E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİtalya’da OHAL ilan edildi: Düzensiz göçmen akınında yüzde 300 artış!---

İtalya’da OHAL ilan edildi: Düzensiz göçmen akınında yüzde 300 artış!

İtalya’da OHAL ilan edildi: Düzensiz göçmen akınında yüzde 300 artış!
12 Nisan 2023 - 01:24 borsagundem.com

İtalya’da Akdeniz üzerinden devam eden düzensiz göçmen akını nedeniyle OHAL ilan edildi.


İtalya, Akdeniz üzerinden devam eden düzensiz göçmen akını ile mücadele kapsamında yeni tedbirler aldı.

İtalya, Sivil Koruma ve Denizcilik Politikaları Bakanı Nello Musumeci’nin önerisi üzerine hükümet, Akdeniz açıklarındaki olağanüstü kaçak göçmen girişimleri ile mücadele edebilmek için ülke çapında 6 ay süreyle OHAL ilan etti.

İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi’nin talebi üzerine öneriyi sunduklarını aktaran Bakan Musumeci, “Bu yüzde 300 oranına varan kaçak göçmen girişimlerin ciddiyetinin gayet farkında olan İçişleri Bakanımızın talebini memnuniyetle yerine getirdik” dedi.

OHAL ile düzensiz göçmenlerin yönetimi ve ulusal topraklarda barınmaları açısından daha etkili ve zamanında yanıt verilmesi hedefleniyor.

Öte yandan geçtiğimiz cuma gününden bu yana İtalya Sahil Güvenlik ekipleri, 2 bin 700’ün üzerinde düzensiz göçmeni kurtardı.

Yılbaşından bu yana 14 bin 878 göçmen sınır dışı edildi

 

AB'nin gizli göçmen hapishaneleri ifşa oldu: Türkiye'ye itiyorlarmış!

 

2022’de 5909 göçmen yaşamını yitirdi

 

AB Komisyonu üyesi Johanson: AB'de göçmen kabul merkezleri doldu, krizler yaşanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kamileoynakbaş12 Nisan 2023 07:32

    ii oluyo .bu insanların onlarca milyonunun Türkiyeye doldurulmasına öleee baktılar.şimdi bölee olur .bu onlarca milyon nolcak sanıyolardı .demokratik cumhuriyet özgür Türkiyenin Avrupanın temel taşı oldupunu gözardı ederlerse hem ülke hödüpara teslim edilir. hemde ab.her an bunlar tarafından tehdit altında olur bilmiyorlamıydı .yazık .akapa parti rejimi karanlık kasveti ülkeyi kapluıyo .bugünde yanmaz kefen tüccarı cübeli amed kadınlara saldırmış o sempatik ??adam gitti gerçek karanlığını göstermeye başladı larrrrrr .hade hayırlı ossun ülkem