E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Erkek reisse kadın itaat etmeli"---

"Erkek reisse kadın itaat etmeli"

Erkek reisse kadın itaat etmeli
10 Eylül 2017 - 09:26 borsagundem.com

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş, “Kadın evde eğer bir riyaset söz konusu ise erkek reisse itaat etmek durumundadır. Roller değişirse yükümlülükler de değişir” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş, müfredattaki “Kadın itaat eder” tartışmasıyla ilgili “Kadın evde eğer bir riyaset söz konusu ise erkek reisse itaat etmek durumundadır. Roller değişirse yükümlülükler de değişir” dedi. Durmuş, şunları söyledi:

“(İTAAT TARTIŞMASI) Hz. Muhammed’in Hayatı dersinde İslam dininden bahsediyoruz. ‘Eşler birbirine karşı itaat ve sadakat borcundadırlar’ deniliyor. Diyor ki zamanı itibariyle iş bölümü varsa, bunun gereği olarak kadın da ona itaat eder. Roller değişirse görev ve sorumluluklar da değişir. Kadın evde eğer bir riyaset söz konusu ise erkek reisse itaat etmek durumundadır. Medeni Kanunumuzda reislik tanımının olduğu dönemde, ‘reis kimse ona itaat eder’ diyordu. Şu anda da orada reisten söz ediyor ve ‘reisliğin olduğu yerde itaat olur’ diyor. Roller değişirse yükümlülükler de değişir.

(ATATÜRK’ÜN MÜFREDATTAN ÇIKARILMASI) Türkçe 1’den 8’e kadar 6 ünite var, zorunlu ünite. 6 ünitenin bir tanesi milli mücadele ve Atatürk temasıdır. Metinler üzerinden Türkçe dersinde milli mücadele ve Atatürk ünitesinde alınması zorunlu olarak işlenmekte. Cahilliğe, ahmaklığa gerek yok. Kronolojik olarak tarihi anlatmadığınız zaman tarih yapmış olmazsınız.

(ATEİSTLE EVLENMEYİN TAVSİYESİ) Böyle bir tavsiye var. Ben bulunmuyorum ki Allah bulunuyor. İslam’da evlilikle alakalı şartlardan birisi; ‘Müslüman Allah’ı inkar eden birisiyle evlenemez’ diyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (32)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ziya11 Eylül 2017 00:45

    Kuran da abdest son derece basit ve kısa anlatılır ki zaten Peygamberimiz de uygulaması da açık. Buna rağmen 300 sayfa abdest için kitap yazmak ve su sıçrarsa abdesti kabul etmemek sizce nasıl bir anlayıştır. Bence münafıklıktır.

  • Ziya11 Eylül 2017 00:20

    Fussilet suresi 44. ayet tartışmayı burada bitiriyor. Kimse kıvırmasın. Bir ayet meali son olarak ''Biz Kuran ı son derece kolay ve anlaşılır kıldık'' Hala Allah ın sözü üzerine bir söz söyleyecekseniz Kuran ile söyleyin ya da susun.

  • Güzel kardeşim10 Eylül 2017 23:43

    Peygamberlere kendi kabilelerinin, topluluklarının dili ile iner ayetler. O dönemde kabilelerin, bedevilerin arasında bile biraz farklılıklar vardı. İran müslüman olunca esre üstün gibi işaretler geldi yoksa arapça yine aynı arapça idi. Araplar bizim gibi işaretlemeleri kullanmıyor.

  • Ziya10 Eylül 2017 23:07

    Şunu çok iyi anlayın diyanette kuran ı çok iyi bilmelerine rağmen münafık tıynetli bir kaç düzine den fazla şahıslar var. Neden böyle. Orasını bilemem. Menfaat ve varlık işine girince insanoğlu şeytanı bile şaşırtır.

