E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİYİ Parti’de 'yolsuzluk iddiaları' gerilimi---

İYİ Parti’de 'yolsuzluk iddiaları' gerilimi

İYİ Parti’de 'yolsuzluk iddiaları' gerilimi
21 Kasım 2023 - 08:46 borsagundem.com

İYİ Parti’de iki milletvekili ve bazı eski parti yöneticilerinin istifalarının ardından, gündeme gelen yolsuzluk iddiaları nedeniyle gerilim oldukça yüksek.

İYİ Parti'de, Genel Başkan Meral Akşener’in başkanlığında hafta sonu milletvekilleri, Genel İdare Kurulu (GİK) ve Başkanlık Divanı üyeleri ile belediye başkanlarının katıldığı toplantıda, istifalar ve parti yönetimi hakkındaki iddialar masaya yatırıldı.

Edinilen bilgiye göre toplantıda seçimler öncesi Meral Akşener’in yakın kurmayları arasında yer alan Ümit Dikbayır hakkındaki iddialar en önemli gündem maddesi oldu.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın;'ın haberine göre, Dikbayır’ın Akşener’in ailesi ve özel kalem müdürü dahil, yakınlarının banka hesaplarını yasa dışı yollardan incelettiği, partinin kasasındaki 132 milyon liranın kaybolduğu, Akşener ve partililerin bazı belediyeler ile maddi çıkar karşılığı işbirliği yaptığı iddiaları da toplantıda ele alındı.

'Politikayı bırakırım'

İYİ Parti kurmaylarının verdiği bilgiye göre kulislerde de dile getirilen bu iddialarla ilgili Akşener, toplantıda net ifadeler kullandı. Hesaplarının yasa dışı yollardan incelendiği bilgisinin doğru olduğunu ifade eden Akşener’in, iddiaların kanıtlanması halinde “politikayı bıracacağını” söylediği de öğrenildi.

Kulislere yansıyan bilgilere göre Akşener şu ifadeleri kullandı:

Benim, oğlumun, gelinimin, yeğenlerimin, çocukluk arkadaşlarımızın, hiçbirinin bu ülkenin hiçbir belediyesiyle ne AKP belediyesiyle ne CHP belediyeleriyle herhangi bir irtibatı, işi, gücü yoktur. Bunu ispat edemeyen şerefsizdir. İspat edildiği takdirde de ben bu politikayı tümden bırakacağım.

'Kayıp yok, kasa dolu'

Hafta sonu yapılan toplantının ardından İYİ Parti yönetimi, kasasında kayıp olmadığını ve hesapların usulüne uygun işlendiğini gösteren bilgilendirme açıklaması yaptı. İYİ Parti Seçim İşleri ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sedat Aksakallı, partinin kasasında 27 milyon 387 bin TL nakit para olduğunu duyurdu.

Dikbayır’a 'disiplin hamlesi'

Tüm bu gelişmelerin ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise olağan basın toplantısında, gazetecilerin sorusu üzerine, Dikbayır’ın Akşener’in talimatıyla kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disipline sevk edildiğini açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in disipline sevk gerekçesi konusunda parti yönetimi net bir açıklama yapmadı. Akşener’in çarşamba günü haftalık grup toplantısında bu konuda önemli açıklamalar yapacağı belirtildi.

Dikbayır’dan suç duyurusu ve istifa hazırlığı

Dikbayır ise parti yönetiminin kendisine yönelik iddialarını reddediyor. Önce parti yönetiminin iddiaları araştırması için dilekçe veren Dikbayır’ın, disipline sevk kararının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Dikbayır, disipline sevk kararı sonrası sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Yakın çevresine yaptığı değerlendirmelerde, istenmediği yerde durmayacağını belirten Dikbayır, disiplin sürecini beklemeden hafta sonu partiden istifa edeceğini söyledi. Dikbayır’ın, istifa kararını açıklarken karşı iddialarla, Akşener ve parti yönetimine yanıt vereceği öğrenildi. Kendisine yönelik iddialarla ilgili Akşener’in yakın çevresini suçlayan Dikbayır’ın Akşener’le görüşmek istediği ancak kendisine geri dönüş yapılmadığı belirtiliyor.

