E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİTO Başkanı'nın ölümüyle ilgili inceleme başlatıldı---

İTO Başkanı'nın ölümüyle ilgili inceleme başlatıldı

İTO Başkanı'nın ölümüyle ilgili inceleme başlatıldı
13 Aralık 2017 - 15:19 borsagundem.com

Sağlık Bakanlığı, kalp krizi sonucu yaşamını yitiren İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar'ın ölümüne ilişkin ihmal iddiaları üzerine inceleme başlattı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, önceki gün evindeyken gece saat 01.00 sularında kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayan Çağlar'a yapılan tıbbi müdahaleye ilişkin basında yer alan ihmal iddiaları üzerine açıklama yaptı.

İbrahim Çağlar'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyen Gümüş, "Neticede acil vakaların yönetimi kompleks bir olaydır. Sadece bir mide ağrısıyla gelen kişi kalp krizi geçiriyor olabilir, birçok semptomla beraber gelebilir. Bu bakımdan kamuoyunda ya da basında çıkan haberler dolayısıyla, söz konusu hastaneyle ilgili değerlendirme ve incelemeyi bugün itibarıyla yapıyoruz. Ekiplerimiz İstanbul'da" dedi.

DOSYALAR VE TETKİKLER İNCELENECEK

Eyüp Gümüş, bir ihmalin söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine ise "Bu söylemlerin değerlendirilmesi gerekiyor. Dosyasına bakılması lazım, hastanın hastaneye girişinden itibaren yapılan tetkiklerin ve taburcu oluncaya kadarki sürecin incelenmesi gerekiyor. O bakımdan biz dosyalara ve yapılan tetkiklere bakarak değerlendirmede bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Çağlar'ın cenazesi, dün Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Sahrayıcedid Aile Kabristanı'na defnedilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zafer MERCAN13 Aralık 2017 21:06

    2008 Yılında emekli olduktan sonra her gün düzenli olarak 3 veya 4 km yürüyüş yapıyorum.2013 Kışında yürüyüşlerimi ara verdim.Mart ayının 15 de bir yokuş çıkarken göğsüme ağrı girdi bu ağrı her yokuş çıktığımda oluyordu.Günde bir pakete yakın siğara içiyordum.Hemen bir göğüs dr gittim Akciğer filmi ve nefes testi yaptırdı sonuçlarda bir şey çıkmadı Dr Kardolojiyi görünmemi istedi.Büyük şehirlerde devlet hastanelerinde çok sıra olduğundan internetten sıra alamadım.Özel hastaneden sıra aldım.Dr ekg baktı göğsümü sırtımı dinledi tansiyonumu ölçtü bir şeyin yok dedi bende Dr bey ben hastayım dedim sana EFOR Yapalım dedi yapın dedim Eforda 5 dakika yürüdükten sonra fenalaştım Efor yaptıran bayan hemen uzuanmamı söyledi Dr çağırdı geldi yaaaa sen hastaymışın dedi ben size hasta olduğumu söyledim dedim.Ertesi gün Anjio hemen arkasından by pass amelliyatı BY PASS Olmadan önce dr sordum hocam siğaradan mı dedim hayır dedi senin DAMARLARIN İNCELMİŞ Bu incelme SİNİR ve STRES ten oluyor dedi.

  • Okie Dokie13 Aralık 2017 18:18

    Ne çok büyütüldü bu olay anlamadım. İlk defa mı birisi ölüyor bu ülkede. Takdiri ilahi demek gerek. Fazla kurcalamamak gerek.