E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKanal İstanbul'da maliyet 3 katına çıkabilir---

Kanal İstanbul'da maliyet 3 katına çıkabilir

Kanal İstanbul'da maliyet 3 katına çıkabilir
26 Aralık 2019 - 11:02 borsagundem.com

Kanal İstanbul projesi, çevre ve imar boyutlarının yanı sıra finansman ve sigortalama açısından da birçok soru işareti getirdi.


HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (31)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KAAN26 Aralık 2019 20:23

    ülkece cokuce hızlıca kosuyoruzz 

  • soz26 Aralık 2019 19:52

    Ya arkadaş bırakın partizanligi ülke olarak biraz ekonomik olarak rahatlayalım ondan sonra bakarız yapilsinmi yapılmasınınmi .....bu aceleniz nedir ,,kimlere söz verdiniz.

  • memet..26 Aralık 2019 18:50

    Kim bu kare portföy..Kanal İstanbul yapılır yapılmaz.Faydaları,zararları tartışılır.Ancak yorum getiren kare portföy tamamen spekülatif,uyduruk,baştan savma ,dogmatik fikirlerle sallamış...

  • Ryu ken 26 Aralık 2019 18:43

    Altın varmış diye söyleniyorlar. .. Ara bulursunuz. Çok arayın ama :))

  • Düşünür26 Aralık 2019 14:56

    Böyle bir proje önceliklimi? etkileri (siyasal, yasal, ekonomik, ekosisitem, sağlık, yaşam alanları, deprem vb) ne olacak, ülkeye katkısı ne, bu ülkenin kısıtlı kaynakları buna ayrılmalı mı? bu neden devreye sokuldu. Çok pahalı olacak bu çalışma ne işe yarayacak., nasıl karşılanacak.Bilimsel olarak tartışıldımı, araştırıldımı, incelendimi, yaşayanların görüşü alındımı? Kocaman HAYIR. Belkide gerçekten önemli öyleyse AKP pardon onların haberi yok reis diyecektim niye bunu tartıştırmıyor., aceleyle yaptırma peşinde. Açıklananlara bakılırsa buradaki araziler özellikle araplar tarafından zaten paylaşılmış. Bu bir kamu projesi ise niye kamunun haberi yok. Çok soru işareti var. Buda Halepte emevi camisinde namaz kılma sevdasına benzemesin benzerse ne yapacağız. Aşagıdaki olumlu olumsuz yorumlara bakıyorumda kimse bunları düşünmüyor tarafkir bir şekilde yorumluyor. Oysa bu gelecek nesilleri ve ülkemizi kalıcı olarak etkileyecek.

  • HANDAN BACA26 Aralık 2019 14:28

    ben yaptım demek için halkın sırtına binen bir yük daha Ticari uçuşlara kapanan Atatürk Havalimanı'nın işletme hakkını 3 Ocak 2021 tarihine kadar elinde bulunduran TAV Havalimanları Holding'e devlet 389 milyon euro (2.6 milyar TL) tazminat ödeyecek.

  • Ahmet Tecer26 Aralık 2019 14:19

    ya sadece bir kişinin egosu yerine gelecek diye halkın boynuna  10-20 milyar Euro bindirmek nedir ya , işsizlik lamıs basını gidiyor , büyük firmalar  iflasını açıklıyor 2 el ARABA fiyasası kaç katını çıkmış  neymiş efendim türlü bahaneler flan filan istemiyor kardeşim fabrikalar yap , biten tarım ve hayvancılığı canlardır , Hiç mi ALLAH korkusu yok sizde ya .  

