E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul’dan uçan yolcuda Omikron çıktı---

İstanbul’dan uçan yolcuda Omikron çıktı

İstanbul’dan uçan yolcuda Omikron çıktı
06 Aralık 2021 - 12:15 borsagundem.com

Türkiye’de henüz korona virüsün Omikron varyantına rastlanılmadığı ifade edilirken, Tunus’taki ilk Omikron vakasının Türkiye’den seyahat eden Kongolu bir yolcuda tespit edildiği açıklandı.

Korona virüsün yeni Omikron varyantı giderek daha fazla ülkeye yayılırken Tunus'taki ilk Omikron vakasının Türkiye'den ülkeye seyahat eden bir kişide tespit edildiği açıklandı.

Kuzey Afrika ülkesi Tunus'un Kovid-19 ile mücadele kurulunda görevli Dr. Hachemi Louzer Pazar günü yaptığı açıklamada, ülkedeki ilk Omikron vakasının 3 Aralık Cuma günü başkentteki Tunus-Kartaca Uluslararası Havalimanına İstanbul'dan gelen Kongo Cumhuriyeti vatandaşı bir erkekte tespit edildiğini söyledi.

Louzer, Kongolu yolcunun Omicron varyantıyla enfekte olmasının havalimanına geldikten sonra yapılan testin laboratuvarda incelenmesi ile tespit edildiğini ifade etti. Aralarında Kongolu yolcunun ağabeyinin de olduğu birçok yolcunun ise karantinaya alındığı bildirildi.

Pandeminin başlangıcından bu yana yaklaşık 25 bin kişinin korona virüs nedeniyle hayatını kaybettiği Tunus'ta Omikron varyantının yayılması nedeniyle bazı ülkelere seyahat kısıtlamaları uygulanıyor.

Omikron varyantıyla ilgili 3 Aralık Cuma günü Twitter üzerinden açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Omicron varyantına Türkiye'de rastlanılmadığını belirmişti. 

(Deutsche Welle Türkçe)

Emtia piyasasına 'Omicron' etkisi

 

Omikron varyantı ABD'nin 3'te 1'inde görüldü

 

Piyasalarda Fed ve Omikron şoku!

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)