E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJohnson ve Stoltenberg, Türkiye konusunda anlaşmaya vardı---

Johnson ve Stoltenberg, Türkiye konusunda anlaşmaya vardı

Johnson ve Stoltenberg, Türkiye konusunda anlaşmaya vardı
15 Ekim 2019 - 19:01 borsagundem.com

Reuters'ın haberine göre, Boris Johnson ile NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Barış Pınarı Harekatı'nın sonlandırılması konusunda fikir birliğine vardı

Britanya Başbakanı Boris Johnson'ın sözcüsü, Johnson ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yaptığı askeri harekatı sonlandırması gerektiği konusunda "anlaştığını" açıkladı.

Reuters'ın aktardığına göre sözcü, "Başbakan ve Genel Sekreter Suriye'nin kuzeyindeki durum konusunda derin endişelerini dile getirdi" ifadelerini kullandı.

"İki lider de Türkiye'nin bir NATO müttefiği olarak önemini vurguladı ve Suriye'deki savaş sırasında sığınmacıları desteklemekte oynadığı rolü kabul etti" diyen Britanya Başbakanlık sözcüsü, "Ama Türkiye'nin şu anki operasyonunun sona ermesi gerektiğini açıkça belirttiler" diye konuştu.

Britanya Dışişleri Bakanı Dominic Raab bugün yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye silah ihracatını incelemeye aldık" demişti.

STOLTENBERG'DEN AÇIKLAMA

Nato Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’la görüşmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İngiltere Başbakanı ile görüşmesinin çok olumlu geçtiğini ifade eden Stoltenberg, “İngiltere’ye NATO’ya olan bağlılığından ötürü teşekkür ediyorum. Birçok önemli konuyu görüştük. Suriye’deki durum da gündemimiz arasındaydı” diye konuştu.

Barış Pınarı Harekâtı’nın bölgedeki tansiyonu arttırma riski taşıdığını kaydeden Stoltenberg, “Endişem, bölgedeki tansiyonun daha da yükselmesi. Suriye’de insanların acı çektiğini görüyoruz. Şu anda çok istikrarsız bir durum mevcut” ifadelerini kullandı.

DEAŞ’la mücadele konusunda endişeleri olduğunu söyleyen Stoltenberg, “DEAŞ’a karşı büyük başarılarımız var. DEAŞ daha önce bu bölgeyi ve burada yaşayan insanları kontrol ediyordu. Ortak düşmanımız DEAŞ’a karşı savaşarak elde ettiğimiz kazanımları korumak bizim için çok önemlidir. Bunu tehlikeye atmamalıyız. Bu yüzden benim ve diğer liderlerin en büyük endişesi bu” ifadelerine yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum16 Ekim 2019 03:03

    Dedesi buna hiç mi osmanlı tokatı atmamış

  • Türk.16 Ekim 2019 02:08

    Hala akillanmyan vatandaşlar var Kıbrıs a Ecevit ve Erbakan iktidarında girildi biri solcu biri İslâm ci idi. Bütün millet bir oldu. Yine Amerika Avrupa bize ambargo uyguladı. Biz onların aleyhine bir hareket yapınca nasıl da birleşiyor. Biz ise birbirimizin gözünü oyuyoruz bize yakışıyor mu. Chpli arkadaşlar bırakın bu Tayyip Erdoğan düşmanlığını bakın dört taraftan düşman saldırıyor sizin aklınız nerde Kemal Kılıçdaroğlu na tamamen teslim mi ettiniz. Artık bunun dediklerini retedin niye hiç birakmiyorsunuz herşey açık net lütfen tepkinizi koyun devletimizin yanında olun lütfen.

  • BÖRÜ16 Ekim 2019 01:36

    Boş boş konuşmayın coniler..yakında etek öpmeye gelirsiniz...

  • abdullah16 Ekim 2019 01:12

    türkiyenin etrafına güneyde set oluşturmaya çalışıyorlar(müslüman coğrafyayla bağlarımızı koparmak afrikaya ulaşımımızı engellemek için) doğuda ermenistan afganistan seddi çektikleri gibi ( ipek yolunu engellemek için) akdenizde bizi yunanlılarla karşı karşıya getirip avrupa bağımızı koparmak içinde ayrı bir oyun ey avrupa bütün oyunlarınızı bir tarafa koyun yarın yalvaracaksınız ne olur bize doğalgaz verin 3soysuz siyonistin oyununa bugün mağlup olursanız yarın pişman olanlardan olursunuz.

