E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analizİşlem hacmi ve MACD yükselişe işaret ediyor---

İşlem hacmi ve MACD yükselişe işaret ediyor

İşlem hacmi ve MACD yükselişe işaret ediyor
18 Haziran 2019 - 09:05 borsagundem.com

MACD gibi orta vadeli göstergelerin Al konumunda olması ve dün yükselen işlem miktarı yükselişin devam edebileceği beklentisini destekliyor

"Güne satıcılı başlayan BIST-100 endeksi bankacılık endeksindeki %3,11’lik yükseliş öncülüğünde günü %1,61 yükselişle 92.250’den kapattı.

Endeks 50 GHO’nın geçtiği 92.000’nin hemen üzerinde yükselen işlem miktarıyla kapanış yaparken, gün içinde bu seviye üzerinde tutundukça yükselişini 94.500-94.800 aralığına kadar devam ettirmesi beklenmektedir.

Kısa vadede bu aralığa olası yükselişler trade amaçlı satış fırsatı olarak takip edilebilir. Endeks 92.000 altındaki saatlik kapanışlarda geri çekilmesini gün içinde 90.800-91.000 aralığına doğru devam ettirmesi beklenir. Gün içi bu aralığa gerilemeler trade amaçlı alım fırsatı olarak takip edilebilir.

Endeksin bu aralık altında düşüşünü son yükselişin %50 düzeltme seviyeleri olan 89.000’lere doğru devam ettirmesi beklenir. MACD gibi orta vadeli göstergelerin Al konumunda olması ve dün yükselen işlem miktarı yükselişin devam edebileceği beklentisini destekliyor.

Ancak momentumdaki zayıflama güçlü yükseliş sonrası gün içinde kar satışları yaşanma riskinin yükseldiğine işaret etmektedir. Endeksin güne yatay yakın bir eğilimle başlaması ve gün içinde düşük momentumla yükselişin devam etmesi beklenmektedir."

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)