E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporKadıköy'de 20 yıllık gelenek bozuldu! 3 puan Galatasaray'ın---

Kadıköy'de 20 yıllık gelenek bozuldu! 3 puan Galatasaray'ın

Kadıköy'de 20 yıllık gelenek bozuldu! 3 puan Galatasaray'ın
23 Şubat 2020 - 18:47 borsagundem.com

Galatasaray Aralık 1999'dan bu yana Kadıköy'de süren galibiyet hasretini dindirdi. Kruse'nin penaltı golüyle öne geçen Fenerbahçe, ezeli rakibinin Falcao, Donk ve Onyekuru ile attığı gollere engel olamadı: 1-3

Süper Lig'in 23. haftasında oynanan derbi maçta Galatasaray, deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti. Galatasaray, bu galibiyetle 45 puana ulaşarak şampiyonluk yarışında büyük bir engeli aşmış oldu. 38 puanda kalan Fenerbahçe ise şampiyonluk yarışını zora soktu. 

İlk dakikada savunmanın arkasına atılan topa koşan Onyekuru'nun ceza sahası sağ çaprazından zayıf vuruşunda, top kaleci Altay'da kaldı.

4. dakikada Belhanda'nın ara pasına hareketlenen Onyekuru'nun kaleciyle karşı karşıya müsait durumda plasesinde, meşin yuvarlak direk dibinden auta gitti.

7. dakikada sağdan Mariano'nun arka direğe ortasına yükselen Falcao'nun kafa vuruşunda, top yandan dışarı çıktı.

18. dakikada Kruse ile yaptığı verkaçla ceza sahasına giren Muric'e yapılan müdahalede hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi.

21. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Kruse tarafından kullanılan penaltı vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0.

34. dakikada Ömer Bayram'ın ceza sahası solundan kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken top arka direkte Onyekuru'nun önünde kaldı. Bu oyuncunun yerden sert vuruşunda Ozan Tufan meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı.

40. dakikada Galatasaray beraberliği yakaladı. Ömer Bayram'ın soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde iyi yükselen Donk'un kafa vuruşunda top filelere gitti: 1-1.

52. dakikada Tolgay Arslan'ın etkili ortasına altıpasın sağında yükselen Isla'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.

65. dakikada kaleci Altay'ın hatalı pasında topu önünde bulan Belhanda'nın yerden vuruşunda, kaleci Altay meşin yuvarlağa son anda yetişti.

66. dakikada Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, oyun alanına girmesi sebebiyle hakem tarafından kırmızı kartla ihraç edildi.

76. dakikada Ömer Bayram'ın soldan ortasında savunmada Jailson'un uzaklaştıramadığı top penaltı noktası civarında Onyekuru'nun önünde kaldı. Bu oyuncunun sol ayağıyla gelişine volesinde top üstten auta gitti.

77. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Soldan savunmanın arkasına sarkan Onyekuru'ya Jailson'un yatarak müdahalesine hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi.

80. dakikada Galatasaray öne geçti. Falcao'nun kullandığı penaltı vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-2.

89. dakikada Mehmet Ekici'nin uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta kaleci Muslera topu son anda kornere çeldi.

90+5. dakikada sağdan Dirar'ın ortasında arka direkte Kruse'nin kafayla indirdiği top, ceza sahası içinde Mehmet Ekici'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun gelişine sert şutunda kaleci Muslera topu kontrol etti.

90+7. dakikada Galatasaray farkı 2'ye yükseltti. Kontratakta Jailson ile birebir kalan Onyekuru, önce rakibinden daha sonra kaleci Altay'dan sıyrıldı ve topu boş kaleye ağlara gönderdi: 1-3.

Stat: Ülker

Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Kerem Ersoy

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Isla (Dk. 81 Mevlüt Erdinç), Serdar Aziz, Jailson, Hasan Ali Kaldırım, Tolgay Arslan (Dk. 60 Deniz Türüç), Ozan Tufan, Dirar, Tolga Ciğerci (Dk. 88 Mehmet Ekici), Kruse, Muric

Galatasaray: Muslera, Mariano, Donk, Marcao, Saracchi, Seri, Belhanda, Feghouli (90 7 Emre Akbaba), Ömer Bayram, Onyekuru (Dk. 90 9 Adem Büyük), Falcao (Dk. 86 Ahmet Çalık)

Goller: Dk. 21 Kruse (Penaltıdan) (Fenerbahçe), Dk. 40 Donk, Dk. 80 Falcao (Penaltıdan), Dk. 90 7 Onyekuru (Galatasaray)

Kırmızı kartlar: Dk. 66 Ersun Yanal (Teknik direktör), Dk. 84 Deniz Türüç (Fenerbahçe), Dk. 84 Belhanda (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 16 Serdar Aziz, Dk. 36 Ozan Tufan, Dk. 50 Tolgay Arslan, Dk. 54 Dirar, Dk. 57 Isla (Fenerbahçe), Dk. 20 Belhanda, Dk. 36 Falcao, Dk. 58 Seri, Dk. 68 Donk, Dk. 74 Mariano, Dk. 90 Fatih Terim, Dk. 90 8 Onyekuru (Teknik direktör) (Galatasaray)

Fenerbahçe deplasmanında 7 bin 368 gün sonra galibiyet sevinci

Süper Lig'in 23. haftasında konuk olduğu Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup eden Galatasaray, tarihi bir galibiyete imza attı.

