E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte Afrin Operasyonu'nu yönetecek komutan---

İşte Afrin Operasyonu'nu yönetecek komutan

İşte Afrin Operasyonu'nu yönetecek komutan
19 Ocak 2018 - 12:40 borsagundem.com

Türkiye'nin Afrin'e yapacağı operasyonu Fırat Kalkanı operasyonunun kahramanı İsmail Metin Temel yönetecek

Türkiye’nin kilitlendiği Afrin harekatını özel eğitimli askerlerden oluşan iki tugay katılacak. Özel eğitimli askerlerin yer alacağı operasyonda vurulacak hedefler belirlendi. Harekatta Mehmetçik'e 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel kumanda edecek. Korgeneral Temel, yıllar önce Şırnak'ta şehit olan bir askerine verdiği "Annene bakacağım" sözünü hiç unutmadı, yıllardır şehidin annesine bakıyor.

Afrin harekatı için tüm planlar hazırlandı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen, özel eğitimli iki tugay harekatta görev alacak. Fırat Kalkanı’nda terör örgütü DEAŞ’a yönelik süpürme harekâtı icra eden TSK, Afrin’de ise PKK/PYD’ye ‘kuşatma harekâtı’ uygulayacak. TSK, Afrin’deki teröristleri Batıda Hatay, Kuzeyde Kilis, Doğuda Azez ve Güneyde Tel Rıfat, İdlib cephelerinden kuşatacak. Ayrıca Tel Rıfat ve Minnığ Havaalanı bölgesi kontrol altına alınarak terör örgütünün havadan yaptığı lojistiğinin kesilmesiyle kuşatma tamamlanacak.

FIRAT KALKANI KAHRAMANI

Harekatı Fırat Kalkanı Harekâtı’nın kahramanı 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel yönetecek. Temel, gerek İdlib’de kontrol noktaları kurulması çalışmalarını gerekse Afrin için yürütülen hazırlıkları bizzat sevk ve idare ediyor. 2. Ordu Komutanı olan eski Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin yerine 2. Ordu Komutan Vekili olarak atanmıştı. Vekaleten yapılan bu atamanın ardından 2. Ordu Komutanlığı'na atandı.

SUİKAST PLANI YAPMIŞLARDI

Darbecilerle TSK’da mücadele eden isimlerin başında gelen Korgeneral İsmail Metin Temel'e susturucularla suikast planlandığı ortaya çıkmıştı. Silopi Özel Kuvvetler Üssü’nde görevli 8 kişilik suikast timi, 15 Temmuz gecesi helikopterle havalanmıştı. Uçuşların kaldırılmasına rağmen gelen helikopteri şüpheli bulan Temel, birliğindeki askerlere emir vererek teyakkuza geçirmişti.

8 kişilik suikast timi, helikopterden iner inmez püskürtüldü. Suikast timi kendilerini darbeciler değil vatansever askerlerin karşılaması üzerine havalanıp Silopi'ye geri döndü. Temel'in Şırnak'ta çatışırken kendini feda eden bir askere verdiği sözü yıllardır yerine getirdiği ortaya çıktı. Korgeneral İsmail Metin Temel, şehit olan askerine verdiği "Annene bakacağım" sözünü yıllardır yerine getiriyor. Yeni Şafak

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Davut19 Ocak 2018 16:25

    Ya abarti ovulur ya da yerin dibine batirilir. Ortasi yok and mu

  • doğru19 Ocak 2018 15:01

    tsk amerikanın ,rusyanın izni olmadan adım atamıyor ,çünkü yiğitlik artık teknolojiden geçiyor,rus uçağını düşürdükten sonra üç ay sınıra uçak kaldıramadık,rusya ile ilişkiler düzeldikten sonra uçaklar kalktı,bu ülkede boş laflarla kimse kimseyi kandırmasın,yaparsın füzeni herkes senin önünde diz çöker...

  • xx19 Ocak 2018 20:09

    birşeyden haberin yok.boşboş konuşuyosun.

  • demirkan 19 Ocak 2018 13:33

    İYİCE SULANDIRDINIZ.RUS SİVİLLERE BOMBALARKEN SANAMI DANIŞTI?. ABD BABASININ TOPRAĞI GİBİ CİRİT ATIYOR SANAMI DANIŞIYOR.? KÜLFETİ TÜRKİYEYE.

  • Kamil19 Ocak 2018 13:14

    Analar ne aslanlar, ne kahramanlar doğuruyor. Yarabbi sen ordumuzu muzaffer eyle, askerimize güç, moral ve cesaret ver, Mehmetçiklerimize burnu kanamadan görevlerini tamamlamayı nasip eyle.

  • KILIÇ19 Ocak 2018 12:56

    TÜKÜRSEN BOGULACAK BİR YERİ BÜYÜTMENİN ANLAMI YOK 4 SAATLİK İŞİ VAR YARIN TESLİM ALIP SAG SALİM DÖNECEKLERİNE EMİNİZ ALLAH ZAFERLERİNİ DAİMİ YAPSIN.

  • ...19 Ocak 2018 12:51

    Onu bunu bilmem ama çok delikanlıdır. Kendisi askere oğlu gibi davranır. basamaklarında torpil yok, adım adım çıkmıştır.Adamın dibidir... çok kaliteli kişiliktir. askerlele gazinoda sohbetleri çoktur. Askerler dahi iyi anlatır kendisini. Yolun açık olsun komutan... Goole da aratın anlarsınız ilgili ve kişiliğini...

  • Okie Dokie19 Ocak 2018 12:46

    Adam gibi adam. Allah seni Hz. Hamza'nın komşusu yapsın yiğidim.