E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİYİ Partili Aytun Çıray, adaylıktan çekildi---

İYİ Partili Aytun Çıray, adaylıktan çekildi

İYİ Partili Aytun Çıray, adaylıktan çekildi
09 Nisan 2023 - 10:10 borsagundem.com

Listelerin teslim edilmesine saatler kala İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, milletvekilliği adaylığından çekildiğini duyurdu.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala 6'lı masada aday ve liste belirleme tartışmaları sürüyor. İYİ Parti temayül yoklamasında usulsüzlük ve hile iddiasıyla partisinden istifa eden ve milletvekili adaylığından çekilen İYİ Parti Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'nın ardından İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray da milletvekilliği adaylığından çekildi.

"YİNE BAŞA MI DÖNDÜK?"

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, milletvekilliği adaylığından çekildi.

"Yine başa mı döndük?" paylaşımı yapan İYİ Partili Çıray, ardından yaptığı açıklamada milletvekilliği adaylığından çekildiğini açıkladı.

"OYLARIMIZ BARAJ ALTINA DÜŞTÜ"

Ortak cumhurbaşkanı adayı belirleme konusunda mutabakata varamayan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, masadan ayrılmış, birkaç gün sonra "noter masası" dediği 6'lı koalisyona geri dönmüştü.

Millet İttifakı'nda yaşanan bu krizin ardından oyların baraj altına düştüğü itirafı, İYİ Partili Çıray'dan geldi.

İYİ Partili Çıray, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"14 mayıs sonrası Türkiye'ye farklı zeminde katkıda bulunmak umuduyla İYİ Parti milletvekili adaylığımdan feragat ediyorum. İzmir'de Saygıdeğer Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması.. Ve kriz sonrası baraj altına düşen oylarımızı yükseltmek için çok çalışacağım."

İYİ Parti lideri Akşener, Sinan Ateş'in eşi ile görüştü

 

CHP ve İYİ Parti "fermuar" modelinde anlaştı!

 

Valilikten açıklama: İYİ Parti binasına isabet eden merminin balistik raporu açıklandı

 

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu: Bu vebale ortak olmayacağım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı10 Nisan 2023 07:44

    taktir ediyrum pkk kadrolarının devletin içine sızmasını hazmedememişdir iyi parti iyi yolda olmadıgını görmüşdür.

  • Gur10 Nisan 2023 02:19

    Iyi parti baraj altina ... chp yuzde 15...toplam oy yuzde 30...reis yude 65 yazin bir tarafa.unutmayi.

  • AHMET ÖZBİR09 Nisan 2023 18:49

    "KÖTÜ parti" denmesini ve PKK'lılarla omuz omuza yürüyenler bunlar denmesini istemiyorsanız "İYİ PARTİ İTTİFAKTAN ACİLEN ÇEKİLMELİDİR" Aksi halde zaten "BARAJ ALTINDA BOĞULACAK", yani partileri tarih olacak.

  • AHMET ÖZBİLEN09 Nisan 2023 17:24

    Altun bey gerçekleri gördü .geminin su aldığını.iyi parti komik bir oranda oy alıp baraj altında kalacaktır.Bu 7 muhalefet partinin vizyonsuz ve projesiz liderleri partilerinin başında oldukca Ak parti 100 seçime girse hepsini rahat kazanır.

  • Mucise Reis : )09 Nisan 2023 10:24

    İşin saçma yanı, bu yeni başkanlık ve %50+1 nedenleri ile bi rçok kişi ittifak yapıyor. Herkes fedakarlık veriyor. cumhurdada, millettede, ama bu tip bazı kişiler ne amaçlıyor olabilir ? dediğim dedik ve sıfır taviz adımları :D Gerçekten anlamak mümkün değil. Sanki herkes taviz vermiyor, sadece bu beyefendi taviz veriyor :D yahu seçmenleri düşün bide x partili abmlemi yok, hiç oy vermeyeceği partiye ittifaka oy veriyor. Yani sanki tek fedakarlığı bu beyefendi yapmış gibi çıkıp laga luga yapıyor. Seçmen bile bulunduğu oy kullanacağı şehirde beldede taviz verirken tek akıllı kendileri, sıfır taviz laga luga :D ya çocuk ruhlusan siyaseti bırak kardeşim. millet-cumhur hepsi için geçerli bu dediğim. birde vatandaşların menfaatleri için buluşup tbmm de ortak karar verip çalışacaklar :D yahu liseye girip vekil seçilmeyecek psikolojı sahipsen faydan olmaz bu memlekete insanlara millete... Aynı durum cumhur seçimlerindeki tavru için Sayın İnce dede var. 

  • baran09 Nisan 2023 18:40

    Bak fırsat bu fırsat hemen Meral Ablana koş. Seni sağ kolu yapsın. :D  :D  :D  :D 

  • azmi09 Nisan 2023 13:53

    Hakkında soruşturma açıldığını biliyorum , aday bile olmamalıydı , bırak çekilmeyi,,