Fenerbahçe deplasmanında 22 Aralık 1999'da aldığı galibiyetten sonraki 23 resmi maçı kazanamayan sarı-kırmızılı takım, rakibini 20 yılı aşkın süre sonra Kadıköy'de yenerek bu kötü seriye son verdi.

Galatasaray, 1999'daki galibiyetten sonra sarı-lacivertli ekiple Kadıköy'de 3'ü Türkiye Kupası, 20'si lig olmak üzere oynadığı 23 müsabakada 15 kez yenilmiş, 8 defa da berabere kalmıştı.

Sarı-kırmızılı takım, Fenerbahçe deplasmanında 7 bin 368 gün sonra galibiyet sevinci yaşadı. Galatasaray, Süper Lig'de Fenerbahçe karşısında 10 maç aradan sonra galip geldi.

Deplasmanda derbi şansızlığını kırdı

Galatasaray, 10 maç aradan sonra deplasmanda derbi galibiyetine ulaştı. Sarı-kırmızılı takım, önemli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı bu kulvarda daha önce deplasmanda yaptığı 10 maçta galip gelememişti.

Galatasaray tarihi galibiyetle zirveye ortak oldu

Fenerbahçe karşısında elde ettiği galibiyetle puanını 45'e çıkaran sarı-kırmızılı takım, ligin zirvesinde Trabzonspor ve Demir Grup Sivasspor ile puanını eşitledi.

Süper Lig'de deplasmanda Fenerbahçe'yi yenen sarı-kırmızılı takım, galibiyet serisini de 7 maça çıkardı.

Fenerbahçe ise Galatasaray'a 3-1 yenilerek şampiyonluk şansını oldukça zora soktu.

Derbiye kartlar damga vurdu

Derbide karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler, 3'ü kırmızı kart olmak üzere toplam 14 kez kartına başvurdu.

Fenerbahçe'den teknik direktör Ersun Yanal ve futbolcu Deniz Türüç'e kırmızı kart gösteren Meler, Galatasaray'dan da Younes Belhanda'yı çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

Fenerbahçe ve Galatasaray'dan 5'er futbolcuya sarı kart gösteren Meler, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'i de sarı kartıyla cezalandırdı.

Öte yandan Fenerbahçe'de Mauricio Isla gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Isla, gelecek hafta Fraport TAV Antalyaspor'a karşı forma giyemeyecek.

Fenerbahçeli taraftarlardan tepki

Derbi maçın ardından sarı-lacivertli taraftarlar, stat önünde yönetim ve teknik direktör Ersun Yanal'a büyük tepki gösterdi.

Maçın ardından Ülker Stadı'nın etrafından uzun süre ayrılmayan taraftarlar, yönetimi ve teknik direktör Ersun Yanal'ı istifaya davet etti.

Zaman zaman istifaya davet ettikleri kulüp başkanı Ali Koç için de taraftarlar "Ali Koç gelecek, bize hesap verecek" şeklinde tezahüratta bulundu.

Taraftarlar, kulübün eski başkanı Aziz Yıldırım lehine de tezahüratlar yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nihat saki24 Şubat 2020 04:56

    Bence Galatasaray hak ettin büyü kalmadı pilav üstü kuru fasulye yesinler

  • arif24 Şubat 2020 00:03

    Cimbom yarin tavan yapar

  • Sakin borsacı23 Şubat 2020 23:18

    Fener, cimbom, bjk vs. survivor,o ses türkiye eğlence programları , galibiyet sevinç naraları vs. neler oluyor. Biz nasıl bu hale geldik. Yiğitler İdlip te şehit oluyor, virüs endişesivle ölümler Dünyayı sarıyor. Türkiye ye geldi gelecek elimiz yüreğimizde bekliyoruz. Bitip tükenmek bilmeyen  depremlerle vefat eden onlarca can ve hali hazırda bekleyen çok riskli her an patlamaya hazır Marmara fayları. Böylesi ortamda  böylesine vurdum duymaz ve eğlence düşkünü nasıl olduk. Bari şehit ailelerinden ve şehitlerden utanalım.Biraz onlarla empati yapalım. 

