E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte İstanbul Polisi'nin yeni kalesi!---

İşte İstanbul Polisi'nin yeni kalesi!

İşte İstanbul Polisi'nin yeni kalesi!
04 Ekim 2021 - 09:31 borsagundem.com

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü için Hasdal’da inşa edilecek dev yerleşke, 282 bin 299 metrekarelik alana yapılacak. Tüm kritik birimleri bir arada toplayarak polislerimize operasyonel kabiliyet ve güç kazandıracak.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, yeni çağın gereğine uygun olarak yepyeni modern merkezine taşınmaya hazırlanıyor. Proje görsellerine göre, Hasdal'da 282 bin metrekarelik bir alan üzerine inşaatına başlanacak olan yeni merkezde kapalı poligon, açık ve kapalı spor salonları, havuzlar, cami, polis müzesi, brifing binası, havuz ve kreş de olacak.

İstanbul Emniyeti'nin Hasdal'a taşınmasıyla birlikte; Asayiş, Terör, Narkotik, Organize, Kaçakçılık, Bomba İmha, Siber Suçlar gibi başta olmak üzere bütün operasyonel birimler aynı yerleşkede görev yapacak. Yeni yerleşkenin 60 bin metrekarelik alanına otopark yapılacak. İşte perspektif çizimler ve bilgilerle hazırlanan o proje.

Hasdal'da bulunan Orgeneral Ragıp Uluğbay Kışlası'nın 282 bin 299 metrekarelik kısmı üzerine toplam 225 bin 752 metrekarelik inşaat alanına inşa edilmesi hedeflenen İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün Hasdal'da yapılacak yerleşkesiyle birlikte; İstanbul Emniyeti'nde özellikle operasyonel olmak üzere bütün birimler, aynı noktada toplanmış olacak. Hasdal Yerleşkesi ile birlikte "Kapalı Poligon" başta olmak üzere İstanbul Emniyeti'nin eksiklikleri de giderilmiş olacak.

'OPERASYONEL EKİPLER AYNI YERLEŞKEDE'

Planlamalara göre; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün Hasdal Yerleşkesi'ndeki ortak alanlarında açık ve kapalı spor alanları, kapalı atış poligonları, bakım ve onarım blokları, havuz, helikopter iniş platformu, toplantı, brifing ve konferans binası, Cami, yemekhane, kafeterya ve diğer sosyal alanlar, Türk Evi, Polis Müzesi, misafirhaneler ve bir kreş binası yer alacak. İstanbul Emniyeti'nin Hasdal'a taşınmasıyla birlikte; Asayiş, Terör, Narkotik, Organize, Kaçakçılık, Bomba İmha, Siber Suçlar gibi başta olmak üzere bütün operasyonel birimler aynı yerleşkede görev yapacak.

İdari birimler de yerleşkede olacak. İstanbul Emniyeti Hasdal'da bulunan yerleşkeye taşındığında özellikle 1994 yılından bu yana Fatih Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nde yaşanan otopark sorunu da ortadan kalkacak. Hasdal yerleşkesinin çizimlerine göre; yerleşkenin içerisindeki 60 bin metrekarelik alan otopark olarak kullanılacak. Emniyet İstihbarat birimi yerleşkenin içerisinde tek bir binada çalışacak. Projeye ilerleyen süreçte bazı yeni eklemeler yapılması da bekleniyor.

Dünyada sadece 3 ülke üretebiliyor! Türk polisini koruyacak

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ulusal genç istihdam stratejisini' açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ünal04 Ekim 2021 21:24

    Millet aç bunlar halen inşaat yapıp beton dökecek.

  • Gökçeham gökçe04 Ekim 2021 21:15

    Aksaraydaki vatan caddesi emniyet binası arazidi kime verildi scaba adamın işi gücü inşaaat komşsyon almaktan bıkmadı 😞😞😞

  • Hehe04 Ekim 2021 18:33

    Durmak yok yemege devam 23e kadar sure daraliyor daha hizli olun

  • Bağımsız Düşünce04 Ekim 2021 16:48

    Avrupa'nın en büyük karakolu , Dünyanın en büyük Adliye sarayı sizin ülkenizde ise kanunlarda ve yöneticilerde sorun vardır !!!  ADALET ne Karakola nede Adliye'ye SIĞMAZ !!!  Adaletin ne olduğunu bilmeyen ihtiyacı olduğunda ANLAR !!!

  • Kaan 04 Ekim 2021 15:44

    Ronensans Insaat'a kolay gelsin :) 

  • AHMET ÖZBİR04 Ekim 2021 15:33

    TEŞKİLÂTIMIZ bizim canımız. onlara en modern KALE'lerin yapılması REİS'ime nasip oldu. Ülkemizi çağ atlatan, gerici sistemleri şutlayıp ROKETMATİK BAŞKANLIK SİSTEMİ'ne geçip SÜPER GÜÇ olmamızı sağlayan Büyük Liderimiz, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz düalarımızı arzediyor, ZALİMİN, TERÖRİSTİN, KAOSÇUÇOCUKLARININ korkulu rüyası POLİS TEŞKİLÂTIMIZA yeni KALE şimdiden hayırlı olsun diyor, başarılarının devamını temenni ediyorum.

  • Aktrol04 Ekim 2021 13:58

    Kilise neden  yok? ermeni vatandaşlarda polis karakoluna gelemez mi ?. onlarda bu ulke de vergi verip, vatandaş değil mi ? Cami var projede klise yok...

  • baturayersin04 Ekim 2021 12:51

    istanbul için iyi olur merkezi yerlerdeki kiralara düşer

  • Murat04 Ekim 2021 12:31

    Ama CHP ibrik koydu...musluk açtı....adana sahra hastanesi....

  • Aktrol04 Ekim 2021 12:49

    en azından millet su içmiş, millet ibrikle abdest almış, sağlık işleri kolaylaşmış..zengin olan müteahitta olmamış... keşke herkes millete hizmet edebilse... :D 

  • Volkan04 Ekim 2021 12:13

    Güzel ve gecikmiş bir proje. Cami de konmuş. 2023'e yetişmez ise iptal edilir.

  • Mucise Reis ;)04 Ekim 2021 11:02

    Polisimiz emniyet güçlerimiz herleyin en iyisini hak ediyor. helal olsun onlara her imkan ... ama, Türkiyede 2021 yılında yapılması gereken, para aktarılması gereken alan bula bula burayımı buldunuz ? ... öğrenci sayısı fazla, göçmen çocuklarda var, 20 kişilik sınıflar... derslikler... köy çocuklarına eğitim öğretmen gönderilmesi... üniversitelilere barınma yurtlar... üniversiteliler için özel yemek haneler, yemek lokanta vb tesisler... malum eğitim 2 yıldır covidden buyuk darbe yedi. okulda temizlik ve hademeler gibi, kaynak aktarımı yanlış buldum. zamanlama çok yanlış. belediyelere ile ortak tesisler, atolyeler, tarım urunlerı, mantar, çiçek, sera işleri, ipek böcekcilik, sapyangoz üretim atıyorum vb. vb. destekli üretim hatları, ballar, reçeller, gibi kişi cebi ve geçimi olan projeler olsa daha iyi olurdu. Ha sen ABd isen yap abi 10 katlı yap o binaları tam zamanı.... onca dış borç varken...

  • Ünal04 Ekim 2021 09:51

    Fabrika yapılsa daha iyi değil mi. Boş boş işlere para aktarılıyor.