  • abdullah16 Ekim 2019 01:12

    ypg pkk işgal edip ev sahiplerini yurtlarından kovarken ne yapıyordunuz abd ev sahiplerine bombalar yağdırırken pkk ye alan sağlarken nerdeydiniz? evlerinden yurtlarından insanlarkovulurken insanlık dramı olmuyorda zorla işgal edenlerin kovulması mı insanlık dramına sebep oluyor. deaşı getirip beraber suriye devletini yıldırdınız ve yönetim boşluğu oluşturdunuz sonra oluşan boşluğu ypg pkk ile doldurup silahlandırdınız. suriyeyi güneye sıkıştırıp kuzeyde terör devleti oluşturmaya çalışıyorsunuz  akıllarınca 

  • Bika15 Ekim 2019 23:56

    Osmanlı torunu da dedesi Ali Kemal'in izinden gidiyor.

  • Sinyor15 Ekim 2019 22:31

    Noldu haçlı itler, hepiniz havliyorsunuz. Demek ki dogru yoldayiz... Bu operasyon biz bitti demeden bitmez.... iyi belleyin...

  • c215 Ekim 2019 21:22

    bunların hepsi birleşip havlıyorsa eğer cok dogru yoldayız demektir. durmak yok yola devam.. bize Allah yeter !.

  • FETİ ERCAN15 Ekim 2019 21:11

    esadla eli kanlı diye konuşmayan erdoğan abd rusya fransa çokmu eli kansız onlarla konuşup anlaşıyorsunda esadla neden anlaşmıyorsun... esadın toprağını terörden temizlemek bize mi kaldı suriyenin marabalarına bakmak bizim işimiz mi? yarın onlarda sırt çevircek filistin gibi kıbrıs gibi

  • Sebati Simez15 Ekim 2019 20:35

    bunları kim bu hale getirdi bize saldı.nato ingiltere fransa, almanya, abd, diğer avrupa ülkeleri değilmi.

  • Breksit15 Ekim 2019 20:26

    Global dünyada anlaşmalarla yürüyor işler. Brexitte de anlaşsanız ya be uzlaşmacı kardeşler.

  • Malatyalı 15 Ekim 2019 20:09

    Topunuzun Allah belasını versin

  • Turkiye sevdalısı15 Ekim 2019 20:02

    Siz aranızda anlastıysanıy ıyı bıtırın bu terörü kolay gelsin bizde oparosyonu spnunu getirip temizledikten sonra bolgeyi guvenli duruma getirip bitiririz

  • tarık15 Ekim 2019 19:53

    tamam bu operasyonun bıtmesını ısteyen ulkeler kımlerse arkadaşlara 4mılyon multecıyı payedelım operasyonu bıtırelım

  • Sait çetin15 Ekim 2019 19:52

    sizin anlaşmanız bizi ilgilendirmez biz temizlerken siz anlaşın

  • Tahsin tümen15 Ekim 2019 19:38

    İyi siz aranızda anlaşın biz işimize bakarız pkk pyd temizleriz

  • Uyumsuz15 Ekim 2019 19:34

    Yüze başka arkadan başka konuşuyorlar adamlar, resmen ali cengiz oyunu çeviriyorlar arkamızdan. Devletimizi yönetenlerin dikkatli olması bunlara güvenmemesi gerekiyor artık. Bunların hepsi devletimize milletimize karşı açık açık düşman olduklarını gösterdiler. Yüzümüze gülüp arkamızdan pkk-ypg ile Suriye yi bir araya getirip anlaşmalarını sağlayıp bizi suriye rejimi ile karşı karşıya getirip şu an suriye sınırlarımızda yuvalanan teröristlere karşı yapmış olduğumuz haklı operasyonu uluslararası arena da (zaten o arenada dostumuz olmadığı çok net) iyice itibarsızlaştırma ve esad güçleri ile karşı karşıya getirerek o hep söyledikleri işgal söylemlerini daha fazla dile getirme derdindeler. Dost görünenlerin bile çoğunun dost olmadığını gördük. Suç onların değil suç bizim AB denen o topluluk kendi ülke güvenlikleri için ülkemizi mülteci kampına çevirdiler şimdi ise umurlarında bile değil. Allah ım sen dost ve yanımızda görünen ancak öyle olmayanlardan milletimizi devletimizi koru.

  • erol g.15 Ekim 2019 19:15

    SİLAHLARIMIZIN PARÇALARI %100 MİLLİ Mİ ?YOKSA YARI/KISMEN MİLLİ. Mİ?

  • Ert16 Ekim 2019 00:06

    Sen ne kadar mıllısın