E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstihbaratçı Aktepe'nin savcılık ifadesi---

İstihbaratçı Aktepe'nin savcılık ifadesi

İstihbaratçı Aktepe'nin savcılık ifadesi
10 Eylül 2016 - 05:28 borsagundem.com

TİB'in kurucusu, Hakan Fidan'ın sağ kolu Aktepe, ifadesinde "15 Temmuz’da gündüz ne yaptığımı hatırlamıyorum. Akşam evdeydim, sabaha kadar TV’den olanları izledim. Ertesi gün evimden dışarı çıkmadım" dedi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan istihbaratçı Basri Aktepe'nin ifadesi ortaya çıktı. Hürriyet'te yer alan, Aktepe'nin savcılık iadesiyle ilgili haber şöyle:

MİT’te 2010’dan beri Elektronik ve Teknik İstihbarat Başkanı olarak görev yapan Basri Aktepe, savcılık ifadesinde FETÖ üyeliği suçlamasını reddetti ve “Böyle bir suçlama benim için onur kırıcı bir durumdur. Devletimi satmadım ve ihanet etmedim” dedi. Savcılık, Aktepe’de ele geçirilen FETÖ üyelerinin nasıl savunma yapmaları gerektiğine ilişkin belgeyi de sordu. Aktepe “Kimse bana bu tür tavsiye, yönlendirmelerde bulunmadı bu belge ve bilgilerden haberim yok” yanıtını verdi. Aktepe özetle şöyle dedi:

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’yle bağlantım veya sempatizanlığım yoktur. Yaklaşık 10 yıl kadar önce Asya Termal’e Kemalettin Özdemir’in aracılığıyla 2-3 günlüğüne gittim. Kaldığım devremülk Özdemir’in olabilir. 1983’te Özdemir ile tanıştım. 2002-2003’e kadar kadar zaman zaman görüşmelerimiz oldu. İlahiyat profesörü olması nedeniyle dini sohbetlerim oldu.

FETÖ adına yapılan toplantılara katılmadım. İstihbaratçı olmam hasebiyle FETÖ içerisinde kullanılan abi, abla, şakirt, ışık evi, himmet terimlerinin ne anlama geldiğini çok iyi bilirim. Bu örgütün jargonudur.

Tango, ByLock gibi haberleşme programını kullanmadım. Hayatımda hiçbir zaman akıllı telefon kullanmadım. Tüm telefonlarım mekaniktir.

TİB Teknik Daire Başkanlığı kuruluş aşamasında teknik alt yapıyı kurmak için yatay geçiş yaptım. MİT’in alt yapısının daha kabiliyetli hale getirilmesi açısından farklı sistemler kurulması için çalıştım. Ayrıntılı bilgileri vermem uygun olmaz, detayını MİT’ten öğrenebilirsiniz.

15 Temmuz’da gündüz ne yaptığımı hatırlamıyorum. Akşam evdeydim, sabaha kadar TV’den olanları izledim. Ertesi gün evimden dışarı çıkmadım.

35 yıldır bu memlekette anayasal düzeni yıkmaya çalışanlarla mücadele ettim. Böyle bir suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum. Böyle bir suçlama benim için onur kırıcı bir durumdur. Ben devletimi satmadım ve ihanet etmedim

Kimse Yok Mu Derneği, Samanyolu ile irtibatım yoktur. Belki Kimse Yok Mu Derneği ve benzeri derneklere terör örgütü olduğunu bilmeden SMS yoluyla bağış yapmış olabilirim.

(Hâkimlik ifadesinde) ByLock kullandığım ispatlanırsa her türlü cezayı kabul ederim ancak kullanmış olmam mümkün değildir. Türkiye’ye MOBESE sistemini kuran kişi benim. Cumhurbaşkanlığı’ndaki ‘böceği’ bulan benim, 12 gün gece gündüz uyumadan devletime bilgileri bildiren kişi benim. Devlete bu kadar hizmet etmiş olmama rağmen bu şekilde huzura gelmem beni gerçekten çok üzmektedir, Burada iddia edilen meselelerle ilgili ispatlanacak belgeler önüme getirilsin bütün cezaları kabul ederim.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatansever10 Eylül 2016 05:48

    gunduz ne yapgini hatirlamiyormusssss.........Bu Vatan haini pislikleri ancak va ancak idam temizler............bir an evvel idam