E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya Merkez Bankası, para politikasında değişikliğe gitti---

Japonya Merkez Bankası, para politikasında değişikliğe gitti

Japonya Merkez Bankası, para politikasında değişikliğe gitti
31 Ekim 2023 - 07:24 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası (BOJ), Salı günü tahvil getirisi kontrol politikasında ince ayar yaparak uzun vadeli faiz oranları üzerindeki hakimiyetini daha da gevşetti ve teşvik programını sonlandırmaya yönelik bir adım daha attı

Japonya Merkez Bankası (BOJ), artan fiyatlar nedeniyle ultra gevşek para politikasında değişikliğe gitti.

Japonya Merkez Bankası (BOJ), Salı günü tahvil getirisi kontrol politikasında ince ayar yaparak uzun vadeli faiz oranları üzerindeki hakimiyetini daha da gevşetti ve teşvik programını sonlandırmaya yönelik bir adım daha attı.

BOJ, getiri eğrisi kontrolü (YCC) olarak adlandırılan politikasında üç ay içinde yaptığı ikinci düzenlemede, para politikası çerçevesine daha fazla esneklik getirmeye karar verdi ve 10 yıllık Japon devlet tahvili getirileri için yeni referans noktası olarak yüzde 1,0'i kullanmaya karar verdi.

Merkez bankası, 10 yıllık Japonya Hükümet Tahvilleri'nin (JGB) getirilerinin artı veya eksi yüzde 0,5 civarında dalgalanması gerektiği yönündeki ifadeyi kaldırdı.

BOJ, kısa vadeli faizleri eksi yüzde 0,1 ve 10 yıllık JGB getirilerini sıfır civarında hedefleyen genel YCC çerçevesini koruyor.

Nikkei gazetesi pazartesi günü BOJ'un 10 yıllık JGB getirilerinin yüze 1'in üzerine çıkmasına izin vermek için YCC çerçevesinde bir ayarlama yapmayı düşündüğünü yazmıştı.

Asya borsaları Çin'den gelen veriler sonrası güne düşüşle başladı

 

Günün önemli şirket haberleri 31/10/2023

 

Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık adımı

 

New York borsası haftanın ilk gününde yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)