Eğilim yoklaması yöntemi

İYİ Parti’nin hafta sonu kampındaki bir başka gündem maddesi ise partiden istifa eden milletvekilleriydi. Ankara Milletvekili Adnan Beker ve Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun istifalarının, İYİ Parti’nin yerel seçimlerde kendi adaylarıyla yarışma kararıyla ilgili olmadığını belirtildi.

İstişare toplantısında milletvekili adaylarının belirlendiği “eğilim yoklaması” yöntemi ise eleştiri konusu oldu.

İstifa eden Beker ve Hatipoğlu’nun eğilim yoklaması ile belirlendiğine dikkat çeken bazı parti yöneticileri, bazı adayların maddi güçlerini kullanarak eğilim yoklamasının lehlerine sonuçlanmasını sağlandığını iddia etti.

Durmuş Yılmaz İYİ Parti'den istifa etti

 

İYİ Parti'den istifa eden milletvekili, AK Parti'ye katıldı

 

İYİ Parti'den şok istifa

 

İYİ Parti'de belediye başkan adayları belli oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANS DÜNYASI21 Kasım 2023 15:48

    Nasıl iyi parti imiş arkadaş yolsuzluk onlara damı sıçradı.Tabiki milletvekili oldukları için adalet bunları yargılamaktan korkar.yapanda yaptığı ile kalacak anlaşılan.olan yine gariban vatandaşa enflasyon olarak yanşıyacak anlaşılan.Devletin tepesindekiler yolsuzluk yapar ise  gerisini düşünemiyorum bile.ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ DEMİŞ ATALARIMIZ.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL21 Kasım 2023 11:11

    Bundan aylarca önce yorumlar okumuş idim.HDP yi bir senedir bir türlü kapatma kararı alamayan AYM  o zamanlar HDP nin kasasında milyarlarca hazine yardımı var imiş yorumcular peki bu payarı hdp kandile gönderir ise bu pararın devlete verdiği bu partiye ödenen hazine yardımı AYM ödeyecek mi demişler idi.

  • ALİ KODUŞ21 Kasım 2023 11:08

    Bu enflasyonun baş nedenlerinden biri de  TCMM kurumudur.Acilen milletvekili dokunulmazlıkları kaldırılmalı, milletvekili sayısı 650 den 250 indirilmeli eğer yapılır ise yüzlerce mercedes  otomobillerden ve bunların yakıt ve bakım masraflarından kurtulur,söfürü koruması danışmanları memurları  lav edilince trilyonlarca para da tasarruf edilmiş olur. partilere trilyonlarca TL yardım kesilmeli,  Milletvekillerine kıyak emeklilik kalkmalı, milletvekillerinin beleş fiyattan hiç biri şey satılmamalı .Çünkü bunlara yapılan kıyakcılıkta asgari ücretlinin, öksüzün yetimin fakirin gariban insanların paraları yemektedirler.Bu hatalar yüzünden enflasyon artmakta alım güçümüz düşmekte ve her sene gelirlerimiz de azalmakta döviz ise patlamaktadır.Milletvekili demek milletten üstün değildir.

  • IDAM21 Kasım 2023 10:57

    siyasi partilere hazine yardimi/beles yardimi kesilmedigi muddetce, bunlari cooookca duyar ve goruruz....

  • borsacı21 Kasım 2023 09:06

    yönetim yönetemiyor seçmen milliyetçi ama yönetim milliyetçilikle alakası yok yani yolun sonu belli dagılmak zorunda kalacak olan parti iyi parti .yönetimin çizgisi ve yönetim degişmeli.