E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJaponya, yarı iletkenler ve piller için teşvik programına hazırlanıyor---

Japonya, yarı iletkenler ve piller için teşvik programına hazırlanıyor

Japonya, yarı iletkenler ve piller için teşvik programına hazırlanıyor
26 Eylül 2023 - 07:36 borsagundem.com

Japon medyasında yer alan haberlere göre; Japonya Başbakanı Fumio Kishida'nın, yurt içi yatırımlara yönelik vergi indirimlerini ve ücret artışını teşvik edecek önlemleri içeren bir ekonomik teşvik planının hazırlığı içinde olduğu belirtildi

Japon medyasında yer alan haberlere göre Japonya Başbakanı Kishida, yarı iletkenler ve piller için vergi indirimlerini içeren teşvik planının ana hatlarını hazırlıyor.

Japon medyasında yer alan haberlere göre, Japonya Başbakanı Fumio Kishida, yurt içi yatırımlara yönelik vergi indirimlerini ve ücret artışını teşvik edecek önlemleri içeren bir ekonomik teşvik planının hazırlığı içinde.

Japan Times'ın haberine göre Kishida, hükümetinin "vergi ve sosyal güvenlik yüklerini azaltmak gibi önlemlerle yatırımı ve ücret artışlarını teşvik etmeyi hedeflediğini" söyledi.

Nikkei, Kishida'nın umudunun "sermaye yatırımı, ücret artışı ve insanlara yatırımdan oluşan verimli bir ekonomik döngüyü gerçekleştirmek" olduğunu söylediğini bildirdi. Teşvik paketinin aynı zamanda yarı iletkenler ve piller de dahil olmak üzere “temel stratejik alanlardan” elde edilen gelirlere yönelik vergi kesintilerini de içermesi bekleniyor.

Japonya Merkez Bankası'ndan faiz kararı

 

Japonya'nın ticaret açığı yüzde 66 azaldı

 

Japonya ve Güney Kore verileri Asya borsalarında düşüşe neden oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)