E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya parasal genişlemeye gidebilir---

Japonya parasal genişlemeye gidebilir

Japonya parasal genişlemeye gidebilir
02 Ocak 2015 - 07:47 borsagundem.com

BOJ Başkanı Kuroda, tekrar parasal genişlemeye gidilmesi durumunda merkez bankasının pek çok aracının bulunduğunu söyledi

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, tekrar parasal genişlemeye gidilmesi durumunda merkez bankasının pek çok aracının bulunduğunu söyledi ve enflasyon hedefine ulaşılması konusunda merkez bankasının gelecek mali yılda kararlılığını vurguladı.

Reuters'ın haberine göre Kuroda, “Para politikasında düzenlemeye gidebilmek için pek çok yol bulunuyor” dedi. Kuroda, BOJ’un yüzde 2’lik fiyat hedefine ulaşması için gerekli olması halinde teşviki genişletmeye hazır olduğunu belirtti.

BOJ Başkanı, merkez bankasının Nisan ayında başlayacak olan mali yılda enflasyon hedefine ulaşma taahhüdünü hafifletme olasılığını reddetti. Bazı politika yapıcılar hedefin çok yüksek olduğunu belirterek hafifletilmesi gerektiğini savunuyorlar.

Kuroda, “BOJ, fiyat hedefine ulaşmanın zor olması nedeniyle taahhüdünü gevşetirse aslında o zaman ulaşması imkansız olacak” diye konuştu.

BOJ Ekim ayında beklenmedik şekilde Nisan 2013’te sunduğu teşvik programını genişletmişti. BOJ, ülkedeki deflasyonu ortadan kaldırmak için teşvik programı kapsamında tahvil ve riskli varlık satın alımı gerçekleştiriyor.

Kuroda Japonya’nın 2015’te yüzde 2’lik enflasyon hedefine ulaşacağına yönelik güveninin olduğunu dile getirdi. Ancak bazı analistler ve hatta BOJ Yönetim Kurulu’ndaki bazı üyeler gerileyen petrol fiyatlarının tüketici enflasyonunu yüzde 1’in altına düşürmesi ile birlikte şüpheci bir tutum sergiliyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)