E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrailli komutandan itiraf: Başaramadık---

İsrailli komutandan itiraf: Başaramadık

İsrailli komutandan itiraf: Başaramadık
07 Kasım 2023 - 20:50 borsagundem.com

Düzenlediği basın toplantısında konuşan İsrail Güney Bölgesi Komutanı Tümgeneral Yaron Finkelman, Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği saldırı için, "O gün görevimizi yerine getirmekte başarısız olduk” dedi

İsrail Güney Bölgesi Komutanı Tümgeneral Yaron Finkelman, Hamas’ın 7 Ekim’de ülkesine düzenlediği saldırı hakkında “O gün görevimizi yerine getirmekte başarısız olduk” dedi. Finkelman ayrıca Gazze’de Hamas’a karşı “zor bir savaşa girdiklerini” kaydetti.

İsrail Güney Bölgesi Komutanı Tümgeneral Yaron Finkelman, Gazze Şeridi’nin sınırına yakın bir bölgede düzenlediği basın toplantısında, “İsrail ordusu, onlarca yıl aradan sonra Gazze kentinin göbeğinde savaşıyor” dedi.

Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırılarına işaret eden Finkelman, “Hamas bir ay önce bize saldırdı ve bizleri ağır yaraladı. O korkunç günde görevimizi yerine getirmekte başarısız olduk. Bu zorlu olaylar beni çok yaktı” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZ GAZZE'DEKİ ESİRLERİ KURTARMAK”

Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırılarından itibaren savaş başlattıkları ve hedeflerinin net olduğunu dile getiren Finkelman, hedeflerinin de Hamas’ı dağıtmak ve Gazze’de esir tutulanları kurtarmak olduğunu söyledi.

“ZOR VE KARMAŞIK BİR SAVAŞA GİRİYORUZ”

İsrail Güney Bölgesi Komutanı Tümgeneral Finkelman, “Gazze’de zor, karmaşık ve külfetli bir savaşa giriyoruz” diye konuştu.

NETANYAHU: HERKES HESAP VERECEK

7 Ekim’de Hamas’ın saldırısının ardından İsrail istihbaratına yönelik eleştiriler yöneltilmişti. İsrailli yetkililer, istihbarat konusunda başarısız olduklarını dile getirmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kendisi de dahil olmak üzere “savaştan sonra herkesin hesap vereceğini” ifade etmişti. 

ABD'den İsrailli Bakana tepki: Kabul edilemez

 

Zelenskiy'den İsrail'in saldırılarına ilişkin açıklama: Suçlanması gereken Rusya ve İran

 

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ni ikiye bölerek tamamen kuşattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi08 Kasım 2023 15:08

    Bırakın bu ayakları . Savaşmak , Gazze'yi boşaltmak  için bahane gerekiyordu Bahaneyi bence kendiniz yarattınız. Tünelleri kolay aşamazsınız ,lakin Gazze'lilerin  yurtlarını terk etmemeleri gerekiyor. Sizi mülteci yapacağız, gittiğiniz yerde iyi hayat süreceksiniz vs yalanlara kanıp yurtlarını terk etmemeliler. Aksi halde boşalttıkları evlerine yahudiler yerleşir, geri döndüklerinde ev bulamazlar. Bir kısmını bize kitliyorlar mı  , seyreyleyin gümbürtüyü...

  • Mucise Reis : )08 Kasım 2023 11:29

    Bayram seyran, namaz vaktı vb asker polis vb hepsi görev başında. çünku duşmanlar bu gunlerı özel anları boş zaman dılımlerını baskın olarak kullanıyor. Allah bu zaman dılımınde  dını cazifesini, bayram, namaz, seyran, düğün vb yapamayan personelımızın kutsal nöbet ve görev başındakı anlarını mukafatlandıracaktır. darbe ne zaman oldu bizdeede ? buyuk bir c düğünde butun görevlılerın misafir oldugu zaman dılımınce. Yani bu tarz durumlarda dikkatlı olunmalı israilde kutlamalarda yakalandı

  • tv08 Kasım 2023 10:13

    nekadar zalim vede pisliksiniz  tamda şeytanın istedigini yapıyorsunuz ama biz biliyoruzki sizin morlarınız leşlerledolu mezarliklarınızı çoguna leşlerinizdolu

  • İbrahim Açıkgöz08 Kasım 2023 08:31

    Bu Netenyahu denen it sana hesap soran yok mu? Önce sen hesap vereceksin.