E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul'da ulaşıma zam geldi!---

İstanbul'da ulaşıma zam geldi!

İstanbul'da ulaşıma zam geldi!
27 Aralık 2022 - 11:42 borsagundem.com

İstanbul'da toplu taşıma ve servis ücretlerine zam geldi. Minibüslerde en kısa mesafe 5,25 liradan 7 liraya; taksilerde kısa mesafe 28 liradan 40 liraya çıktı.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Olağanüstü Toplantısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlığında toplu ulaşım ücretlerine zam gündemiyle Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda, İBB'nin toplu taşıma ücretlerine yüzde 29,10 zam teklifi konuşuldu.

Bu kapsamda, kentte 7,67 lira olan tam elektronik bilet fiyatı 9,90 liraya yükseldi.

Minibüslerde en kısa mesafe 5,25 liradan 7 liraya çıktı.

Taksilerde ise açılış ücreti 9,80 liradan 12,65 liraya, kilometre başına 6,30 liradan 8,51 liraya, zaman tarifesinde saatlik ise 67,20 liradan 100,80 liraya yükseldi.

Taksilerdeki kısa mesafe ise yüzde 42 zam yapılarak 28 liradan 40 liraya yükseltildi.

Karara Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Serdar Yücel muhalefet şerhi koydu.

Yücel, konuşmasında, yerel yönetimlerin, yapması gereken en önemli temel görevlerinden bir tanesinin toplu taşıma olduğunu söyledi.

Bu ücretlerin bu derece artmasının insanları, toplu taşıma yerine bireysel araçlara yönlendireceği noktasında çekinceleri olduğunu anlatan Yücel, bu durumun da İstanbul trafiğine olumsuz yansıyacağını, toplu ulaşımın belediye tarafından sübvanse edilmesi gerektiğini belirtti.

Doğalgaz hizmet bedellerine yüzde 84 zam!

 

Bakan Bilgin'den 'asgari ücrete ara zam' açıklaması

 

Bedelli askerlik ücretine rekor zam bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • artar27 Aralık 2022 17:52

    asgari arttı herşey artar ekmek su bile zam gelcek

  • MEHMET27 Aralık 2022 14:51

    ortada zaten taksi yok bi de zam yapmışlar taksiye.. :D

  • VATANDAS27 Aralık 2022 12:13

    fettosh masalcisi...ulkeyi ucuracagim diyen kucakci blogun elindeki belediyeler ve hırsız satilmis sermayesi ulkeye kol gibi zamlari gecirirken senin gibi karaktersizler hala ne masallar anlatiyor...

  • Mucise Reis : )27 Aralık 2022 12:09

    Büyük ekonomi modelini alkışlıyoruz :D 6 ay ududuk, uyandık, üzerine Gaz bulduk :D ..Zamlardan kurtulamadık.... Bütün başımızdaki "ben ekonomistimleri" kutluyorum :D ..millet ittifakı olsa zam en az 25 tl olurdu :D

  • wfd28 Aralık 2022 18:46

    senin artik gercekten hasta olduguna inandim. arkadaslar bu kisiye artik cevab yazmayalim bu hasta kendi calip kendi oynasin

  • baran28 Aralık 2022 01:15

    Her konuda zırvalarını  sunup ta kendinin ömrü hayatında bu ülke için ne yaptığını hiç yazmadın.  Çünkü yalancı ve aşşğılık bir karaktersin  Bu ülkenin aşşğılık parazitlerisin.  Ğarazit gibi yaşayan parazit gibi geberir.  

  • Mucise Reis ;)27 Aralık 2022 16:11

    Baran covidi. ne oldu ? ucuzluk mu olmuş anlayamadım ? indirimmi gelmiş ekmeğe, suya, ne olmuş ? kaçırdığımız bir haber mi var ? buyur sen yazda bilgilenelim. Bir bilgi yaz bizlere yalış biliyormuşuz Baran geldi doğru bilgiyi yazdı diyelim :D ucuzlukmu oldu diyelim? mazot mu düştü diyelim? dolar mı düştü diyelim? hayat mı ucuzladı diyelim? yani ne yazmamı istersen Baran efendi cnnturk e çıkıp hergün şiirler mi okuyayım reise? alkış tufanımı yapayım a haberde ? :D ne edelimde gönlün olsun, hangi doğruyu demedikte kınıyorsun  Ey nazlı Baran. Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra... E buyur doğruyu sen yaz kaç para indi ulaşım:? dolar kaça düştü? ee yaz bişeler okuyalım : )) yazacak bilgin mi yok , indirim haberin :D boş adamsın boş.. ahaha

  • baran27 Aralık 2022 15:05

    Naber aşşağılık karakter.  Sahi söyler misin bana bu kadar aşşağılık olmak için ne yapmak lazım?   Tabi öncelikle kalın bir deri lazım!  Sonra pişkin olmak için özel kurs görmüş olman lazım.  Sonra o kara ağzını yalana iyi alıştırman lazım ki sonuçta tam bir kaşar  olmuşsun. 

  • xyz27 Aralık 2022 11:47

    HER ŞEY GÜZEL OLSUN DİYE VERDİK CHP ye resmen istanbul u mahvettiler.birdaha asla vermem.

  • VATANDAS27 Aralık 2022 12:12

    bu ulkede muhaliflere abdulhamidi indirmede kullanilan ulkedeki donmelerin ve gayrimuslimlerin yalanlari ile ayni ermeni ve ya hudilerin donme cocuklarina emanet yuvarlak kucakci masa ustunden ne masallar pazarlandi ne masallar...belediyelerde bol zamin sosu terorist kadrolasma oldu bi de...bu asalak ve kucakci tayfasinin bu ulkenin dis dusmanlarindan bile daha buyuk problem oldugunu birazcik sorgulama yapan kolayca gorur..natofetopkkdhpc blogu...