E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD bombası iddiası THY seferlerini durdurdu---

IŞİD bombası iddiası THY seferlerini durdurdu

IŞİD bombası iddiası THY seferlerini durdurdu
05 Kasım 2015 - 21:20 borsagundem.com

Türk Hava Yolları Mısır'ın ünlü tatil kenti olan Şarm El Şeyh'e uçuşları geçici olarak durdurdu

Rus Metrojet Havayolları'nın Şarm El Şeyh-St.Petersburg seferini yapan Airbus 321 tipi uçağın Mısır'da düşmesinde IŞİD terör örgütü tarafından uçağa yerleştirilen bir bombanın neden olduğu ihtimali üzerine İngiltere ve Hollanda, Şarm El Şeyh'e yapılan uçuşları askıya aldı. Gelişmeleri yakından takip eden Türk Hava Yolları da Mısır'ın ünlü tatil kenti olan Şarm El Şeyh'e bu gece yapacağı uçuşları iptal etti. Bu durumun uzayıp uzamayacağı henüz açıklanmadı.

Rus yolcu uçağının Mısır'da düşmesinin ardından bazı ükeler Şarm El Şeyh'e olan seferleri durdurmaya başladı. IŞİD tarafından yerleştirilen bombanın patlaması sonucu uçağın düştüğü de konuşulurken birçok havayolu şirketi güvenlik nedeniyle Sina Yarımadası üzerinden uçuş yapmayacaklarını duyurmuştu. Habertürk'ten Gökhan Artan'ın haberine göre, THY de o bölge üzerinde yaptığı 2 Ürdün uçuşuyla ilgili durum netleşene kadar yeni rotalar belirlemişti. Uçağın düşmesinde bomba yerleştirilmesi olasılığı üzerine Mısır'ın tatil beldesi olan Şarm El Şeyh Havalimanı'na ilk önce British Airways güvenlik gerekçesiyle uçmama kararı aldı. Daha sonra ise tüm İngiliz havayolu şirketleri Şarm El Şeyh uçuşlarını askıya aldı.

THY DE DURDURDU
İngilizlerden sonra Hollanda'da, aldığı bir kararla Şarm El Şeyh kentine düzenlenen tüm uçuşları Pazar gününe kadar askıya aldı. Hollandalı yetkililer vatandaşlarına Şarm El Şeyh'e seyahat gerçekleştirmemeleri uyarısında bulundu. Şarm El Şeyh'e uçan havayollarından biri olan THY'de bugünkü seferi iptal oldu. Seferlerin ne zaman yeniden başlayacı henüz açıklanmadı.THY uzman güvenlik ekipleri göndereceği öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)