  • bir yorum daha 10 Eylül 2017 23:06

    İşler farklı kardeş sen daha islam tarihini bilmiyorsun konuşuyorsun.Bir kere Resulullah zamanında yazılı arapça mevcut değildi sözlü arapça vardı.Yani arapların bir alfabesi bile yoktu.Arap alfabesi iranlılar müslüman olduktan iranlı dilbilimci insanlar tarafından sonradan oluşturuldu.Resulullah döneminde ilk ayetler habeşlilerin kullandığı nebat alfabesiyle nebat diliyle kemik,deri ve tahta üzerlerine yazılıyordu.Kureyş arapçası diye bir şey yok o senin uydurman.Her arapça bilen meal yazamaz belki ama en azından ayetin ne manaya geldiğini derin bir şekilde düşünebilir ve doğru manayı bulabilir.İnsanlar bir üniversite okurken okuduğu bölümün kitaplarını düşünüyorda Kur'anın manasını niye düşünmüyor.

  • Ziya10 Eylül 2017 23:04

    Herkesin Kuran ı kendi dilinde okuması Allah ın kesin emridir. Kadın dövmek ve kadın düşmanlığı Arap ın geleneksel hurafesidir. Kuran da tercüme hatasıdır. Ya da kasti hatadır. Peygamberimiz de böyle bir uygulama da olmadığına göre

  • Bika10 Eylül 2017 22:33

    Ateist bilim adamlarının icatlarından faydalanan ve kendini Müslüman diye tanımlayanlar nedense bunda bir sakınca görmüyorlar.

  • İşler farklı10 Eylül 2017 21:26

    Her arapça bilen meal yazamaz, kuran eski kureyş arapçasıdır. Yorumlamak, anlamak için ciddi birikim lazım. İslami ilimlerin hepsine vakıf olursan anlamlandirabilirsin. Yani onca ulema yanlış biliyordu da biz mi biraz arapça bilince daha doğrusunu yazacaz. Kadın ve erkek eşit değildir. Farklı konularda doğaları gereği birbirlerine üstünlükleri vardır. Eşit olmak aynı olmak demek değildir. Ama toplumsal hak olarak her insan eşittir. Ne yazık ki ülkemizde güçlü, zengin, siyasi bağı olan hep haklıdır. Mazlum vatandaş güçlüye bulaşınca eşitlik yoktur

  • bir yorum daha10 Eylül 2017 21:05

    Yoksa o meal mutlak doğru anlamı taşımaz.Ben size bütün mealleri gözden geçirdikten sonra akla en uygun olanını tercih edersin.Mesela ben erkekler kadınları gözetirler (yani koruyup kollarlar) mealini tercih ediyorum.Diğerleri Allahın hukukuna aykırı geliyor bana.Sonra aynı ayette eşleriyle sorun yaşayan erkeklere en sonunda kadınlarınızı dövün diye meal verilmiş oysa aynı kelimenin diğer manası ise kadınlarınızla geçici bir süre ayrı yaşayındır.İşte meal nasıl farkediyor.Çoğu kadınlarınız dövün diyor ama aslında mantıken kadınlarınızdan geçici bir süre ayrı yaşayın demek istediği anlaşılıyor.Eğer yine anlaşamazsanızda Allahın hak kıldığı boşanmayı tercih edersiniz.Mealleri mutlak doğru olarak sakın kabul etmeyin düz mantıkla Kur'an öğrenilmez biraz derinlemesine düşünerek öğrenebilirsiniz.Sizde kafanızı çalıştırın.

  • Yorumcu10 Eylül 2017 20:54

    Yüzlerce eğitim bilimleri doktoralı adam varken onlarca profesör varken talim terbiye kurulu başına eğitim bilimleri mezunu bile olmayan, doktorasiz, ilahiyat mezunu bir beyfendi olarak atanmış. Bu şekilde bu ülke bir yere gitmez, gidemez. Mahalle bakkalı değil bu, tüm ülke çocuklarının eğitim politikasının belirlendiği kurum.. ülkedeki sıradanlık her yerde anasını satayım yaa. Bu kadar olmaz ki.

