E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJatomi Fitness mağdurları iptal için bankalara koştu---

Jatomi Fitness mağdurları iptal için bankalara koştu

Jatomi Fitness mağdurları iptal için bankalara koştu
02 Haziran 2016 - 12:06 borsagundem.com

Önceki gün akşam saatlerinde, 'iflas' açıklaması gündeme bomba gibi düşen Jatomi Fitness üyeleri bankalara akın ediyor.

Son yıllarda İstanbul'un birçok yerinde spor merkezleri açarak faaliyet gösteren Jatomi Fitness, dün iflas ettiğini açıklayarak yaklaşık 40 bine yakın üyesini mağdur etti. Ödemelerini kredi kartlarıyla taksitli yapan sporseverler, Jatomi Fitness'ın iflas haberini duyar duymaz hemen bankalarını arayarak kredi kartlarını iptal ettirdi.

İstanbul'da büyük alışveriş merkezlerinde yer alan salonun bir anda kapılarını kilitlediği ve müşterilerine konuyla ilgili herhangi bir bilgi vermeden iflas açıklaması sonrası sporseverler hakları konusunda kendi çabalarıyla paralarını geri almanın yollarını denerken, taahhüt ile ödemeleri gereken aylık ücretlerini, hizmet alamayacakları için bankalarını arayarak kredi kartlarını iptal ettirdiler.

40 BİN ÜYESİ MAĞDUR

40 bine yakın üyenin mağdur olduğu iflas kararı hakkında konuşan şirket yetkilileri, "Üyelerimize yasal süreci yakından takip etmelerini öneriyoruz ve tüm alacaklılar için mahkemenin atayacağı bir iflas idaresi yetkililerinin de yer alacağı dava sürecini yakından izlemelerini tavsiye ediyoruz. Şu aşamada başka bir yorum yapamıyoruz." dedi.

Jatomi'nin gerçek sahibi hangi ünlü milyarder?

İflas erteleme ve üyelerin bankalardaki işlemlerini iptal etmeye koşması üzerine Tüketici Dernekleri Hakları Genel Başkanı Turhan Çakar, tüketicilerin verdiği ücret karşılığında hizmet alamıyorsa paralarını geri alması gerektiğini, burada bankaların da sorumlu olduğunu söyledi.

Bankaların, yıllık bloke edilen spor merkezi ücretinin böyle bir mağduriyet durumunda bloke kısmını kaldırması gerektiğini belirten Çakar, aynı zamanda kredi kartı ile peşin ödenmiş yıllık ücretinde böyle iflas durumunda bankalar tarafından tüketicilere ödenmesi gerektiğini belirtti.

Polonya merkezli spor merkezi markası Jatomi, Türkiye pazarına hızlı giriş yapmış, birçok alışveriş merkezinde şubeler açmıştı. Kısa zamanda farklı ödeme koşulları ile 40 bin üye sayısına ulaşan şirketin bir anda böyle karar vermesi dikkat çekti.

Jatomi Türkiye iflas etti

'İFLAS'TAN HEMEN ÖNCE TAHSİLAT

Öte yandan Jatomi mağdurları da, Facebook üzerinde biraraya gelerek, bilgi ve belgelerini paylaşıyor. Bazı üyeler, şirket yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bazı üyelerin ise, şirketin 'iflas' kararını duyurmasından saatler önce tahsilat yaptığını bildirdi. M.C.G. isimli bir mağdur "İflasa bir saat kala çekilen 3 aylık üyelik parası... İnşallah hepimiz paralarımızı geri alırız" notu ile ilgili ödeme fişini paylaştı:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kerem halatlı02 Haziran 2016 12:32

    Özel sektör bono ve tahvilleri şirketlerin iflas ertelemeleriyle tehlike saçıyor.iflas erteleyen şirketlerin yatırım fonları içinde bonolar varsa ve bu yatırım fonlarını tasarruf sahipleri almışsa , iflas ertelemesi nedeniyle bonoları değerlerinin sıfır değerlendirmesine tabi olmaları halinde zarara uğrayacaklardır. Yatırım fonu sahipleri portföy şirketinin fonunu almışlar içinde hangi değerlerin bulunduğunu nereden bilsinler bunu portföy şirketi bilir .Fonları portföylerine alırken denetleyen ve bu çalışmayı yapan . bilanço Okuma Teknikleri ve Makyajlanmış Bilançoların tespitini yapabilecek elemanlarını bünyesinde bulundurmak zorundadır