E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİtalya borçlarını ödeyebilmek için tarihini satıyor---

İtalya borçlarını ödeyebilmek için tarihini satıyor

İtalya borçlarını ödeyebilmek için tarihini satıyor
03 Ağustos 2019 - 12:40 borsagundem.com

Avrupa'nın en sorunlu ekonomileri arasında bulanan İtalya tarihi binaların bakım masrafından kurtulmak ve hükümete kaynak oluşturmak için Rönesans dönemi yapılarını satma kararı aldı

Avrupa'nın en sorunlu gelişmiş ekonomileri arasında gösterilen İtalya 2.3 trilyon euroluk kamu borcunu ödeyebilmek için ülkedeki tarihi binaları satmaya hazırlanıyor.

Financial Times'ın haberine göre eski garnizon binaları, manastırlar ve deniz fenerleri dahil hükümetin özelleştirme listesinde.

Venedik'teki San Salvador sarayından Viterbo'daki Civitella Cesi Kalesi'ne kadar Rönesans dönemine dahil yapılar da satılacak.

Önümüzdeki üç yıl içinde İtalyan hükümetinin 1.2 milyar euro değerinde tarihi binayı satması bekleniyor. Tarihi bir aile olan Medici'lerin binaları da satış listesinde olacak.

Savunma bakanlığının elinde 160 milyon euroluk, ekonomi bakanlığının elinde ise 610 milyon euroluk satılık bina olduğu belirtiliyor. Hükümetin binaların satışını yaparak bakım masrafından da kurtulmak istediğinin altı çiziliyor.

İtalya hükümeti 400 tarihi binayı satış listesine koydu ilk etapta 93 binanın satışının yapılması bekleniyor. Açık artırma usulü satışlar ekim ayında başlayacak.

Ayrıca belediyeler bünyesinde envanteri çıkarılan 1200 tarihi binanın değeri de 38 milyon euro olarak hesaplanıyor.

İtalya'nın borçlarının yanında binaların satışından elde edilecek gelir hiçbir şey! Fakat ülkenin bulabileceği her türlü kaynağa ihtiyacı var.

Roma'daki Luiss Üniversitesi profesörlerinden Gaetano Casertano satışları desteklerken binaların turizme kazandırılacağını söyledi.

İmar hukuku alanında çalışan Luca Perfetti ise satışların az sayıda binayı kapsadığını hükümetin bu alandaki özeleştirme konusunda tecrübesiz olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ryu ken04 Ağustos 2019 15:46

    Merak etmeyin bizde de satacak pek bişe kalmadı yakında satmaya geçeriz bizde.

  • Türkoğlutürk 04 Ağustos 2019 10:55

    Biz ormanlarımız kirlettiriyoruz, evlatlarımızın kanını beleşe veriyoruz. Koltuk uğruna abd ye ne vermedikki

  • serdar k.04 Ağustos 2019 08:44

     1200 tarihi binanın değeri de 38 milyon euro diye yazılmış. milyardır o milyon olsa duramazdı.

  • deniz03 Ağustos 2019 14:48

    biz sattık da ne oldu. ülkenin tüm fabrikaları 17 senede satıldı. şimdi yurt dışından ot almaya başladık kendi otumuz bile yok.

  • Patrick kazım03 Ağustos 2019 13:10

    Kilisenin varlıklarına el koysa yeter de artar bile, italya'yı İtalya yapan değerlere dokunulmasın, yazık olur!

  • Kurdi03 Ağustos 2019 12:59

    Biz satmadık bişe bırakmadık valohiiii