  • erol g.26 Aralık 2019 14:01

    KANAL GELİRİNİ EN AZ 50- 100 YIL YAPAN FİRMA ALIR TAHMİN EDİLEN GELİRİ AZ OLURSA YAPIM HAZİNE GARANTİLİ İSE FARKI ONLARCA YIL HAZİNEMİZ ODER Hazinemizde para çok ise yapım işini de hazine üstlensin KANAL YAPIMI TEKNOLOJİ GEREKTİRMEZ KÖPRÜLER DE KÜÇÜK KÖPRÜLER

  • gündem26 Aralık 2019 14:01

    BENİM BİLDİGİM RÜYAMDA GÖRDÜM  .KANAL İSTANBUL,UN ALTINDA 28,5  GEMİ ALTIN VARMIŞ. BAZI OLAYLAR BU GEMİLER DOLUSU ALTINDAN DOLAYI ÜZERNE GİDİLİYOR DUYUN. DİLİ OLAN HERŞEYİ SÖYLEEBİLİR..

  • vatandaş26 Aralık 2019 13:02

    Türkiye'nin kalkınmasını engelleyen kesim gezi olaylarını başlatarak yapılan projeleri durdurmaya çalıştı. Gezi olaylarının bu ülkeye maliyeti 160 milyar doları buldu. Bunu karşı olan kesim bunları konuşmaz. Bu parayla kaç tane daha proje yapılırdı. Kaç tane Kanal İstanbul yapılırdı. Ama tüm müdahalelere rağmen projeler tamamlandı. İstanbul Havalimanı içinde saçma sapan nedenlerle engellenmeye çalışıldı. 8 ay gibi süre geçmesine rağmen 50 milyon yolcu sayısını geçti. Artık İstanbul havalimanı konuşulmuyor. Şimdide Kanal İstanbul için aynı sahne oynanıyor. Yine tüm engellemelere rağmen Kanal İstanbul yapılacak ve asırlar boyu kullanılacak. Nesiller sonra bile yapanlardan Allah razı olsun denilecek. Ne demiş atalarımız "eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri". Chp nin bu ülkeye ne katkısı olmuş, ne eseri var. Tek yaptıkları batının yanında yer almak. Batı neye karşıysa o projeler yapılmalı. Batı senin kalkınmanı istermi. İstemez tabi. Ha batı ha chp. Ne farkı var.

  • Selahattin abi 26 Aralık 2019 19:25

    Vatandaş bayağı iyi üfürmüş desteksiz sallamış hiçbir rasyonel veri olmadan kendi kendine yazmş .Sadece bir soru. Dünyanın büyük metropollerinde 3-4 tane hava alanı olur bunda bir sıkıntı yok.Peki bir İstanbul hava alanını açtık diye Avrupanın en iyi hava alanlarından birisi olan ve Metro ile ulaşımı olan bir hava alanını neden kapattık.Vizyon sahibi Vatandaş hadi ver yanıtını  

  • ? 26 Aralık 2019 14:41

    Şimdi Tamam dediklerini doğru varsayalım. Her konu BU şekilde degilmiydi cumhuriyet kurulurken böyleydi kılık kiyafeet şapka kanununda böyleydi marmarayından tut da, Köprüsüne kadar itiraz hep olur. Ama buseferki proje doğru ise bile Bence yeri ve zamanı şimdi değil. Senin istanbulunun çogu semtinin binaları saglık lı değil iken. Ekonemin diz çökmüş iken Neden Hala bu ısrar önce vatandaşının ihtiyacını karşıla eyt yok diyor asgeri ücrete olmaz diyor emekli can çekişiyor. Kardeş kısaca şöyle söyleyeyim. Eve yardım lazım iken Camiye haramdır derler atalarımız.

  • AHMET ÖZBİR26 Aralık 2019 13:47

    vatandaş'ımın ELLERİNE SAĞLIK. Cuk diye oturtuvermişsin, kimin neci olduğunu ispatlamışsın. Rahmetli babam derdş "CHP MİLLETİN MENFAATİNE VARIM DEMEZ!"

  • Esat26 Aralık 2019 13:41

    Tutturdun Gezi Gezi. Osman Gazi , 3. Köprü hepsini başkası yaptı ve hepsine sen garanti para ödüyorsun. Yıllık 500-600 milyon dolar sonra ben yaptım diye geziyorsun. Ben senin evine oda yapim sonra sen bana kira ver kabul eder misin?

