E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKanada, virüse ve petrole önlem aldı---

Kanada, virüse ve petrole önlem aldı

Kanada, virüse ve petrole önlem aldı
14 Mart 2020 - 17:20 borsagundem.com

Kanada Merkez Bankası koronavirüs ve petrol fiyatlarındaki düşüşün ekonomik etkilerini azaltmak için faiz indirirken, Maliye Bakanlığı eş güdümlü olarak teşvik paketi açıkladı

Kanada Merkez Bankası koronavirüs ve düşen petrol fiyatları karşısında ülke ekonomisine tampon oluşturmak için politika faizinde 50 baz puan indirime gitti. Ottawa merkezli banka faiz oranını yüzde 0.75'e çekerek, ihtiyaç halinde yeniden harekete geçme taahhüdünde bulundu.

Ayrıca, Kanada MB Başkanı Stephen Poloz, Cuma günü Maliye Bakanı Bill Morneau ile gerçekleştirdiği ortak basın açıklamasında “Fonlama ihtiyaçlarının artmış olabileceği ve kredi koşullarının sıkılaştığı bu dönemde” küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından kullanılan para piyasası araçlarında alım için yeni bir imkan açıkladı.

Merkez bankasının açıklamasında “Koronavirüsün Kanadalı aileler ve Kanada ekonomisi üzerinde ciddi sonuçları olduğu açık. Ek olarak, 4 Mart'taki toplantımıza kıyaslandığında bile daha düşük seviyede olan petrol fiyatlarının ekonomi üzerindeki etkisi, özellikle enerji yoğun kısımlarda, ağır olacak.” ifadesi yer aldı.

Hükümetin Kanada ekonomisini resesyona sürükleyebilecek yavaşlama karşısındaki geniş çaplı önlemleri çerçevesinde faiz indiren banka, 2008 – 2009 finans krizinden bu yana ilk kez acil faiz indirimine gitti.

Ekonomiyi “su üstünde tutmak için” ne gerekirse yapılacağını taahhüt eden Morneau, gelecek hafta mali paket açıklayacağı belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uyan15 Mart 2020 03:35

    Kanadada çıkan petrol altın ve lityum kaynakların say hele ...senin gibi sigir ithal etmiyor...ey avrupa sıgirda birinciyiz avrupa bizi kıskanıyor.....Burası önemli dolar düşecek

  • Netice15 Mart 2020 09:54

    Senin gibi Öküzleri gördükçe insan olmakla gurur duyuyorum.

  • $$$$$$$$$$$$$$$$$14 Mart 2020 20:40

    kanada ya bir şey olmaz ki arkadaş.kanada diye bir ülke yoksu bu ülke iç işlerinde serbest anayasa ve dış işlerinde ingiltere nin sömürgesi ve kölesi.ingilizler izin vermeden tuvalete dahi gidemezler.nufusu fazla değil kaynakları sınırsız ve birde ingiltere ye sırtını dayamış ki yeme de yanında yat.