E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisJet Fadıl ile ilgili bomba iddialar!---

Jet Fadıl ile ilgili bomba iddialar!

Jet Fadıl ile ilgili bomba iddialar!
14 Aralık 2013 - 09:56 borsagundem.com

Jetpa Holding’in kurucu ortağı Sacit Duran, “Ortağım Fadıl megaloman bir kişiliğe sahip. Telefonlarıma bile çıkmıyor.” dedi

Fadıl Akgündüz ile birlikte Jetpa Holding’i kuran ve halen holdingde yüzde 10 hissesi bulunan Sacit Duran, ortağı hakkında Zaman’a açıklamalarda bulundu. Fadıl Akgündüz’ün Avrupa’daki gurbetçilerden kâr-zarar ortaklığıyla 650 milyon mark para topladığını belirten Duran, “Paraları yatırımda değil, sporcu transferinde ve sponsorluklarda harcadı. Paralar battı.” dedi.

Kamuoyunda ‘Jet Fadıl’ olarak ünlenen Mehmet Fadıl Akgündüz’ün yaptırdığı İstanbul Bayrampaşa’daki Caprice Gold Otel’deki 63 devremülkün ödenmeyen borçlar nedeniyle haczedilmesi, Akgündüz’ün diğer borçlarını da gündeme getirdi.

Fadıl Akgündüz ile birlikte Jetpa Holding’in kurucu ortağı işadamı Sacit Duran, başta kendisi olmak üzere yüzlerce insanın alacağı olduğunu ve Akgündüz’ün kaybettiği davaların avukatlık vekalet ücretini dahi ödemediğini söyledi. Avrupa’daki gurbetçilerden yaklaşık 650 milyon Alman Markı topladığını anlatan Duran, “Vatandaşa vaat ettiği kâr oranlarını ödeyemedi ve Avrupa’dan gelen paralarla Siirt Jetpa Spor’a ünlü futbolcuları transfer etti. Sergen Yalçın’a ödediği 14 milyon lira transfer ücreti yüzünden Jetkent konutlarını zamanında teslim edemedik ve yüzlerce insan mağdur oldu.” açıklaması yaptı.

Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz’ün üzerinde hiçbir şekilde gayrimenkul bulundurmadığını anlatan ortağı Sacit Duran, holdingde yaşananları şöyle anlattı: “Jetpa Holding birçok sektörde faaliyet gösteren 26 şirketten oluşan bir kuruluş. İlk başta holdingdeki hisse payım yüzde 30’du, daha sonra sermaye artışına gidilerek hisse payım yüzde 20 oldu. Holdingi kurduktan birkaç yıl sonra Fadıl’ın fevri ve kontrolsüz harcamaları nedeniyle sıkıntılar yaşamaya başladık. Bu sıkıntıları aşmak için diğer Konya merkezli holdingleri örnek alarak Avrupa’ya giderek orada şirket kurmaya karar verdi. Almanya ve İsviçre’de olmak üzere iki şirket kurdu. Avrupa’daki ticari hukuku bahane ederek şirketleri kendi üzerine yaptı. 25 bine yakın gurbetçiden yaklaşık 650 milyon mark para topladı. Yüksek kâr oranları vaadiyle kâr-zarar ortaklığı adı altında hisse senedi verdi.

Fadıl vitrinde olmayı çok severdi. Bu nedenle holding olarak Türkiye çapındaki bazı organizasyonlara sponsor olduk. Maddi sıkıntı yaşamaya devam ettiğimiz o esnada Haramidere tarafında inşaatı başlayan Jetkent 2 Kooperatifi’nin tamamlanması için gerekli olan 14 milyon lirayı Sergen Yalçın’ın Siirt Jetpa Spor’a transferinde harcadı. 6 ay sonra Avrupa’daki gurbetçilerden topladığı paraları ödeyemeyince battı. 2010 yılında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir programda Diyarbakırspor’a 500 bin dolar yardımda bulundu. Kızıma tekerlekli sandalye dahi alamadığım dönemde insanların hakkını bu şekilde dağıtmaya nasıl cüret ediyor anlayamıyordum.”

 Kazandığı davalarda Fadıl Akgündüz’den avukatların vekalet ücretini ve mahkeme masraflarını dahi tahsil edemediğini belirten, halen Jetpa Holding’de yüzde 10 hissesi bulunan Sacit Duran şunları söyledi: “Kazandığımız davanın 2 bin liralık masrafını ödemekten bile kaçıyor. Adres olarak belirtilen yerine icra memuru ile giden avukatlarım gittikleri adreste ona ait ne bir ev ne de bir işyerine rastlayamadı. Fadıl’dan hem maddi hem de manevi alacağım var. Caprice Palas’ı ihya eden mütedeyyin insanlar oldu. Her yerde Müslümanlıktan, haktan hukuktan dem vuruyor. Vatandaşın parasını ödeyemediği gibi tüm ticari faaliyetlerini ablası ve eniştesi üzerinden yürütüyor. Bayrampaşa’daki Caprice Gold Otel’i ablası ve eniştesi üzerindeki şirketlere ait.  Ablası ve eniştesi üzerinden ticari faaliyetini yürüten biri ne kadar güvenilir olabilir ki?”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ibrahim07 Haziran 2014 08:01

    Fadıl ağabeyime yakışır. bende kendisinden devre mülk aldım sıkıntı yok kısa zamanda çözer acele etmeyin anlının akından çıkacak inşallah.

  • eyüp18 Mart 2014 06:55

    böyle uyanık adımı birkişinin öpmesi az türkiye öpmisi lazım

  • Servet16 Aralık 2013 00:52

    Bir kisi agzindan Allahi kurani Dini imanin eksik etmiyorsa o adami hemen öpeceksin...Ben 40 yilda bunu anladim

  • BRİFFA14 Aralık 2013 22:41

    Bunların derdi bizi ilgilendirir mi? Haber değeri bile yok ama zenginin parası züğürdün çenesini yorar misali...

  • Geçmiş Zaman Olur ki14 Aralık 2013 22:01

    Jet Fadıl denince aklıma nedense sadece Başbakan ve Deniz Baykal geliyor.

  • reklama cevapmı14 Aralık 2013 21:44

    zaman eriyor reklam verdiydi fadıl zaman da karşı atakla gol atmaya çalıştımı acaba

  • metin14 Aralık 2013 18:53

    Bu ulkede hirsizlik cok kolay milleti soy hic bir sey olmaz.

  • yatırımcı14 Aralık 2013 15:46

    Allah' ı olmayanlar, imanı olmayanların din iman diye milleti dolandırmaları... Çok zoruma gidiyor.. Neticede ahir zamanda yaşıyoruz...