  • erol g.26 Aralık 2019 12:59

    SÜVEYŞ KANALINI YAPIMINA OSMANLI BAŞLAMIŞ RUSLAR İLE SAVAŞ ÇIKINCA PATLAYICIYA İHTİYAÇ DUYULDUĞUNDAN YAPIM FRANSIZ ALTINI KARŞILIĞI İNGİLİZLERE DEVREDİLMİŞ İNGİLİZLER DE 2 KAT FRANSIZ ALTINI MALİYET KARŞILIĞI TAMAMLAMIŞLAR KANALIN İŞLETMESİNİ İNGİLİZLER YAPMIŞ KISACASI OSMANLI MİLYONLARCA FRANSIZ ALTINI İNGİLİZLERE BORÇLANMIŞ KANAL GELİRİNİ İNGİLİZLER ALMIŞ OSMANLI BU İŞTEN BİR MECİDİYE KAZANAMAMIŞ BÖYLECE İNGİLİZLER/FRANSIZLAR BUHARLI GEMİLERİ SAYESİNDE ÇİN HİNDİSTAN GİBİ UZAK DOĞU ÜLKELERİNİ SÖMÜRGE HALİNE GETİRMİŞLER

  • Nedim26 Aralık 2019 14:49

    UZAK DOĞU ÜLKELERİ VE AFRİKA   HİNDİSTAN  VE DİĞERLERİ HALA SÖMÜRGE!  ÖNCEDEN DE SÖMÜRGE İDİ.  BU KAFAYLA GİDERSEN SEN DE SÖMÜRGECİLERE HİZMET ETMİŞ OLACAKSIN! TIPKI GEZİ DE 17-25 ARALIK TA 15 TEMMUZ DA OLDUĞU GİBİ.

  • belirsizlik26 Aralık 2019 12:54

    Yani kanal açılmazsa oradaki arsalar değer mi kaybedecek zaten kanal güzergahı araziler kıymetli değişen bir şey olmaz emlak açısından hatta kanal yapılırsa yapı imar inşaat şartları kısıtlanır . Arazi sahipleri kanal yapılmazsa kayba uğrarız diye endişe etmesinler.

  • Cühelâ 26 Aralık 2019 13:18

    Kanal istanbul güzergahındaki alanlarin çoğu doğal sit alanı, orman, tarım arazisi, su havzası. Kanal yapılmazsa hiçbir şekilde imara açılmayacak yakınından yol geçmeyecek

  • Tam komedi 26 Aralık 2019 12:22

    Kanal istanbul modern bizans projesi dır ! İstanbulu adaya çevirip hayatı pahalı hale getirip burda yaşayan vatandaşı kaçıracaklar sonra kendi düzenlerini kuracaklar !!! Kanala verilecek paraya ülkenin her iline 1 milyar sermayeli 2 tane dev fabrika yapılırsa hem işsizlik biter hemde yan sektörlerle ülke gelişir ama ülkeye fabrika kurulmasın diyen bir akp var ! Borsa - faiz - dolar ile gidişat düzelir sananlar ancak ceplerini doldurur !!!

  • Ufak at26 Aralık 2019 13:57

    Ne 160 milyar doları nereden buldunuz bu rakamı ? ABD Çin Almanya gibi bir ülkede olsa idi belki o kadar yapardı. Türkiye nin zaten gsyhi si belli bankalardaki parası belli. Bir gezi 100 yıllık birikimin % 10 u edemez ufak at

  • Nerenin vatandaşı sın ?26 Aralık 2019 13:35

    Partili değilim , siyasete inanmam dedikçe ahmaklar bel altı vurmak için chp li muamelesi yapmaya çalışıyor! Yıllardır bu nezih sitede yorum yapıyorum siz troller buraya dolana kadar her şey güzeldi ! Gezi olaylarını tırmandıran başta akp idi bunu görebilirsen tâbi !!! Gezinin faturası 160 milyar dolarsa 7 haziran ile 1 kasım arasının maliyeti ,görevini yapmayıp bu ülkeye 15 temmuzu yaşatanların verdiği zarar ne kadar ? 17 yılda yabancıya satılan 200 milyon m2 arazinin bedeli ne kadar ? Başkanlık sisteminin maliyeti ne kadar ?