  • bir yorum daha 10 Eylül 2017 20:36

    Kardeşim burada bazıları mealleri ve tefsirleri öne sürerek erkek kadından üstün olduğunu ifade etmiştir.Bir kere meal ve tefsirler onu yazanları bağlar onları yazan insanların Kur'andan anladıklarıdır.Yani eğer arapça bilen birisi kendisi de Kur'ana meal verebilir tefsir yapabilir.Meal zaten anlam demektir tefsir ise yorum yapmak demektir.Eğer arapça biliyorsan sen de ayetler üzerinde derin düşünebilir ve bir anlam çıkarabilir yorum yapabilirsin.Ama tabii burda Allahın ayetlerini içtenlikle anlamak amacını gütmen gerekiyor.Nasıl ki ingilizcede bir kelimenin en yakın manasından en uzak manasına kadar 10 larca manası oluyorsa arapçada da aynısıdır.İşte bu meal yazan tefsir yapanlar arapça kelimelerin bir manasına baz alıyorlar ama sen daha iyi düşünürsen sen diğer manasını tercih edebilirsin.İşte nisa süresi 34 ayette bazılar biz erkekleri kadınların üzerine üstün kıldık diyorsa o bu meali yazanın anladığıdır.

  • Saray bilmecesi10 Eylül 2017 18:40

    Yav seni şu sıfatla zaten bi kadın almaz alsada şu sıfatınla bu beyninle anca zulümle tutarsın

  • HÜLYA AKGÜL10 Eylül 2017 14:42

    İTAAT Mİ ? NE İTAATİ ? HAYATI PAYLAŞAN 2 KİŞİDEN SÖZ EDİYORUZ.

  • Gafil olmayın10 Eylül 2017 14:19

    Tek reis , tek örnek var o da inananlar için Hz. Muhamed (sav) dir. Siyasiler, tarikat,cemaat liderleri reis, örnek olamaz. Hataları boylarını aşar çünkü.

  • Lale10 Eylül 2017 14:13

    Bu adam bu kılığı ile öğretmenlik yapamaz ki, nasıl kural koyuyor?

  • Itri10 Eylül 2017 14:12

    Bu pis sakallı devlet memuru mu?

  • zeynep10 Eylül 2017 14:12

    insanı dinden sogutur bunlar. itaat, hangi sure ve ayetten acaba???? pardon işlerine gelmeyen şeylerde hadis derler. bende bir hadis yazayim, ilerde peygamber dedi derler. kadina itaat eden erkek cennetliktir :))

  • kuran isine geldigi gibi yasayan sefiller10 Eylül 2017 14:06

    dini sizdenmi ogrenecegiz. o inandigin kitapta kul hakki diyor onu yazsana ateist yerine. calip cirpin, numaya gidin caldiginiz, haca gidin cirptiginiz affolsun. oruc tutuncada cennetlik olun bitsin. bu inandiginiz kitaba gore boyle yapanlardan din ogrenmeyecegiz.

  • :))10 Eylül 2017 13:58

    Müslümanlığın ilim, bilim, dünyaya yön veren, ülke refahını geliştiren, güzellikleri ile güven veren, adaleti ile hoş görülülüğü ile herkeslerin sevdiği, din olarak adil, eşitlikçi, ırkçılığa karşı, dışlamaya karşı gibi özellikleri ile abuk subuk tarikatların ve bazı materyallere tapanların da kucaklandığı ve onlarında müslümanlık kapılarından girmelerini teşvik etmek yerine.... Bir yetkili çıkıyor, okul kitabında Atatürk olsun mu? olmasın mı... Reis olsun mu? olmasın mı ? onu silsem mi, silmesem mi diyorsa... Ben ilgili görevden vatandaş olarak İSTİFA BEKLİYORUM.(hak eden geçsin)

  • zorlu10 Eylül 2017 13:57

    Müslümanları hedef yapan siyasi islamcılar ve radikal dinciler..

  • ...10 Eylül 2017 13:48

    Dünyada süper güçler dünyanın reisi, ABD dünya reisi ise Türkiye olarak bizler itaat mi edecez ? ne çıkarım yapmalıyım anlamadım.

