E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJPMorgan: TCMB faiz indirimini Haziran'da yapacak---

JPMorgan: TCMB faiz indirimini Haziran'da yapacak

JPMorgan: TCMB faiz indirimini Haziran'da yapacak
31 Ocak 2019 - 13:18 borsagundem.com

JPMorgan, ''Türkiye'de Merkez Bankası'nın ilk faiz indirimini Haziran'da yapmasını bekliyoruz'' dedi

TCMB'nin dün açıkladığı enflasyon raporunu değerlendiren JP Morgan, ortaya konan enflasyon tahminlerinin TCMB'nin Haziran'dan önce politika gevşetmeye başlamayı planlamadığına işaret ettiğini savundu.

JP Morgan yaptığı değerlendirmede, "Enflasyonda son dönemde yaşanan düşüş TCMB'yi cesaretlendirdi ve enflasyon tahminlerini aşağı yönlü revize etti. TCMB'nin enflasyon tahmin patikası, enflasyonun Haziran'a kadar yüzde 18-20 aralığında bekliyor ve sonrasında Temmuz-Eylül döneminde yüzde 10-15 aralığına keskin bir düşüş görüyor. Bu, TCMB'nin Haziran'dan önce politika gevşetmeye başlamayı planlamadığına işaret ediyor. Biz de ilk faiz indiriminin Haziran'da olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

TCMB'nin ihtiyatlılığıni devam ettirmesi halinde kredibilitesinde sürdürülebilir iyileşme sağlanacağını öngörüyordüklerini belirten JP Morgan, "TCMB politikalarına siyasi müdahale görmemek cesaret verici, ancak hükümetin geçmişte yaptıkları bu görüşümüzde hala ihtiyatlı olmamızı gerektiriyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • WeareAGAİNTSZIONISM31 Ocak 2019 17:04

    FEDin 2019 da tek faiz artışı, 2020 de muhtemel faiz indirimi gündeminde iken dolarda hiç bir şey olmaz , olsa olsa yeni dibler görürüz. Dolarcılar ki güya başında okim bokim geliyor pamukları hazırlasın, tabutu benden uçak parasını da erimiş dolarlardan... ÇOK YAŞA BOLİVARIN ÇOCUKLARI 

  • Daşcı31 Ocak 2019 20:06

    Sakin ol şampiyon nefesinde ki açlık kokusunu burdan alıyom

  • mehmet çelik31 Ocak 2019 13:48

    her şeyin fiyatı artarak devam ediyor,enflasyon düşüyor,faizler düşüyor!İnanın bu nasıl oluyor anlamadım!Her şey çok pahalandı ama,normalde enflasyon artar,faizler yükselir!Rakamlarla oynandığı söyleniyor bu doğru olabilir mi?Ben inanmak istemiyorum!

  • genç trader31 Ocak 2019 17:26

    rakamlarla 2002den beri oynanıyor ciğerim yeni bir şey değil zaten tcmb sitesinden enflasyon rakamlarıyla elektrik su doğalgaz fiyatlarını kıyaslarsan görürsün

  • soner tumer31 Ocak 2019 13:28

    Artıs mı indirim mi? pls fix.

  • Okie Dokie31 Ocak 2019 13:23

    Faiz düşerse paramızı dolara çevirip memleketimiz İsrail'e döneriz. Faizler düşmemeli. Tam tersi yükselmeli.

  • WeareMADURO31 Ocak 2019 14:18

    siyonist satılmış kripto. seni iyi tanıyorum ...