E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıJP Morgan'ın Türk hisseleri için görüşü 'ağırlığı azalt'---

JP Morgan'ın Türk hisseleri için görüşü 'ağırlığı azalt'

JP Morgan'ın Türk hisseleri için görüşü 'ağırlığı azalt'
25 Ocak 2017 - 10:23 borsagundem.com

JPMorgan Türkiye hisse senetleri için "ağırlığı azalt" tavsiyesi verdi

JP Morgan "Küresel Gelişmekte Olan Piyasalar Hisse Senedi Araştırma" biriminin kaleme aldığı "Gelişmekte Olan Piyasalar Hisse Senedi Stratejisi" notunun Türkiye kısmında, JP Morgan'ın Türkiye görüşünün "ağırlığı azalt" konumunda olduğu belirtildi.

JP Morgan Gelişen Piyasalar stratejisti David Aserkoff, "Türkiye gelişmekte olan piyasalara (GOP) göre yıl başından bu yana yüzde 6, 2016'nın 3. çeyreğinden bu yana yüzde 15 daha düşük getiri sağladı. Türk lirasında son dönemde yaşanan düşüş, Türkiye'deki yerel endeks yıl başından bu yana yükselmiş olsa dahi, Türkiye'nin GOP'a göre hisse senedi performansını zedeledi. Sabit getirili menkul kıymet piyasaları TCMB'nin sert biçimde faiz artırmasını bekliyor (3 aylık LIBOR oranı yüzde 10.75, haftalık repo faizi yüzde 8). Merkez bunu gerçekleştirene kadar Türk lirasının istikrar kazanacağından şüpheliyiz" yorumunda bulundu.

Aserkoff, "Türk lirasındaki düşüş özel sektörün kısa Döviz pozisyonunu daha da kötüleştiriyor ve 2016'nın 4. çeyreğinde hatta 2017'nin 1. çeyreğinde zarar yazılabilir. Türkiye ekonomisi 2016'nın 3. çeyreğinde yüzde 1.8 küçüldü, bu büyük bir düşüş. Bu düşüşün bir kısmı darbe girişimi ve sonrasında uzatılan dini tatil ile açıklanabilir oılsa da, düşüşün bir kısmının yavaşlayan ivmenin bir fonksiyonu olduğunu düşünüyoruz. JP Morgan Türkiye ekonomisinin 2018 yılında, piyasa beklentisinin oldukça altında, yüzde 1.8 büyüyeceğini tahmin ediyor. Hisse senedi stratejisi olarak, tahvil getirilerinde son dönemde yaşanan artışlar, Dövizdeki yükseliş ve artan enerji fiyatlarıyla risklerin aşağı yönlü olduğunu görüyoruz" dedi.

Raporda şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye hisse senetleri piyasasının değerlemelerine baktık ve ilgi çekici biçimde ucuz bulmuyoruz. Zayıflayan büyüme, Türk lirasındaki zayıflama ve artan tahvil getirileri henüz şirket karlarında fiyatlanmadı. TCMB faiz artırsa ve Türk lirasındaki düşüşü durdursa da "ağırlığı azalt" tavsiyemizi değiştirmezdik"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mg25 Ocak 2017 19:16

    Tüik gibi kurumlar olduğu sürece bugünleri bile ararız, her şeyin sahtesi bizde, yazık bu millete, kimlere kaldı!!!

  • Kanarya25 Ocak 2017 19:08

    Adamlar yatirim yapmak icin neden bulamiyorlar,,Kendi basimiza kaldik...

  • Hürcan cetin25 Ocak 2017 19:06

    Iyi giden bir sey oldugunu söyleyemem,,Enflasyon ,faiz ve döviz sarmalina girdik,,,Olsaydi ,hakliydiniz.

  • MORAL25 Ocak 2017 17:43

    İYİ GİDEN BİR ŞEYLERİ BALTALAMAK BUDUR İŞTE........

  • K225 Ocak 2017 17:15

    YOLSUZLUKTA KAÇINCI SIRAYA GELMİŞİZ .............ŞEFFAF SİYASET OLMADIĞI SÜRECE KANDIRMAYALIM.....ADALET DEMOKRASİ VE HALA DERS ÇIKARMAYAN BİR HÜKÜMET.....EVETVE HAYIR OLARAKDA BORSA GEREKEN DERSİ ALACAKTIR....

  • ALİ polat25 Ocak 2017 17:02

    muslumanın muslumandan baska dostu yok

  • dogrusu25 Ocak 2017 11:38

    istediğiniz kadar alın havuzda damla.yabancı yatırımcı gelmezse olmuyor bu işler yabancı yatırımcıda istikrar adalet ve demokrasi olan yerlere yatırım yapar.

  • Hey25 Ocak 2017 11:05

    Yabancı ne derse tersini yapmalı.Bizi istemeyenler oyunlarla meşguldür.TCMB na faiz lerle ilgili kopurmektedirle.Eminim ki yapılan herşey söylenen herşey ABD ve batının zararına Güçlü TÜRKIYE bin karinadir.Yuru TURKIYEM kim tutar seni

  • ...25 Ocak 2017 10:38

    yine bunlara küfür edicem, yalan dolan dice amma. düşündümde ? merkez mudehaleleri ile usd dengelemek yerine, üretsek, yurtdışına satsakda usd getirsek ekonomi gerçekten rayına oturur... En son bu yabancı kurumlar ulkece küfrettik ama 2,80 den üsd hoop 3,80 lere geldi 2 ayda... yani Adamların doğruk payıda var besbelli. :((

  • Mehmet Öztürk25 Ocak 2017 10:29

    Türk'ün Türk'ten başka dostu yok. Ağırlık arttırdım 0 tl'm var sizin yönlendirmelerinizle mi karar vereceğiz yatırımlarımıza.