E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail: Kara harekatı aylar sürebilir---

İsrail: Kara harekatı aylar sürebilir

İsrail: Kara harekatı aylar sürebilir
23 Ekim 2023 - 01:55 borsagundem.com

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Gazze'ye yapılacak olan kara harekatının aylar sürebileceğini belirtti. Galant, ''Hamas tamamen ortadan kalkacak'' ifadelerini kullandı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, "Gazze'ye yönelik kara harekatının" aylarca sürebileceğini açıkladı.

İsrail Savunma Bakanı Galant, söz konusu açıklamayı, Gazze sınırı yakınlarında “Hava Kuvvetleri Harekat Komutanlığı” toplantısında yaptı.

''AYLAR SÜREBİLİR''

Galant’ın burada, “İsrail ordusunu durdurabilecek hiçbir şey yok. Manevranın (İsrail’in Gazze saldırılarına verdiği isim) operasyonel yönü, hava kabiliyeti ve kara harekatından oluşuyor. Gazze’deki kara harekatı, oradaki son savaş olmalı çünkü sonrasında Hamas olmayacak. Bu, bir ay, 2 ay, 3 ay sürebilir ama sonunda orada Hamas kalmayacak.” ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu daha önce yaptığı açıklamada, “savaşın” bir sonraki aşamasına (kara harekatı) hazırlık amacıyla Gazze’de İsrail güçlerinin karşılaşabileceği tehditleri azaltmak için hava saldırılarını yoğunlaştırdığını duyurmuştu.

İSRAİL OPERASYON BİRLİĞİNE SALDIRI

İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail ordusuna ait bir tank ve iş makineleri Gazze içinde operasyon sırasındayken tanksavar füzesiyle vuruldu.

Saldırıda bir İsrail askerinin öldüğü, birinin orta iki askerin de hafif şekilde yaralandığı aktarıldı.

İsrail askerlerinin “silahlı grupların bölgedeki altyapısını ortadan kaldırmak, burayı silahlardan arındırmak, İsrailli esirlerin yerlerini ve naaşlarını tespit etmek için” Gazze Şeridi’nde nokta operasyonu yaptığı sırada saldırıya uğradığı belirtildi.

İsrail: Gazze'ye yönelik saldırıları artıracağız

 

İsrail, Mısır mevzisini vurdu

 

İsrail'den Gazze'deki bir hastaneye daha tehdit!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran23 Ekim 2023 21:23

    Bence o kadar sürmeyecek. Çok yakında Allah ya Müslümanlar eliyle ya da başka türlü belanızı verecek.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL23 Ekim 2023 10:30

    Ne abd, ne israil ne ingiltere ne fransa ne almanya bunların hepsi korkaklar.Müslümanların teknojoliri ne zaman bunların ayarına geldiğinde bunların hepsini yeneceğiz ve bitireceğiz.o yüzden içimizde vatanhainleri ve şerefsizleri satın aldılar bizlere hiç bir şey yaptırmadılar.Bunların hepsini aslında idam edeceksin