E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJP Morgan Türkiye için tahmin düşürdü---

JP Morgan Türkiye için tahmin düşürdü

JP Morgan Türkiye için tahmin düşürdü
13 Kasım 2014 - 15:48 borsagundem.com

JP Morgan, Türkiye için cari işlemler açığı tahminini düşürdü

JP Morgan, Türkiye için cari işlemler açığı tahminlerini ihracattaki güçlenmeye bağlı olarak aşağı yönlü revize etti. Irak'taki problemler ve Rusya'nın zayıf talebine rağmen ihracatın dirençli olmaya devam ettiğini belirten JP Morgan, Eylül ayı cari işlemler açığı verisinin yeniden dengelenme sürecinin yeniden başladığının bir işareti olduğunu vurguladı.
Bu yeniden dengelenme sürecinin düşük enerji fiyatlarının desteği ile önümüzdeki aylarda daha çok konuşulur, fark edilir olacağını savunan JP Morgan, 2014 sonu için cari işlemler açığı tahminini 46,9 milyar dolar, GSYH'nın yüzde 5,8'i seviyesinden 45,1 milyar dolar, GSYH'nın yüzde 5,5'i seviyesine indirdi.
JP Morgan, 2015 cari açık tahminini ise 36,8 milyar dolar, GSYH'nın 5,2'si olarak duyurdu.
JP Morgan, cari işlemler açığında bu iyileşmeye rağmen Türkiye'nin dış finansman açığını önemli seviyede kalmaya devam edeceğini ve ülkenin global risk iştahındaki değişimlere karşı kırılganlığının süreceğini de vurguladı. 
Bununla birlikte JP Morgan, GSYH'nın yüzde 5'inin altında bir açığın rahat şekilde finanse edilebileceği yönünde piyasa oyuncuları arasında görüş birliği olduğuna da işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)