E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail'den Gazze'ye hava saldırısı... El Aksa TV'si vuruldu---

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı... El Aksa TV'si vuruldu

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı... El Aksa TV'si vuruldu
12 Kasım 2018 - 19:19 borsagundem.com

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail tarafına atılan roketin bir otobüse isabet etmesinin ardından bölgeye hava saldırısı başlattı. El Aksa Televizyonu vuruldu. Kısa süre kesilen yayın başka merkezden sürdürülüyor

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Savaş uçaklarımız, Gazze'de terör hedeflerini vuruyor." ifadesine yer verildi. Saldırılar sırasında El Aksa Televizyonu binası da hedef oldu. Binanın yıkılmasının ardından kısa süre kesilen yayın bir başka merkezden yayınını sürdürüyor. 

Saldırıya ilişkin daha fazla ayrıntı verilmezken, daha önce yapılan açıklamada Gazze'den açılan ateşin İsrail tarafında bir otobüse isabet ettiği ifade edilmişti.

AA'nın haberine göre, otobüsü hedef alan saldırının ne tür bir silahla yapıldığına ve hasara ilişkin açıklama yapılmazken, Gazze'den İsrail tarafına 80 roket atıldığı, bölgede sirenlerin çaldığı aktarıldı.

İsrail basını ise Gazze'den atılan roketlerden birinin bir otobüse isabet ettiğini ve bir kişinin ağır şekilde yaralandığını aktardı.

Gazze'de dün akşam İsrail askerinin sınırı geçerek Filistin tarafında düzenlediği saldırı sonucu gerginlik artmıştı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, yaşanan çatışmanın detayına ilişkin dün yaptığı yazılı açıklamada, bir grup İsrail askerinin sivil bir araçla Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un 3 kilometre kadar iç kısımlarına girdiğini ve Tugay komutanlarından Nur Bereke'ye suikast düzenlediğini duyurmuştu.

İsrail jetleri El Aksa televizyonunu vurdu

İsrail savaş uçakları, "El Aksa" kanalının Gazze'deki merkezine 10 füze attı. Saldırı sonucu kanalın merkezi tamamen yıkıldı.

Yıkım nedeniyle kısa süreliğine kesilen yayın başka bir merkezden yapılmaya devam etti.

İsrail'in saldırıları sonucu çevredeki birçok bina da zarar gördü.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, akşam saatlerinden bu yana Gazze'den 200'e yakın roket atıldığı, bu roketlerin 60'ının Demir Kubbe isimli hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiği aktarılmış, atılan diğer roketlerin büyük bir bölümünün boş arazilere düştüğü ifade edilmişti.

İsrail tarafında ise 1'i ağır 21 İsrailli Gazze'den atılan roketler nedeniyle yaralanmış, ağır yaralı İsraillinin asker olduğu açıklanmıştı.

İsrail ordusu ise açıklamasında, "Kuvvetlerimiz, Gazze Şeridi'nde bir güvenlik operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonun ardından çatışmalar yaşandı." ifadesine yer vermişti.

Yaşanan çatışmada bir Kassam komutanının da aralarında bulunduğu 7 Filistinli şehit olurken, 7 Filistinli de yaralanmıştı. İsrail ordusu ise çatışmada bir askerinin öldürüldüğünü, bir askerinin ise yaralandığını duyurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman12 Kasım 2018 21:38

    Reis israile iki çift laf et beya eyyy israil desene beyaa

  • ...12 Kasım 2018 21:32

    araplar asla millet olmamayacak...araplar dedelerimizin dediği kadar varmış. Anca onlardan para esiri hizmetkar olur. ne gurur ne onur nede şref.. Filistine karşı bir olup israile uyarı dahi çekemiyolar.. yazıklar olsun. desteklemesede bir bildiri yayınlayın yahu  ?? yuhlar olsun

  • Mustafa12 Kasım 2018 20:54

    Kaşınıyor bu filistinlilerde elimde az bir şey kalmış ına sahip çıkın geçmişi unutun dilenmekten başka da bi bildiğnz yok daha çok bedel ödeyeceksiniz.

  • Berber bekri12 Kasım 2018 19:50

    Tüm islam alemi olarak........diyerek açıklamalar gelir icraat -0- beddua ederiz topluca eyyy israil idrar yolları iltahabi ol inşaallah ayağın burkulsun gak guk...ambargo yok yaptırım yok toplu zirlama eylemi israil büyük elçiliğine siyah çelenk cuma namazı çıkışı kirli sakal ve salvarlar dolusu bağırma sonuç filistinli çocuk yaşlı kadın gariban halk gördüğü zulm le baş başa....

  • Hilmi13 Kasım 2018 01:54

    Yanlış anlamada daha ülken ekonomik sıkıntıda ne yaptırımı uygulayabileceksin suriye ırak meselen varken ki yaptırım yapabileceğin bişeyde yok alıyosun vermiyosun bişey yapılabilecek tek yardım silah vermek filistine