E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJaponya'dan, Kuzey Koreli kuruluşlara yaptırım---

Japonya'dan, Kuzey Koreli kuruluşlara yaptırım

Japonya'dan, Kuzey Koreli kuruluşlara yaptırım
18 Ekim 2022 - 07:37 borsagundem.com

Japonya, 5 Kuzey Koreli kuruluşun mal varlıklarını dondurduğunu açıkladı.

Japonya, Pyongyang yönetiminin füze programlarına dahil olan 5 Kuzey Koreli kuruluşun mal varlıklarını dondurdu.


Füzeleriyle son dönemlerde sık denemeler yapan Kuzey Kore, şu günlerde ise komşularının yaptırımlarıyla karşı karşıya kalıyor.

Buna yönelik Japon hükümeti, Kuzey Kore'nin nükleer ve füze geliştirme programlarına dahil olan 5 kuruluşun mal varlığını dondurduğunu açıkladı. Alınan yaptırım kararı, kamuoyuna Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu tarafından duyuruldu.

Pyongyang yönetiminin tehdidini "ciddi ve yakın" olarak niteleyen Matsuno, "pervasız eylemlerin, uluslararası barışı tehdit ettiğini" belirtti.

Matsuno Kuzey Kore'ye ülkesinin, nükleer ve füze geliştirme programları ile alıkonulan Japonlar gibi sorunları çözmesi için çağrı yaptığını söyledi.

Güney Kore tarafından da Pyongyang'ın füze programı ve kitle imha silahlarının tedarikinde yer alan Kuzey Koreli 15 kişi ve 16 kuruma yaptırım uygulanmıştı.

Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını ihlal eden Kuzey Kore yönetimi ise 2022 yılı başından bu yana farklı menzillerde 30'a yakın füze denemesi yaptı.

Ekim başında fırlatılan bir füze de Japonya'nın kuzeyinden geçerek Pasifik Okyanusuna düşmüştü. Benzer bir deneme en son 2017'de gerçekleşmişti.  

Kuzey Kore'den iki füze denemesi daha

 

ABD, kıtalararası füze denemesi yapacak

 

Güney Kore: Kuzey'in nükleer tehdidi ciddileşti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)