E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJP Morgan, TCMB'nin faizi düşürmeye devam etmesini bekliyor---

JP Morgan, TCMB'nin faizi düşürmeye devam etmesini bekliyor

JP Morgan, TCMB'nin faizi düşürmeye devam etmesini bekliyor
17 Ocak 2020 - 08:27 borsagundem.com

JP Morgan, "TCMB'nin faiz kararı açıklamasında kullandığı dilde değişiklik yok, faiz indiriminin 75 baz puanda tutulması TCMB'nin faiz indirimine devam edeceği ancak daha küçük adımlar atacağı görüşümüzü destekliyor" değerlendirmesini yaptı.

TCMB Para Politikası Kurulu'nun dün yaptığı toplantıda 1 hafta vadeli repo faizini yüzde 11,75'e puan düşürme kararını değerlendiren JP Morgan, önceki 4 toplantıda toplam 1200 baz puan faiz indiren TCMB'nin bu toplantıda 75 baz puanlık indirim ile yetindiğine dikkat çekti.

TCMB'nin Şubat ayında 50 baz puan ve Mart ayında 25 baz puan faiz indirimi yapmasını bekleyen JP Morgan, "Tek haneli politika faizini erken Temmuz ayında görmeyi bekliyoruz ve politika fazinin 2020 sonunda yüzde 9,0 olacağını öngörüyoruz" dedi. 

JP Morgan, büyümenin hayal kırıklığı yaratması ve/veya jeopolitik risklerin ortaya çıkması halinde TCMB'nin daha fazla faiz indirimi yapabileceğini de vurguladı.

Raporunda Türkiye'de ekonomik aktivitenin hızlı şekilde toparlanmakta olduğunu ve işsizliğin so aylarda düşmeye başladığını ifade eden JP Morgan, 2020 için yüzde 2,8 oylan GSYH büyüme tahminleri için riskin yukarı yönlü olduğunu da belirtti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)