 2015 20:20

    Borasadaki bir dolandırıcılık suçu ile ilgili mağdur savcıya diyor ki, xxx delili Kap.gov.tr de yayınladı. Savcı soruyor, kap.gov.tr ne ki?... Sizce bu ülkede adalet kurulabilir mi?. Kap.gov.tr nin rolünü bilmeyen savcı doğru karar verebilir mi?

  • çakır06 Mayıs 2015 19:04

    Kapta bır dünya olumlu haber açıklamasınla mütevellit feniş yatırım yaptım sonu hüsran ipek sonu hüsran çemaş hüsrana hüsran elde var sıfır

  • İsmail06 Mayıs 2015 17:54

    KAP'ı kullanmayı patronlara öğretsinler, halk zaten biliyor.