  • Emrah24 Şubat 2020 05:34

    Senin şuan okuduğun haberle diğer yazdıklarının ne alakası var.Merak etme insanlar üzülüyor fakat bunu senin yargılamaya hakkın yok olamazda zaten vede hayat yani yaşam bir döngüdür sevinçler ve üzüntüler yaşadığımız hayatta nefes aldığımız sürece olacaktır lakin yazdığın yorum tam tröl olduğunu zaten gösteriyor.ilgin yoksa futbola karşı niye futbol haberlerini takip ediyorsun ne diyim yazık. Bide dalga geçer yazının sonuna empati yazıyorsun.

  • Aykut23 Şubat 2020 23:17

    Bence Ali Koç boş çıktı, derhal istifa etmesi gerekir,bu takıma çok Umut verdi ve taraftarda Umut bağladı,bu işler Ali Koç,a göre değil, Kendi işlerinin başına geç de daha iyi olur, Galatasaray,ida tebrik etmek gerekir, sonuçta futbol bu

  • ----------- ??????????-------------23 Şubat 2020 22:32

    yarın fb hisseleri 25 TL olur gs hislelerine de güzel satış fırsatı olur.

  • Ffff 23 Şubat 2020 22:28

    Ali Koç sıra sende istifa et sende yönetimsiz daha kötü olmazdı bu takım

  • CİM BOM BOM23 Şubat 2020 22:08

    ŞAMPİYON CİM BOM BOM⭐⭐⭐⭐🦁🦁🦁🦁

  • .......23 Şubat 2020 22:04

    20 yıl sonra yenilmek ayıp değil 20 yıl yenememek ayıp. Fanatik Fenerbahçeliyim her sene bu saçma baskıyı hissetmekten bıktık. Tabii ki çok üzüldüm ama bu baskının kalkması iyi oldu. Biz gs yi evinde gayet rahat yeniyoruz. 20 sene olmasa 40 sene sonra illa yenilecektik. Ama saçma sapan oyuncu tercihler yüzünden olası şampiyonluktan olduk. Sırf jailson ve sol bek yüzünden 5 maç kaybettik. Ağlama zamanı değil. Ali Koç ve Ersun Yanal ın derhal bırakması lazım. Bu arada hakemler geçen hafta seri nin eline değen penaltıyı vermezken mesele Fenerbahçe olunca samanlıkta iğne arıyorlar. Yazık 2 senedir gs yi el ele yükseltiyorlar

  • haha23 Şubat 2020 23:15

    Hakemlere vura vura gündem değiştirmeye kalktınız. Bugün gs gerçeği yüzünüze vurdu. Yanlış ve yetersiz kadro. Fener bu Gs ın rakibi olamaz. Sağa sola çatmayı bırakıp sorunlarla yüzleşmek lazım.

  • Ozon sus, Ali sen de sus23 Şubat 2020 21:30

    Ali amca yı dinle artık!  Vır vır da vır vır.   Bunların en aşağısından en yukarısı şimdi hakeme olmadık laf ederler!  Kardeşim ayıp!  Biraz kendinizi bilin!  haddinizi bilin. Yenildiğiniz zaman yenildik demesini bilin!

  • mustafa23 Şubat 2020 21:25

    fener yarın bunun üzerine taban yapman lazım 20 yıl ne demek

  • Metin23 Şubat 2020 21:22

    Ali koc efendi yaaa yöneticilik öyle taraftarlıga benzemiyor.git işine gücübe bak bu işler çocuk oyuncagı degil.6 tane stoperle maç kazanılmaz hele sampiyon hiç olunmaz

  • atakan23 Şubat 2020 21:20

    Ersun hemen derhal istifa etmelidir. Gelecek yılın  planlaması şimdiden yapılmalıdır. Hani sen  GS yi şampiyonlukdan  edecektin.  Taraftarı beklenti  içine  sokuyorsun kendini rezil  ediyorsun. Ali koç  ersun'unu da al  git artık. yeter bize   yaptığınız işkence. Hani bu yıl şampiyon  olacaktık..  Geçen yılı  böyle  geçirdiniz  reziller  istifa  edin  gidin.  

  • selamı 23 Şubat 2020 21:17

    ersun yanal sayenle kotulerı oynamayı devam edıyoruz istıfa ettttttttttt

  • Metin23 Şubat 2020 21:12

    Aziz Yıldırımı cok arayacagız.ersunun gitmesi cok önemli degil sol beke dirar stopere jailsonu ısrarla oynatan ersuna laf geçiremeyen yönetim suç sendede var.

  • Motie Sokie 23 Şubat 2020 21:11

    Fb de Ersun Yanal kırmızı kartı gördü...Taraftar kurtuldu Bir de Ali Koç kırmızı kartı görse kurtulurduk....

  • Fb 23 Şubat 2020 21:05

    Ali Koç Allah aşkına ekibinide al defol git camiadan ağlak Başkan istemiyoruz Aziz Başkan sen çok yaşa bütün mirasını yedi bu futbol anlamazlar