E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJCR/Ökmen: Mevduat faizlerinde indirim olasılığı düşük ---

JCR/Ökmen: Mevduat faizlerinde indirim olasılığı düşük

JCR/Ökmen: Mevduat faizlerinde indirim olasılığı düşük
18 Temmuz 2017 - 12:49 borsagundem.com

JCR/Ökmen: Hazine'nin artan borçlanma talebi zayıflamadan ve yüksek enflasyon kontrol altına alınmadan finansal piyasalarda maliyet azalması ve mevduat faizlerinde indirim olasılığı düşüktür

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating'in Başkanı Orhan Ökmen yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Negatif yönde artan kamu açıkları makro göstergelerin bozulmasının temel nedenidir. Kamu nakit açığının artmasının temel nedenlerinden bir kısmı büyümeyi yeniden sağlayabilmek için artırılan kamusal harcamaları, vergi indirimleri ve tahsilat zorluklar olmakla birlikte, önemli bir kısmı da popülist harcamalardaki artışlar olmuştur.
Özel teşebbüsün yatırım yapma gücü ve büyüme dinamiğinin zayıflamış olması bütçe disiplininin korunmasında risk unsuru haline gelmiştir Hazine'nin artan borçlanma talebi zayıflamadan ve yüksek enflasyon kontrol altına alınmadan finansal piyasalarda maliyet azalması ve mevduat faizlerinde indirim olasılığı düşüktür.
Enflasyonun hedefe yaklaşacağına dair para politikasında sürekliliğe ihtiyaç bulunmaktadır. Türkiye'nin olumlu seyreden toparlanma ve büyüme performansı, giderek güç kazanmış olan özel tüketim talebinin devamlılığı ve iktisadi faaliyetleri destekleyici konumdaki finansal ortam, gelecek dönem beklentileri için pozitif yönde önem arz etmekte. Yapısal alanlarda atılan adımlar fiyat istikrarının sağlanmasına ilişkin henüz bir katkı yapmamış ve uzun vadeli enflasyon beklentileri belirsizliğini hala korumaktadır.
Türkiye'nin ülke kredi profiline yönelik siyasi ve jeopolitik risklerin yüksek seviyesi ile güvenlik ortamında riskleri varlığını hala korumuş olması, devam eden kur oynaklığındaki düşüşü tekrar frenleyecektir Kamu finansmanının sahip olduğu güçlü yapı zayıflamaktadır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie18 Temmuz 2017 15:55

    Faizler düşmeli. En fazla %10 mevduat faizi olmalı. USD 4.00 TL, Euro 4.50 TL, Sterlin 5.00 olmalı. Kahrolsun faiz lobisi yaşasın döviz lobisi :)