  • vatandaş26 Aralık 2019 13:08

    Bu kadar saçma sapan bir yorum. Önce siz gezi olayının bu ülkeye maliyetini araştırın. Ben söyleyeyim 160 milyar dolar. bu paraya ülkede ne projeler yapılırdı. Siz bu ülkeye zarardan başka bir şey veremezsiniz. sadece butonla heykel açılışları yaparsınız. Birde "temel atmama" gibi saçma sapan açılışlar yaparsınız. Bu ülkeye sizlerden fayda gelmez. Engel olmayın yeter. Şunu unutmayın, istesenizde istemesenizde bu kanal ya-pı-la-cak. Bunu kafanıza sokun. Gerçi ha duvara konuşmuşsun, ha size.

  • Pardus26 Aralık 2019 12:11

    Bu hükümet varken dış düşmana gerek yok. Binlerce dönüm tarım arazisini ormanı talan edip, bir depremde bir savaşta istanbulun başına bela açacak kanal açmak için milyarlarca dolar harcamak niye? Istanbul boğazına 3 köprüyü güç bela yaptık,;bu ikinci kanala köprüleri kim yapacak, geçerken parasını türk halkı ödemeyecek mi? Istanbula 2 boğaz açarsan ne olur, çanakkalede kuyruk olur! Canakkaleye de açmazsan ne değişir

  • AHMET ÖZBİR26 Aralık 2019 11:57

    "KANAL İSTANBUL'UN ALTINDA ON GEMİ A L T I N VAR!"A Haber kanalında yayınlanan bir programda konuşan Doç. Dr. Kağan Kurtoğlu "Kanal İstanbul'un altında tapınakçılardan kalan 10 gemi dolusu altın var. Sayın Cumhurbaşkanı bu konuda şöyle ya da böyle bir bilgiye sahip" dedi. Şimdi CHP NEDEN HAYIR DİYOR ANLADINIZ HERHALDE!..

  • Cehalet26 Aralık 2019 12:24

    Mersinde aylarca kazdılar , yeğen de bizzat başlarında durdu ne çıktı ? Çanak çömlek

  • BAK SEN....26 Aralık 2019 12:11

    ulan olum bu kanal ihalesini sana mı verecekler ki hemen hergün ısrarla savunuyorsun, kafan iyi mi senin?

  • ahmet 026 Aralık 2019 12:10

    he olum rüya tabirlerine, 6. hisse çevirdiniz olayı. Varsa nerde ise kanal açmadan çıkar. Peki çıkmazsa yaptırımı ne olacak ?

  • Pala26 Aralık 2019 12:07

    Sen de buna inandın:) bir insanın müslüman olabilmesi için ilk şart akil baliğ olmasıdır. Sen de bunların hiçbiri yok

  • ahmet26 Aralık 2019 11:56

    bu ulkenin şu anki muhalefeti varken düşmana gerek yok.

  • AHMET ÖZBİR26 Aralık 2019 11:32

    YEMİŞİM maliyeti artar muhabbetini, plan belli; YAN GEL YAT ABİ'ye getiriyorlar. REİS'im olacak dedi, önümüzdeki ay İHALEYE ÇIKACAĞIZ, TÜRKİYE'Yİ UÇURACAĞIZ! Kimse denemeye kalkmasın, ispatı KÜRESEL GÜÇ TÜRKİYE'Yİ İNŞÂSI!..

  • Emekci26 Aralık 2019 11:20

    Bence hemen başlansın yapımına. 2023e kadar istanbul halkı tozdan, trafikten, boşaltılan barajlar yüzünden ortaya çıkan susuzluktan etkilenir güzelce. Kanal güzergahındaki arazilere istimlak bedelleri bütçede milyarlarca liralik açik oluşturur. Halk da biraz uyanıp, niye paramızla rezil oluyoruz diye sormaya başlar