E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJohnson, Suudi Arabistan'ı petrol üretimini artırmaya çağırdı---

Johnson, Suudi Arabistan'ı petrol üretimini artırmaya çağırdı

Johnson, Suudi Arabistan'ı petrol üretimini artırmaya çağırdı
05 Temmuz 2022 - 10:57 borsagundem.com

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, geçen hafta Başkan Joe Biden'in yorumlarına paralel olarak rekor yakıt fiyatlarını dengelemek isteyen Suudi Arabistan'ı petrol üretimini artırmaya çağırdı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson "Suudilerin daha fazla petrol üretmeleri gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Johnson Pazartesi günü Avam Kamarası'na verdiği demeçte, "Suudilerin daha fazla petrol üretmeleri gerekiyor - hiç şüphe yok. Ne kadar daha fazlasını pompalayabileceği konusunda bazı sorular olabilir" dedi.

Geçen hafta Biden, OPEC+ ittifakına liderlik eden Suudi Arabistan'a bu ay geziye hazırlanırken Basra Körfezi'ndeki önemli üreticilerin üretimi artırmasını umduğunu söyledi.

Ham petrol fiyatları, arzın pandemi sonrası talepteki toparlanmaya ayak uyduramaması, tüketicileri sıkıştırması ve küresel ekonomiyi resesyona sürükleme tehdidi nedeniyle varil başına 110 doların üzerinde seyrediyor.

Bloomberg HT'ye  göre, küresel petrol piyasaları, Ukrayna'yı işgali nedeniyle Rusya'nın enerji ticaretine yaptırım uygulama planlarıyla da çalkalandı.

Johnson'ın partisinde bu kez de taciz krizi

 

Erdoğan'ın Biden ve Johnson'la keyifli sohbeti

 

Boris Johnson'dan Ukrayna'ya askeri eğitim teklifi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)