E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail, 39 Filistinli kadın ve çocuğu serbest bıraktı---

İsrail, 39 Filistinli kadın ve çocuğu serbest bıraktı

İsrail, 39 Filistinli kadın ve çocuğu serbest bıraktı
26 Kasım 2023 - 21:25 borsagundem.com

Hamas ve İsrail arasında varılan mutabakat çerçevesinde yapılan 3. esir takası gerçekleşti. İsrail hapishanelerindeki 39 Filistinli kadın ve çocuk esir, serbest bırakıldı.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara verilen insani aradaki 3. günde, İsrail hapishanelerindeki 39 Filistinli kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı. Hamas da 14 İsrailli ve 3 yabancı uyruklu esiri Kızılhaç'a teslim etti.

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı kapsamında bugün 3. esir takası gerçekleşti.

İsrail hapishanelerindeki 39 Filistinli kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise "Kızılhaç'tan alınan bilgiye göre, 14 İsrailli rehine ve 3 yabancı rehinenin Kızılhaç'a nakledildiği belirtildi" ifadesine yer verildi.

Serbest bırakılan yabancı esirlerin uyrukları ve söz konusu 17 esirin Mısır'a götürülmek üzere Refah Sınır Kapısı'na ulaşıp ulaşmadığına ilişkin ise bilgi verilmedi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarından yapılan açıklamada da 13 İsrailli, 3 Taylandlı ve 1 Rus esirin Kızılhaç'a teslim edildiği kaydedildi.

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı kapsamında dün ve önceki gün toplamda 26 İsrailli ve 78 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakılmıştı.

İnsani aranın ardından Gazze'ye saldırı planına onay

İsrail bugün 39 Filistinli esiri serbest bırakacak!

Rehine takasında ikinci aşama: 39 Filistinli serbest bırakıldı!

Katar'dan esir takasına ilişkin açıklama

Kassam Tugayları, esir takasını erteledi

Eski İsrail Başbakanı ülkesinde hain ilan edildi!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )27 Kasım 2023 08:37

    Yabancı medyada kızılhaçlıların, hamas askeri personeli ile temslarında üzerlerine verici taktıkları iddaları gündemde. TC basınına gelecektır. Söylemler var ne kadar doğru ? biliemiyoruz. sözde kızıl haçlılar esri değişim vb kargaşasında takip cihazlarını askeri hamaslıların üzerlerine bırakıyormuş... hamas personelide zekidir. bir x noktada personelinin kıyafetleri değişecek ayda üzerlerinde dedektor aramsı yapıalcaktır. yoksa mağaralar, yer altı haritamalar, her altı üsler vb noktalar tek tek uydularca oluşturulabilir. hatta sözde bilerek esir asker verilmesli, yada sivil diye esir verilerek yer altında haritalama için kullanımı planlanıyormuş... buada hamas özel cihaz dedektor ve ekıplanlar ile önce iyice tarama yapmalı. TC de duymadım, 7/24 programlarda belki yer altı sıgınak delici roketler takıp cihazları ile haritalama sonrası kullanılacaktır.