  • insan musvettesi pislikleri konusturanda suç10 Eylül 2017 13:25

    kendinize gore kurallar koyun, tek bildiginiz kadini asagilamak. tek reis var oda RTE ve hepimiz ona itaat degil, sevgi besliyoruz. reislik adamlikla olur, vicdanla..

  • Dd10 Eylül 2017 13:25

    Abicim valla bu dunyada binlerce din varr sec begen al

  • Mehmet Yılmaz kardeşim10 Eylül 2017 13:20

    Müslümanları en iyi avlayan yine müslümanlardır hacı. Müslümanlar birbirlerinin mallarını , haklarını yemeseler zaten bu halde olmazlar. Yorumlara bilgi ile cevap vermelisin, pankartvari kelamla değil kardeşim.

  • mehmet yılmaz10 Eylül 2017 13:03

    ateistler budistler gibi MÜSLÜMAN avına çıkmışlar.

  • Metanet10 Eylül 2017 12:43

    İslamda kadın ve erkek eşit değildir. İslam miras hukukuna, şahitlik konusuna, sosyal yaşama bakan herkes bunu görebilir. Kölelik de kalkmamış, köleleri azad etme onlara iyi davranma teşvik edilmiş, emredilmiştir ama artık kölelik yok, kalktı diye bir ayet yoktur. Meal, tefsir okuyun zaten bu dediklerimi göreceksiniz. İslam dinler arasında en mantıklısıdır ama tamamen ahlaklı , faziletli bir sosyal yaşamla birleştirilirse,kurallarına uyulursa toplumsal olarak basariya ulaşabilir. Yarım yamalak uygulanmaya çalışılırsa işte şimdiki ortadoğu gibi olur.

  • Ateistlere iftira etme10 Eylül 2017 12:37

    Valla icraatlara, söylemlere bakılırsa sizin müslüman olduğunuz da şüpheli. Sizlerle evlenmek de caiz olmayabilir. Tanıdığım ateistler müslümanım diyenlerden daha ahlaklı, daha dürüst, daha anlaşılır, daha konuşulur, daha hoşgörülü.

  • Ali Eser10 Eylül 2017 12:03

    Bunları söyleyen MEB de Talim Terbiye Kurulu başkanı. Yani bu şu demek kardeşim bu ülkede eğitim müfredatları bunun gibi cahil yobazların elinde. Bu müfredat ile yetişecek çocuktan ne beklersin. Sonra uluslararası sınavlarda Türkiye 0 çeker işte. Birde utanmadan cahillikten ahmaklıktan bahsetmiş. Doğru seni oraya koyan cahile oy veren ahmaklara müstehaksın

  • Haydar uyar10 Eylül 2017 11:10

    Kutsal kitabın meali liselerde okutulsa ülkede kaç müslüman kalır merak ediyorum. Kadın ile erkek eşit değildir. kölelik kaldırılmamışfır. Erkek gereksizce yüceltilmişdir. Bunları bilen uyanık din adamları hem dinler arası dialog adıyla hemde kutsal kitapların türkçelerineerişimi engelleyerek hemde küçük yaşda beyin yıkayarak ayakta kalmaktadırlar.

  • Emin ÇELEBİ10 Eylül 2017 11:00

    bu kafaya yazacak cevap yok. birde eşitliği deneseniz sayın başkan.

  • Ekremeren 10 Eylül 2017 10:55

    Yobazları gördükçe insanin ateist olası geliyor.

  • bir yorum10 Eylül 2017 09:46

    CB nını böyle haberlerle vurmaya kalkıyorlar.Kardeşim islamın Tek kaynağı Kur'anda kadın ve eşittir.Arap toplumunda kadın ve erkek eşit sayılmıyordu.Kur'an bunu değiştirdi.Yalnız erkek kadından güç bakımından güçlü yaratıldığı için erkeğe daha fazla yükümlü kılmıştır. O tarikat ve cemaatlerin savunduğu sünni islamında gelenek söz konusudur.O eski geleneklere göre kadın ikinci sınıf varlık olarak sayılır bunun islamla hiç bir ilgisi yoktur.